Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

ΖΩΟΘΥΣΙΕΣ στις ΗΠΑ, αποκεφαλισμένα πτώματα ζώων σε πάρκο


"ΗΠΑ, Ουάσινγκτον (Περιφέρεια της Κολούμπια)". Στο Rock Creek Park, βρέθηκαν πεταμένα σε ένα μονοπάτι, αποκεφαλισμένα πτώματα από μια κατσίκα, κοτόπουλα, και περιστέρια.
Οι τοπικές αρχές National Park Service και η φιλοζωική οργάνωση Humane Society πιστεύουν ότι, τα ζώα θυσιάστηκαν με τελετουργική σφαγή.
Ένα άτομο που περπατούσε μόνο του σε ένα μονοπάτι της περιοχής (in an area of the park north of the 3500 block of 17th Street NW, near an area called Piney Branch Park) εντόπισε τα πτώματα από έξι κότες, κοκόρια, δύο περιστέρια και μία pygmy (πυγμαία Δυτικής Αφρικής) κατσίκα που ήταν άλλα αποκεφαλισμένα και άλλα με κομμένο λαιμό.

Η περιοχή φυσικού πλούτου Rock Creek Park, βρίσκεται στο κέντρο μια πυκνοκατοικημένης περιοχής της πρωτεύουσας.

Ο Sgt. Lelani Woods, εκπρόσωπος της US Park Police, είπε ότι ο ομοιόμορφος τρόπος θανάτωσης των ζώων, οδηγεί την έρευνα προς ένα περιστατικό τελετουργικής ζωοθυσίας. Ο Lelani Woods δήλωσε στην Washington Post ότι, τα πτώματα των ζώων παραδόθηκαν στους ελεγκτές των ζώων (animal control officers) και εστάλησαν σε ένα εργαστήριο στη Βιρτζίνια για νεκροψία.
 Κτηνίατροι και ερευνητές ψάχνουν για στοιχεία που θα μπορούσαν να δείξουν μια συγκεκριμένη λατρευτική ομάδα ή άτομο που βρίσκεται πίσω από την αποτρόπαια πράξη.

Τα ζώα είναι πιθανόν να θανατώθηκαν αλλού και έπειτα να πετάχτηκαν στο μονοπάτι του πάρκου. Το χιόνι που έπεσε αμέσως μετά την εγκατάλειψη των πτωμάτων, έσβησε πολλά από τα ίχνη των δραστών.
Ο Scott Giacoppo, αντιπρόεδρος της Humane Society στην Ουάσιγκτον, είπε ότι τα ζώα θυσιάστηκαν και έπειτα εγκαταλείφθηκαν σε εκείνο το μέρος. Η θανάτωση των ζώων δεν είναι κατ 'ανάγκην παράνομη πράξη εφόσον γίνεται με "ανώδυνο" τρόπο.
ο Giacoppo είπε ότι, ο "αποκεφαλισμός θεωρείται μη βάναυση θανάτωση», εάν γίνεται με ένα "αιχμηρό εργαλείο» και οδηγεί σε «ακαριαίο θάνατο." Επίσης ανέφερε ότι, οι ανακριτές θα ερευνήσουν κατά πόσο οι θάνατοι των ζώων σχετίζονται με τη θρησκεία της Santeria (Afro-Caribbean religion, Practitioners of Santeria, largely a Cuban faith)

Ο Luis Marin, που ζει στο Riverdale, MD, και ασχολείται 30 χρόνια με τη με Santeria είπε ότι οι οπαδοί της θρησκεία Santeria δεν θα πετούσαν τα νεκρά ζώα στο πάρκο, η ζωοθυσία (οι προσφορές των ζώων) γίνεται ως «έσχατη λύση» δηλαδή όταν είναι απολύτως απαραίτητο, όπως όταν κάποιος είναι κοντά στο θάνατο, ή όταν ένας ορίζεται ένας νέος ιερέας.

Ορισμένες εξαιρετικά συντηρητικές εβραϊκές ομάδες ( ULTRA-ORTHODOX JEWS) συνεχίζουν την πρακτική της ζωοθυσίας (συνήθως κοτόπουλα) έως και σήμερα ακόμη και στην Αμερική.

ULTRA-ORTHODOX JEWS
στην τελετή kaparot, όπως ονομάζεται, περιστρέφουν αργά ένα κοτόπουλο πάνω από τα κεφάλια τους, πριν ή μετά την τελετουργική του σφαγή (κόψιμο λαιμού) και προφέρουν μια παραδοσιακή προσευχή για συγχώρεση, αποκαλούν το καταδικασμένο πτηνό «εξιλαστήριο θύμα και υποκατάστατο του αμαρτωλού» που θα βοηθήσει τους προσευχόμενους «αμαρτωλούς» να έχουν βίον εν ειρήνη και μακροβιότητα.
Ωστόσο το kaparot γίνεται με τήρηση της ημέρας για εξιλέωση Yom Kippur, που δεν είναι μέχρι τον Οκτώβριο.

Μια άλλη θρησκεία της Αφρο-Καραϊβικής που περιλαμβάνει ζωοθυσίες είναι η βουντού (Voodoo), η οποία ασκείται κυρίως από τους Αϊτινούς. Οι λάτρεις της Voodoo είναι γνωστό ότι θυσιάζουν κατσίκες και πτηνά αλλά σύμφωνα με το Michigan State University, τα ζώα που θυσιάζονται ( όπως και στην Santeria), στη συνέχεια τρώγονται.
Ο Scott Giacoppo, της Humane Society είπε ότι στην περιοχή συναντά τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο πτώματα ζώων που
φαίνεται ότι θυσιάστηκαν. Εάν ήταν αποκρυφιστική τελετή ζωοθυσίας, τα ζώα θα ήταν εκσπλαχνισμένα (θα είχαν αφαιρεθεί τα όργανά τους) όπως είπε «δεν έχουμε ιδέα ποιος το έκανε, συνήθως αυτές οι περιπτώσεις μπαίνουν στο αρχείο, και οι δράστες σπάνια  αποκαλύπτονται»

25-3-14 Dead chickens and a goat found dumped in Washington, DC park as part of 'ritualistic animal sacrifice'
πηγές
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2589415/Dead-chickens-goat-dumped-Washington-DC-park-ritualistic-animal-sacrifice.html#comments

http://www.washingtonpost.com/local/crime/goats-chickens-pigeons-found-with-throats-slashed-in-rock-creek-park/2014/03/26/c49fed2c-b4e7-11e3-8020-b2d790b3c9e1_story.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: