Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

ΚΟΤΟΥΛΕΣ δίνουν ΝΟΗΜΑ στη ΖΩΗ των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ και χαρίζουν ΥΓΕΙΑΒρετανία, Tyneside, Η φιλανθρωπική οργάνωση Equal Arts για την καταπολέμηση της μοναξιάς των υπερήλικων συνταξιούχων (Old Age Pensioners (OAPs)) έλαβε μια κρατική επιχορήγηση ύψους £ 1.000.000 για να συνεχίσει το ιδιαίτερο πρόγραμμά της HenPower.
Το πρόγραμμα HenPower δίνει στους ηλικιωμένους συνταξιούχους κοτούλες, για να τις φροντίζουν και τους ενθαρρύνει να επιλέξουν ποιες φυλές κότας επιθυμούν να αποκτήσουν και πως να φτιάξουν το δικό τους κοτέτσι. Οι συνταξιούχοι, με την αύξηση του αριθμού των πτηνών στο κοτέτσι τους, αποκτούν μια αίσθηση σκοπού που βελτιώνει την υγεία και την ευημερία τους.
Η Equal Arts για το πρόγραμμα HenPower, ανταγωνίστηκε 1.300 άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλη τη Βρετανία για να κερδίσει την επιχορήγηση.
ο διευθυντής Douglas Hunter (director of Equal Arts) δήλωσε πως η κρατική επιδότηση που τους δόθηκε, ήταν ανέλπιστο δώρο και τους δίνει δύναμη για να συνεχίσουν, με την προοπτική να εφαρμόσουν το πρόγραμμα σε εθνικό επίπεδο.
ο κ. Hunter είπε πως «Έχουμε δεχτεί πολλές ερωτήσεις από όλη τη Βρετανία, σχετικά με το έργο που κάνουμε, υπάρχει ενδιαφέρον ακόμη και σε διεθνές επίπεδο. Με αυτή την πολυπόθητη χρηματοδότηση μπορούμε να αρχίσουμε την ανάληψη δράσης ».
Οι συμμετέχοντες, αποκαλούνται «hensioners» και έχουν ενδιαφέρον –που διαρκώς αυξάνεται- για τον τρόπο φροντίδας των πτηνών τους, ενώ αγαπούν ιδιαίτερα τα αυγά που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που πωλούνται στα καταστήματα.
Ο 78χρονος«Hensioner» Alan Richards, από το Gateshead είπε πως στην αρχή ήταν εντελώς αδιάφορος για το πρόγραμμα, μέχρι που πήγε στη συνάντηση ενημέρωσης. Τώρα διαβάζει καθετί που αφορά τις κοτούλες του και την ευημερία τους και απολαμβάνει τα εξαιρετικά αβγουλάκια που του χαρίζουν.

2-3-14 'Hensioners' scoop £1million lotto cash: Charity that gives OAPs chickens to combat loneliness awarded grant
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2571180/Hensioners-scoop-1million-lotto-cash-Charity-gives-OAPs-chickens-combat-loneliness-awarded-grant.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: