Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

οι ΔΙΑΘΗΚΕΣ, τα ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ, οι ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ τα ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ και οι ΔΙΚΗΓΟΡΟΙΗ ορθή σύνταξη της διαθήκης («διάταξη τελευταίας βούλησης» ή «τελευταία διάταξη») δεν είναι απλή διαδικασία.
Η πρόχειρη σύνταξή της –αν δεν συνταχθεί με τις νόμιμες διατυπώσεις που προβλέπει ο νόμος-   μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωσή της.  Σημαντική αιτία για τη μη ορθή σύνταξη διαθήκης είναι η έλλειψη βοήθειας με δωρεάν παροχή –σε ηλικιωμένα κυρίως άτομα- νομικών συμβουλών.    Στην Ευρώπη, κέντρα νομικής βοήθειας (εταιρείες με δικηγόρους ) καθοδηγούν αλλά και συντάσσουν διαθήκες χωρίς χρέωση όταν ένας δικηγόρος-μέλος τους, ορίζεται ως εκτελεστής.
Η πίεση της καθημερινής ζωής απαιτεί όλο και περισσότερο από το χρόνο μας, δυστυχώς ο σχεδιασμός για το μέλλον είναι κάτι που ξεχνιέται έως ότου, είναι πολύ αργά για να «επανορθώσουμε»
 

Μια περίεργη έρευνα της «The Probate Practise» εταιρείας δικηγόρων με έδρα στο Λονδίνο (η Daily Mail μας ενημερώνει ότι διευθυντής της είναι ο δικηγόρος Joel Weisman) ανέδειξε μια λίστα από τα πλέον ανεπιθύμητα κληροδοτήματα.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε (με 1.000 συμμετέχοντες)  για να δημοσιοποιήσει μια νομοθετική αλλαγή  που θα επιτρέπει στους λογιστές να επιβλέπουν τις διαθήκες και τα θέματα κληρονομικής διαδοχής, τον επόμενο μήνα.
Τα ανεπιθύμητα κληροδοτήματα της λίστας που συνέταξε η
εταιρεία «The Probate Practise» περιλαμβάνουν έμψυχα πλάσματα (κατοικίδια ζώα) που συγκρίνονται με αντικείμενα (παλιά έπιπλα, παλιά ρούχα, παλιά αυτοκίνητα, αναμνηστικά, συλλογές κλπ)
Μάλιστα, τα κατοικίδια ζώα έχουν την πρώτη θέση στη λίστα με τα ανεπιθύμητα κληροδοτήματα.
ο Joel Weisman λέει πως τα κατοικίδια, τα έπιπλα και τα ρούχα, είναι καλύτερα να μην αναφέρονται στις διαθήκες. Ωστόσο ένας στους τρεις Βρετανούς, επιθυμεί να αφήσει κάτι που έχει συναισθηματική και όχι οικονομική αξία στους κληρονόμους του.
άλλωστε τα κατοικίδια ζώα είναι μέλη σε μια οικογένεια και μπορούν να είναι οι κληρονόμοι του αποθανόντος και όχι τα ανεπιθύμητα κληροδοτήματά του.
στην ιστοσελίδα της «The Probate Practise» δεν βρήκα ονόματα από δικηγόρους-μέλη της (μόνο τη διεύθυνση των γραφείων τους )


5-3-14   Where there's a will, there's an unwanted pet: Animals top list of bequests we'd rather not have
πηγές
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2574290/Where-theres-theres-unwanted-pet-Animals-list-bequests-not-have.html


LEAST DESIRABLE WILL ITEMS
 1. Pet
2. Well-worn furniture
3. Clothes
4. Old car
5. Holiday souvenirs
6. Home-made handicrafts
7. Sporting memorabilia
8. Childhood toys
9. Record collection
10. Quirky collection, eg coins, stamps


Δεν υπάρχουν σχόλια: