Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Έκρηξη σε διαμέρισμα, από τη χρήση κατσαριδοκτόνου spray


ΗΠΑ, πολιτεία Νιου Τζέρσεϊ, στην περιοχή Asbury Park, έκρηξη συνέβη σε διαμέρισμα, που προκλήθηκε από ψεκασμό με εντομοκτόνο.
Ο ένοικος του διαμερίσματος -στον πρώτο όροφο ενός τριόροφου κτιρίου- ψέκασε τις κατσαρίδες με εντομοκτόνο και μετά άνοιξε το παράθυρο, γιατί ένιωθε ζάλη και πονοκέφαλο.

Το οξυγόνο από τον εξωτερικό χώρο, σε συνδυασμό με τις αναθυμιάσεις από το εντομοκτόνο και έναν σπινθήρα αερίου από το φούρνο (a stove's pilot light) έγιναν αιτία της έκρηξης, Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δύο ενήλικες και ένα παιδί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.Η έκρηξη ανατίναξε τα παράθυρα του διαμερίσματος στην πρόσοψη, τσάκισε την μπροστινή πόρτα και και κατέστρεψε ολοσχερώς την κουζίνα. Η ζημιά περιορίστηκε σε ένα μόνο διαμέρισμα του κτιρίου.
 Εκτός από την πρόκληση της έκρηξης, ο ψεκασμός με το κατσαριδοκτόνο δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα - αφού οι κατσαρίδες φάνηκε να επιβίωσαν από την έκρηξη.
όπως δήλωσε
ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Garrett Giberson, στο Asbury Park Press  «το κτίριο είχε πολλές κατσαρίδες, όταν πήγα στο σημείο της έκρηξης, τις είδα να περπατούν σε όλο το διαμέρισμα. Οι ένοικοι ήταν τυχεροί, γιατί θα μπορούσαν να είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Είναι σημαντικό να υπάρχει κατάλληλος εξαερισμός, όταν γίνεται χρήση σπρέϊ εντομοκτόνων ».
Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός παρέχει προσωρινό καταφύγιο στους άστεγους πλέον ενοίκους του τριόροφου κτιρίου.

πηγή 15-4-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3541840/Apartment-New-Jersey-explodes-fumes-bug-spray-built-ignited-roaches-SURVIVED.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: