Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Το μέντιουμ Rosa Marks απέσπασε 18 εκατομμύρια δολάρια από τα θύματά του



Φλόριντα, στο Fort Lauderdale, το δικαστήριο  καταδίκασε την 62χρονη μελλοντολόγο  Rosa Marks, σε δέκα χρόνια φυλάκιση για εξαπάτηση των πελατών της, από τους οποίους απέσπασε $ 17.8 εκατομμύρια.
Τον Αύγουστο του 2011, μετά από την μεγάλη αστυνομική έρευνα 'Operation Crystal Ball' η αστυνομία συνέλαβε μια συμμορία από μέντιουμ
(ψυχικοί ή διορατικά διάμεσα) που ήταν συγγενείς μεταξύ τους (συγγενείς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας ή ήταν σύζυγοι)
Τα μέντιουμ που αυτοαποκαλούνταν διορατικοί και πνευματικοί σύμβουλοι, διατηρούσαν χώρους για την
«εργασία τους» στο Fort Lauderdale.
Η αστυνομία κατάσχεσε περισσότερα από 400 δαχτυλίδια, 100 ρολόγια και 200 περιδέραια - πολλά από αυτά από Cartier, Tiffany & Co και Gucci- που έκλεψαν από τους πελάτες τους. Πολλοί πελάτες πήγαιναν απελπισμένοι στα μέντιουμ –σαν έσχατη λύση- με την ελπίδα να θεραπευτούν από μια ασθένεια ή να επικοινωνήσουν με ένα νεκρό αγαπημένο τους πρόσωπο.
Μεταξύ των θυμάτων τους ήταν μια γυναίκα με όγκο στον εγκέφαλο, άνεργη, που κινδύνευε να χάσει το διαμέρισμά της και τα μέντιουμ της υποσχέθηκαν ότι θα της παράσχουν «θετική ενέργεια».
Ένα άτομο από την Ιαπωνία έδωσε στους «ψυχικούς» 496,000 δολάρια και ένας άνδρας από τη Δανία τους έστειλε περίπου $ 186,000.
Το μεγαλύτερο θύμα τους ήταν η πολυεκατομμυριούχος συγγραφέας Jude Deveraux (best seller αισθηματικές νουβέλες) που ζει στη Νέα Υόρκη.
Η Jude Deveraux έδωσε στην Rose Marks 12 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 20 χρόνια, για να επικοινωνήσει με το πνεύμα του νεκρού 8χρονου παιδιού της που το έχασε σε δυστύχημα και για να αντιμετωπίσει το δύσκολο διαζύγιό της.
(Jude Deveraux amassed the vast fortune by selling 60 millions copies of her romance tales, which have titles such as Moonlight In The Morning, The Scent Of Jasmine and Scarlet Nights)


Η Jude Deveraux κατέθεσε στη δίκη της Rose Marks
(χρησιμοποιούσε και το όνομα Joyce Michael or Michaels) και είπε πως τη γνώρισε στη δεκαετία του 1990.
Η Jude σ
υνάντησε 
για πρώτη φορά  τη Rose Marks σε ένα στούντιο στο κέντρο του Μανχάταν.  Η «ψυχικός»Rose της ζήτησε να εργαστούν σε μια «ειδική αίθουσα» στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στην 5η Λεωφόρο.
Μετά από αρκετές συναντήσεις, η
Rose Marks είπε στην συγγραφέα ότι θα τη βοηθήσει να βγάλει ένα «ειρηνικό διαζύγιο» με αμοιβή $ 1.200.
εκείνη την περίοδο, η Jude Deveraux,είχε αυτοκτονικές τάσεις και είχε μεγάλη ανάγκη να ακούσει κάποιος «ειδικός» τα προβλήματά της.
Η «ψυχικός» Rose Marks της είπε ότι έπρεπε να αφήσει 1 εκατομμύριο δολάρια στο συρτάρι του δωματίου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου, γιατί τα χρήματά είχαν αρνητική ενέργεια και έπρεπε να «καθαριστούν» επίσης της είπε ότι, έπειτα θα της τα επέστρεφε, αλλά την εξαπάτησε και τα κράτησε.
Τα μέντιουμ έπαιρναν επίσης ακριβά χρυσαφικά από τους πελάτες τους, για να τα καθαρίσουν από τις «κατάρες» αλλά δεν τα επέστρεφαν ποτέ.

5-3-14 Psychic, 62, jailed for 10 years for scamming $18m from vulnerable clients
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2573900/Florida-psychic-gets-10-years-18m-fraud.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: