Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

ΑΝΘΟΔΕΣΜΕΣ με ΝΑΡΚΩΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ παραδίδει η M & S


Ηνωμένο Βασίλειο, το τέλειο μπουκέτο,
λουλούδια που «ναρκώνονται» με τη μέθοδο Modified Atmosphere Packaging (παρόμοια με τη μέθοδο αεροστεγούς συσκευασίας vacuum-packing) και φθάνουν φρέσκα στον παραλήπτη τους.

Η Marks & Spencer είναι η πρώτη αλυσίδα καταστημάτων, που σήμερα, στη γιορτή της μητέρας (γιορτάζεται στις 30 Μαρτίου) στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα παραδώσει ανθοδέσμες σε νέες αεροστεγείς συσκευασίες (Modified Atmosphere Packaging)
Με αυτή την κίνηση αναμένεται να εξοικονομήσει 50.000 λίτρα νερό, αυτό το Σαββατοκύριακο, και σχεδόν 500.000 λίτρα στη διάρκεια του έτους.
Τα 160.000 μπουμπούκια λουλουδιών που θα παραδοθούν, θα ανοίξουν αργότερα, όταν «ξυπνήσουν» και έτσι θα διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Η M & S λέει ότι, αυτή η μέθοδος μειώνει το ενεργειακό (οικολογικό) της αποτύπωμα (για τη μεταφορά λουλουδιών με τη νέα συσκευασία, εκλύεται λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα)   Αυτές οι ανθοδέσμες καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και η M & S θα χρειαστεί 19 λιγότερα φορτηγά για να παραδώσει λουλούδια
στην Ημέρα της Μητέρας, αυτό το έτος.

Οι νέες συσκευασίες Modified Atmosphere Packaging θα επεκταθούν σε όλα τα λουλούδια που πωλούνται στα καταστήματα της, ως μέρος του σχεδίου της εταιρίας να γίνει πιο πράσινη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο μέχρι το 2015.

30-3-14 M&S launches liquid-free flowers which are 'put to sleep' in transit with vacuum-like packs
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2592549/The-perfect-bouquet-Dont-add-water-M-S-launches-liquid-free-flowers-sleep-transit-vacuum-like-packs.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: