Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

ΔΙΚΗ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ενάντια στα ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ σε ΖΩΑ στην ΑΓΓΛΙΑ

Ηνωμένο Βασίλειο, δικαστήριο Winchester Crown Court,
Η 52χρονη Debbie Vincent κρίθηκε ένοχη για εκβιασμό επιχειρήσεων που συνδέονται με πειράματα σε ζώα.
H ποινή της θα εκδικαστεί στις 17 Απριλίου.
Η Vincent, που κατάγεται από το Bristol (περιοχή Easton) δικάζεται για συνωμοσία με διάπραξη εκβιασμού (από τον Νοέμβριο 2001 έως τον Αύγουστο του 2011)  αδικήματα, για τα οποία η ποινή φθάνει στα 14 χρόνια φυλάκισης.
Η Vincent ήταν βασικό μέλος (key member) της φιλοζωικής οργάνωσης Stop Huntingdon Animal Cruelty (Shac), που συνδέεται με την Animal Liberation Front ( Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων)
Τα περισσότερα "αδικήματα" αφορούν απειλές εναντίον του ερευνητικού κέντρου Huntingdon Life Sciences (HLS) στο Cambridgeshire όπου γίνονται πειράματα σε ζώα.
Η οργάνωση Stop Huntingdon Animal Cruelty (Shac), δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, καθώς και σε όλη την Ευρώπη, (στις χώρες συμπεριλαμβάνονται η Ελβετία, Ολλανδία, Σουηδία, Γαλλία, το Βέλγιο και η Γερμανία)
Η Shac ειδικεύεται σε επιθέσεις εναντίον προμηθευτών με ζώα και συνεργατών του Huntingdon Life Sciences (HLS) αφού η προσπάθεια να σταματήσουν τη λειτουργία του πειραματικού εργαστηρίου αναχαιτίστηκε από την Βρετανική αστυνομία.
Η Debbie Vincent έγινε για πρώτη φορά μέλος της Shac το 2001, σταδιακά εντάχθηκε στα ανώτερα μέλη της οργάνωσης αλλά συνελήφθη και τελικά φυλακίστηκε το 2009.
Η Vincent ταξίδεψε στη Γερμανία, για να συναντήσει τον επικεφαλής της ασφάλειας της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis (to meet the head of security at healthcare giant Novartis ) σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη συνεργασία του κολοσσού Novartis με το ερευνητικό κέντρο Huntingdon Life Sciences (HLS)
Οι εργαζόμενοι της Novartis HQ στη Βασιλεία της Ελβετίας, καθώς και εκείνοι της Γερμανίας και της Γαλλίας, είχαν υποστεί επιθέσεις για πάνω από δύο χρόνια.
Οι εργαζόμενοι της Novartis HQ δεχτήκαν επιθέσεις με βόμβες στα σπίτια τους, ενώ ψευδώς χαρακτηρίστηκαν ως «παιδεραστές» , «αποβράσματα» και φορείς του AIDS.

Δύο αυτοκίνητα της Novartis HQ πυρπολήθηκαν, ένα περίπτερο με αθλητικά στη Γαλλία ισοπεδώθηκε και η εκστρατεία κορυφώθηκε τον Ιούλιο του 2009 όταν ένα πιθάρι με τη στάχτη της νεκρής μητέρας του πρώην διευθυντή Δρ Daniel Vasella, κλάπηκε από ένα νεκροταφείο στην Αυστρία και δεν βρέθηκε ποτέ.

Μέλη της οργάνωσης Stop Huntingdon Animal Cruelty (Shac) είχαν έδρα ένα μικρό εξοχικό σπίτι, στο χωριό Little Moorcote στο Hampshire, εκεί σχεδίαζαν τη δράση για την εκστρατεία τους με στρατιωτική ακρίβεια, και διατηρούσαν φακέλους με λεπτομερείς αναφορές για τους στόχους τους.
ένας πυρήνας 15 μελών της (Shac) απέσπασαν με εξαπάτηση στοιχεία του ερευνητικού κέντρου Huntingdon Life Sciences (HLS) και απειλούσαν ότι θα τα δημοσιεύσουν στην ιστοσελίδα Bite Back, ένα περιοδικό για το ριζοσπαστικό κίνημα για τα δικαιώματα των ζώων.

Στο δικαστήριο η Debbie Vincent είπε «Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι. Είμαστε συμπονετικοί, έχουμε έναν διαφορετικό τρόπο θεώρησης των πραγμάτων, σκεφτόμαστε τους ανθρώπους και κάθε τι που σχετίζεται με το περιβάλλον, ολιστικά και όχι μόνο σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία»
στο δικαστήριο παρουσιάστηκε ένα κλιπ από ένα ντοκιμαντέρ του BBC Inside Out, όπου η Debbie Vincent φαίνεται πως δήλωσε ότι «αφού κανείς δεν ακούει τι λέμε στη διαμαρτυρία μας, πρέπει να ¨ανεβάσουμε τον πήχη¨ στη δράση μας»

Η Debbie Vincent κατέρρευσε όταν στο δικαστήριο αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες από την προσωπική της ζωή.
Η Debbie Vincent γεννήθηκε με το όνομα Peter Vincent Rogers και έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Στο δικαστήριο αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι από την ηλικία των επτά χρόνων ήθελε να γίνει κορίτσι, ωστόσο παντρεύτηκε μια γυναίκα και απέκτησε έναν γιό, πριν να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου.
Η Debbie Vincent εντάχθηκε στο στρατό σε ηλικία 16χρόνων για να ξεφύγει από τη ‘Victorian family’ και πήγε στη Γερμανία. Αλλά άφησε το στρατό δυόμιση χρόνια αργότερα, αφού η στρατιωτική αστυνομία βρήκε ρούχα cross-dressing ανάμεσα στα πράγματά της.

άλλα δύο μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης Stop Huntingdon Animal Cruelty (Shac), οι Van Hasselt και Natasha Simkins αντιμετωπίζουν κατηγορίες και έκδοση από την Ολλανδία στη Βρετανία για να προσαχθούν σε δίκη.

18-3-14 Sex-change soldier who became an animal rights terror commander: Activist spent a decade masterminding attacks on supplies to animal testing lab
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2583872/The-solider-animal-rights-terror-commander-Activist-spent-decade-masterminding-attacks-supplies-animal-testing-lab.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: