Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Η μέση ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ των ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ στο FACEBOOK


Το Facebook Data Science ανέλυσε δεδομένα λογαριασμών του Facebook, από χρήστες του σε όλο τον κόσμο, για να καταγράψει τη διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια.
Διαπίστωσαν ότι σε διεθνές επίπεδο, η μέση διαφορά ηλικίας μεταξύ ετερόφυλων είναι 2,4 έτη.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι στο 67 τοις εκατό των ετεροφυλόφιλων σχέσεων ο άνδρας είναι μεγαλύτερος από τη γυναίκα -με μέση διαφορά ηλικίας τα 2,4 χρόνια-  στο 20 τοις εκατό των σχέσεων, η γυναίκα είναι μεγαλύτερη από τον άνδρα, και στο υπόλοιπο 13 τοις εκατό το ζευγάρι είναι συνομήλικο.
Στις σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου, οι διαφορές ηλικίας είναι σημαντικά μεγαλύτερες, κυρίως στα ζευγάρια ομοφυλόφιλων ανδρών όπου η μέση διαφορά ηλικίας είναι μεγαλύτερη από εννέα χρόνια.
Στις χώρες με ανισότητα των δύο φύλων υπάρχει μεγαλύτερη μέση διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια. Η Αυστραλία έχει το μικρότερο μέσο όρο διαφοράς ηλικίας (1,82 χρόνια) και η Αίγυπτος έχει τον υψηλότερο μέσο όρο διαφοράς ηλικίας ( 5,09 χρόνια)


Οι ερευνητές εξέτασαν ζευγάρια ατόμων ηλικίας μεταξύ 20 και 49 ετών.
Τα δεδομένα συλλέχθηκαν τον Οκτώβριο του 2013 και παρουσιάστηκαν το Φεβρουάριο του 2014 ως μέρος της Facebook Data Science's Valentine's Day Love Series.

Οι νέοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να συνδέονται με ανθρώπους πιο κοντά στην ηλικία τους, από ό, τι οι ηλικιωμένοι.
Οι ηλικιωμένοι είναι πιο πιθανό να έχουν εταίρους με σημαντική διαφορά ηλικίας.
το Facebook Data Science σύγκρινε επίσης τη διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια, με βάση στοιχεία του World Economic Forum’s (WEF) Global Gender Gap, που κατατάσσει τις χώρες με βάση την οικονομία, την πολιτική, την εκπαίδευση και το σύστημα υγείας τους.
Κατά μέσο όρο, οι χώρες που έχουν χαμηλότερο δείκτη (WEF), δηλαδή οι χώρες που παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των φύλων σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, έχουν επίσης πολλά ζευγάριαμε μεγάλες διαφορές ηλικίας.

17-3-14 Here's to you, Mr Robinson: Facebook relationship data reveals the man is older than the woman in two out of three heterosexual relationships
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2582460/Heres-Mr-Robinson-Facebook-relationship-data-reveals-man-older-woman-two-three-heterosexual-relationships.html


σχετικό  Why women live so much longer than men (And, no, it's not because they have an easier life!)
πηγή   http://www.dailymail.co.uk/health/article-1232445/Why-women-live-longer-men-And-easier-life.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: