Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ και ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ για μεγάλες ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ


Ο διάσημος celebrity Chef Heston Blumenthal αποκαλύπτει πως διαχειρίζεται το θυμό του με την εκπληκτική τεχνική διαλογισμού ‘mindful meditation’ που βασίζεται στην τροφή που καταναλώνουμε.
 Ο 47χρονος αυτοδίδακτος Chef που φημίζεται για τις παράξενες γαστρονομικές δημιουργίες του, έχει μάθει να χαλαρώνει καθώς συγκεντρώνει τις σκέψεις του σχετικά με το τι τρώει. 
Όπως μας διδάσκει « Επικεντρώνεσαι για ένα ή δύο λεπτά σε αυτό που πρόκειται να γευτείς, π.χ. μαύρες σταφίδες, κοιτάς τη σταφίδα –πως νιώθεις?  η εικόνα του φαγητού μας επηρεάζει με

διάφορους τρόπους, η εικόνα του, η μυρωδιά του και η γεύση του επηρεάζουν το μυαλό μας» «στη συνέχεια βάζουμε την τροφή στο στόμα μας και επικεντρώνουμε τη σκέψη μας στα χείλη, τη γλώσσα, και τα δόντια μας ...»
Ο  Blumenthal αποκάλυψε πως η πρώην σύζυγός του Ζάννα –μητέρα των τριών παιδιών τους- τον ενθάρρυνε να ζητήσει βοήθεια για τον έλεγχο του θυμού του. Δεν μπορούσε να εκφράσει λεκτικά τα συναισθήματά του και ήταν πιο εύκολο να σηκώσει τη γροθιά του όταν θύμωνε.
Έκανε όπως ο πατέρας του που κυνηγούσε τα κοράκια, τα πυροβολούσε και μετά τα κυνηγούσε με το μπαλτά κρέατος.
Το 2011 μετά από 20 χρόνια γάμου, χώρισε από τη σύζυγό του. Προσπάθησε με την τεχνική της κρανιακής οστεοπαθητικής (κρανιοϊερή θεραπεία ) και την θεραπευτική δύναμη της πίστης να ελέγξει τη φλογερή ιδιοσυγκρασία του (παραδέχτηκε ότι κυνηγούσε τους εχθρούς του με μπαλτά όταν τον καταλάμβαναν εκρήξεις οργής)
Ο Heston Blumenthal είναι κάτοχος του εστιατορίου (Michelin-starred restaurant The Fat Duck) στο Berkshire και συνεργάζεται με τις διαφημίσεις Waitrose.
Την οικονομική του αυτοκρατορία μοιράζεται με τη νέα του σύντροφο, τη 47χρονη Suzanne Pirret, Αμερικανίδα ηθοποιό που τώρα είναι συγγραφέας μαγειρικής.
ο Heston Blumenthal στη σειρά Heston’s Great British Food του Channel 4 αποκαλύπτει τις γαστρονομικές δημιουργίες του, στον τομέα της μοριακής γαστρονομίας για μεγαλύτερες γευστικές εμπειρίες.
Ο ίδιος δηλώνει πως είναι πια ένας ψύχραιμος άνθρωπος, που ούτε καν συνοφρυώνεται.

30-11-13 I meditate on food to curb my rages, says Heston Blumenthal: Chef credits his ex-wife for encouraging him to get help
πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: