Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για ΕΞΩΦΥΛΛΑ του VOGUE


Η Alexandra Shulman, συντάκτρια του περιοδικού Vogue του Ηνωμένου Βασιλείου (που επιμελείται την έκδοση από το 1992) δήλωσε πως κανείς δεν θα ήθελε να αγοράσει το περιοδικό, εάν στο εξώφυλλό του είχε πραγματικές γυναίκες.
«Οι άνθρωποι δεν θέλουν να αγοράσουν ένα περιοδικό όπως το Vogue για να δούνε ότι, βλέπουν όταν κοιτάζουν στον καθρέφτη, αυτό, μπορούν να το κάνουν δωρεάν»
«Νομίζω ότι το Vogue είναι ένα περιοδικό που προσφέρει μια απόδραση από την πραγματική ζωή, όλα, σε κάποιο βαθμό, είναι σχετικά με τη φαντασία και τα όνειρα»,
« οι πωλήσεις του είναι στην κορυφή των γυναικείων περιοδικών, αυτό δείχνει πως αρέσει στους ανθρώπους και δεν υπάρχει πρόβλημα»

Η Alexandra Shulman έδωσε συνέντευξη στην guest presenter και τραγουδίστρια Lily Allen στο BBC Radio 2, που ήδη μίλησε εναντίον των μέσων ενημέρωσης και τις βιομηχανίες μόδας που προκαλούν στις γυναίκες αρνητική εικόνα για το σώμα τους.
Η Alexandra Shulman, είπε επίσης ότι, έχει βαρεθεί να τη ρωτούν γιατί χρησιμοποιούνται λεπτά μοντέλα στη βιομηχανία της μόδας και δεν θέλει να ασχολείται με αυτό το ζήτημα. Ωστόσο, πιστεύει ότι, οι σχεδιαστές πρέπει να κόβουν μεγαλύτερου μεγέθους νούμερα και να χρησιμοποιούν μεγαλύτερα μοντέλα στην πασαρέλα. Αλλά αυτή η θέση είναι σε εξέλιξη και υπάρχει διαφοροποίηση από ότι σήμερα είναι διαθέσιμο.Τελικά η Lily Allen έμεινε αναπάντητη στο κοινωνικό ερώτημα, γιατί οι γυναίκες που μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ και τα γυναικεία περιοδικά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ανορεξικά μοντέλα με αδύνατο σώμα 12χρονου κοριτσιού δημιουργούν λανθασμένα πρότυπα, από ένα άρρωστο, φανταστικό και εξωπραγματικό κόσμο. Εικόνες που εισβάλλουν ύπουλα –αφού χρησιμοποιούν το συναίσθημα και τη φαντασία μας- στον ψυχισμό μας, κλονίζουν την αυτοπεποίθησή μας και διαταράσσουν τις ανθρώπινες σχέσεις μας.

στο ερώτημα ποια εξώφυλλα φέρνουν τις περισσότερες πωλήσεις στο περιοδικό, η Alexandra Shulman απάντησε ότι «σε γενικές γραμμές, πουλούν οι εικόνες που προβάλλουν την ομορφιά, μάλλον οι συμβατικές με χαμογελαστά πρόσωπα σε όμορφα φορέματα, ή κάποιο άτομο που δείχνει πολύ “lovely”. Το πιο τέλειο κορίτσι της διπλανής πόρτας ».
στο τρέχον τεύχος του περιοδικού Vogue εμφανίζεται στο εξώφυλλο η δημοφιλής τηλεοπτική σεφ Nigella Lawson που οι φωτογραφίες της έχουν επαινεθεί για τη φυσική εμφάνιση.

17-3-14 Real women on the cover of Vogue? No one would want to buy that, claims editor


πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2582447/Real-women-cover-Vogue-No-one-want-buy-claims-editor.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: