Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

ΚΡΕΜΟΥΝ ανάποδα ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΥΠΕΣ για να ΔΙΩΧΝΟΥΝ τους ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ

ΗΠΑ, New Jersey,    πάνω από 100 μαυρόγυπες ( Black Vultureς) εισβάλανε στην πόλη Bridgewater, σε ένα αριστοκρατικό προάστιο.
Εάν οι μαυρόγυπες είναι κακός οιωνός, τότε η πόλη Bridgewater (a town of 45,000), πρέπει να προετοιμαστεί για καταστροφή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας (United States Department of Agriculture) μεγάλες ομάδες μαύρων γυπών συγκεντρώνονται στην ίδια περιοχή και προκαλούν καταστροφές  (λερώνουν το γκαζόν, τρομάζουν τους κατοίκους και τα κατοικίδια τους, σκίζουν τη μόνωση (καλαφάτισμα) στα παράθυρα, σπάζουν τα βότσαλα στεγών, κουτσουλούν στις στέγες και καταστρέφουν τις στεγανωτικές μεμβράνες και το σύστημα εξαερισμού)
Ο Tim Friar, κάτοικος περιοχής που έχει πληγεί από τα πουλιά, λέει πως, ποτέ δεν έχει δει τόσα πολλά πουλιά συγκεντρωμένα στο ίδιο μέρος.   Όπως γράφει στην ιστοσελίδα nj.com, είχε προσέξει τους γύπες πριν από δυο χρόνια, είδε ότι ο αριθμός τους ήταν αυξανόμενος και είναι  απλά μεγάλα και  τρομακτικά όρνια»
ο Tim Friar είπε ακόμη ότι οι γύπες άρχισαν να εμφανίζονται στη γειτονιά, μετά το χτύπημα του τυφώνα Sandy και την περασμένη εβδομάδα μέτρησε πάνω από 130 γύπες στην οροφή του σπιτιού του και στα δέντρα κοντά στο σπίτι του.
Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι τα δένδρα όπου ζούσαν οι γύπες ίσως έπεσαν από το χτύπημα της τροπικής καταιγίδας Sandy και τα πουλιά αναγκάστηκαν να αναζητήσουν σπίτι στη γειτονιά τους. Περιστασιακά θα μπορούσαν να επιτεθούν σε άνθρωπο ή ζώο, αλλά ενδιαφέρονται για τα νεκρά πλάσματα με τα οποία τρέφονται και όχι για τα ζωντανά.

Η Nicole Rein, βιολόγος για την άγρια ζωή, στο υπουργείο γεωργίας ( USDA) δήλωσε στην ιστοσελίδα ότι, «τα πουλιά συγκεντρώνονται το φθινόπωρο και το χειμώνα και κουρνιάζουν στα δέντρα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι γύπες αγαπούν τα πεύκα και τα αειθαλή δέντρα, επειδή οι βελόνες και το φύλλωμά τους προσφέρουν προστασία» «Συνήθως φωλιάζουν αργότερα στη σεζόν, αλλά δεν χτίζουν τις φωλιές τους στα δέντρα, μάλλον στο έδαφος σε σπηλιές ή εγκαταλειμμένες σιταποθήκες».

«Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουν την εισβολή των γυπών είναι να κρεμάσουν ανάποδα, ένα κουφάρι γύπα ή ομοίωμα του, από ένα δένδρο με τα φτερά ανοιγμένα, στην περιοχή όπου συγκεντρώνονται. Η εμφάνιση του κουφαριού –ή ομοιώματός του- είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τα νοήμονα πουλιά, για τη συγκεκριμένη εποχή. Αργότερα, σε μελλοντικές περιόδους οι γύπες μπορεί να επανέλθουν» είπε η Rein στην ιστοσελίδα nj.com.
Στην πόλη Bridgewater, οι κάτοικοι που πλήττονται από την παρουσία των πτηνών, συγκεντρώνουν χρήματα για την αγορά ομοιωμάτων (κοστίζει $500 το καθένα).

8-3-14 Upmarket Jersey suburb is invaded by more than 100 VULTURES... and the only way to get rid of them is to hang a carcass upside down from a tree!
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2290006/Bridgewater-vulture-invasion-More-100-VULTURES-invade-New-Jersey-town.html

http://news.yahoo.com/nj-stringing-dead-birds-rid-buzzards-192141026.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: