Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Κούκλες για παιδιά με σύνδρομο DownPennsylvania , Pittsburgh, Η 49χρονη Connie Feda, δημιούργησε μια σειρά από κούκλες για παιδιά με σύνδρομο Down, για την 13χρονη κόρη της Hannah.
Η Hannah που γεννήθηκε με σύνδρομο Down, ήταν εννέα χρόνων όταν παραπονέθηκε ότι καμιά κούκλα από τον κατάλογο παιχνιδιών δεν της μοιάζει.
Κάθε μία από τις κούκλες (18-ιντσών) που ονομάζονται Ellie, Nikki, Hannah, Grace και Aziza έχουν τα τυπικά χαρακτηριστικά των ατόμων με σύνδρομο Down , όπως τα αμυγδαλωτά μάτια και την επίπεδη μύτη.

Η κ. Feda, που είναι μητέρα έξι παιδιών, ζήτησε από την γλύπτρια Karen Scott που ζει στο Michigan, να ζωντανέψει τα σχέδια από τις κούκλες που σχεδίασε. Οι κούκλες έχουν ποικιλία ρούχων για να αλλάζουν και αξεσουάρ (φερμουάρ, κουμπιά, γραβάτες κλπ) που βοηθούν τα παιδιάνα αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες.
Η συγκέντρωση χρημάτων για τις κούκλες για παιδιά με σύνδρομο Down απαιτεί μια επίσης μεγάλη προσπάθεια. Για το σκοπό αυτό πωλούνται T-shirts και αντικείμενα όπως κοσμήματα μέσω του eBay.

11-3-13 Mother launches range of Down Syndrome dolls for daughter, 13, so she can 'see something beautiful' when she plays
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2291646/Mother-launches-
range-Down-Syndrome-dolls-daughter-13-beautiful-plays.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: