Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ για τις ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στη ΒΡΕΤΑΝΙΑ


Βρετανία, έρευνα της Pro Bono Economics charity έδειξε ότι ήμισυ του ενήλικου πληθυσμού έχει δεξιότητες αριθμητικής στο επίπεδο ενός παιδιού δημοτικού σχολείου. Το γεγονός αυτό, κοστίζει στην οικονομία περισσότερο από £ 20 δισεκατομμύρια το χρόνο.
 Η οικονομολόγος Karen Hancock, της Pro Bono Economics, δήλωσε ότι, αυτό το συμπέρασμα είναι σοκαριστικό για μια ανεπτυγμένη χώρα. Οι περιορισμένες μαθηματικές δεξιότητες οδηγούν σε χαμηλότερους μισθούς, κακή διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων, μικρότερα κέρδη στις εταιρείες και μείωση των φορολογικών εσόδων για την κυβέρνηση.
Η οργάνωση National Numeracy προτρέπει τους Βρετανούς να συμμετέχουν σε πρόγραμμα για ενίσχυση των μαθηματικών τους δεξιοτήτων.
Υπάρχει ήδη πρόγραμμα για ένα εκατομμύριο ενήλικες που σε πέντε χρόνια, θα βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην πρακτική αριθμητική αλλά και στην ανάγνωση και γραφή.
Στο www.nnchallenge.org.uk. ο καθένας μπορεί να ελέγξει τις μαθηματικές του δεξιότητες του, με τη συμμετοχή του σε ένα 20λεπτο τεστ στην πρακτική Αριθμητική.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες οδηγούνται σε δωρεάν ιστοσελίδες που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στο δικό τους ρυθμό, πριν επαναλάβουν το τεστ.


Ο Mike Ellicock, διευθύνων σύμβουλος της National Numeracy δήλωσε πως, τα μαθηματικά στο σχολείο δεν προετοιμάζουν καλά, για τα μαθηματικά στην καθημερινή ζωή.
Οργανισμοί του δημόσιου τομέα και διάφορες επιχειρήσεις στηρίζουν το πρόγραμμα και ενθαρρύνουν των εργαζόμενους να λάβουν μέρος στα κουίζ. Συμπεριλαμβάνονται το Nottingham University και τα νοσοκομεία Hospitals NHS Trust που υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα θα συμβάλει στη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών. (απλές εργασίες που χρειάζονται στη δουλειά τους ή την καθημερινή ζωή, όπως η ζύγιση των συστατικών, η ορθή χορήγηση φαρμάκων -υπολογισμός της δόσης – υπολογισμός στο μέγεθος της μερίδας ενός γεύματος, αλλά και ορθός υπολογισμός (σωστή συγκέντρωση) στη διαχείριση των προϊόντων καθαρισμού και απολύμανσης.

Μια παράλληλη δημοσκόπηση σε 2.300 ενήλικες, ανέδειξε ότι, περισσότερο από το ένα τρίτο των ενηλίκων - 36 τοις εκατό – δήλωσαν πως οι περιορισμένες μαθηματικές τους δεξιότητες δυσκόλευαν τον έλεγχο στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, τα προσωπικά τους οικονομικά αλλά και τη βοήθεια στη σχολική εργασία των παιδιών τους. Ένας στους τέσσερις δήλωσε ότι, τα μαθηματικά στο σχολείο, δεν τον προετοίμασαν καλά για τα μαθηματικά στην καθημερινή ζωή.
Ο Mark Rennison, οικονομικός διευθυντής του ομίλου Nationwide - που στηρίζει την πρωτοβουλία- δήλωσε: «στο δίκτυο των καταστημάτων μας, αντιμετωπίζουμε καθημερινά, διαπραγματεύσεις για τη διανομή των χρηματοπιστωτικών προϊόντων με ανθρώπους που έχουν περιορισμένες μαθηματικές δεξιότητες. Είναι αδύνατο να ζητήσεις από αυτούς να παίρνουν αποφάσεις αγοράς γύρω από τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, χωρίς να καταφεύγουν σε αριθμούς».

12-3-14 What are your figures like? Try this numeracy test and see how you shape up as experts say poor maths is costing the economy £20bn a year
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2578724/Try-numeracy-test-experts-say-poor-maths-costing-economy-20bn-year.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: