Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Η εκδήλωση "duck race" για φιλανθρωπικούς σκοπούς, από το ροταριανό όμιλο, στον κόσμο

καλοκαίρι 2017 ,  Ηνωμένο Βασίλειο, Ουαλία,  Barry, εκδήλωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς.Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή "duck race" του Ροταριανού Ομίλου (Rotary Club of Barry) θα πραγματοποιηθεί στο Knap Park and Lake στις 22 Ιουλίου.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς.
Η κάθε κίτρινη πλαστική πάπια θα κοστίσει μόνο £ 1.
Σύμφωνα με την νεοεκλεγείσα πρόεδρο, Jill Osborne για το Barry Rotary,  η τιμή θα είναι προσιτή σε όλους. Θα γίνει ένα καλοκαιρινό πανηγύρι.
Οι εκδηλώσεις του Rotary Club of Barry έχουν αλλάξει μορφή, και υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για πολλές τοπικές ομάδες και εράνους για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ μπορούν να λάβουν μέρος τοπικοί σύλλογοι και επιχειρήσεις.
πηγή
http://www.barry-today.co.uk/article.cfm?id=114444&headline=Rotary%20stages%20great%20Barry%20duck%20race&sectionIs=news&searchyear=2017
***Το Διεθνές Ρόταρυ (αγγλικά: Rotary International) είναι παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών, παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση προσφοράς υπηρεσιών. Με 33.000 Ομίλους σε περισσότερες από 200 χώρες και γεωγραφικές περιοχές έχει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια μέλη.[1] Τα μέλη του Ρόταρυ αποκαλούνται Ροταριανοί και εκτελούν ανθρωπιστικά προγράμματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, όπως είναι η πείνα, η φτώχεια, ο αναλφαβητισμός και η προστασία του περιβάλλοντος.  Το κύριο πρόγραμμα του Διεθνούς Ρόταρυ στοχεύει στην προστασία των παιδιών από την πολιομυελίτιδα και την εξάλειψή της παγκοσμίως.
Είναι επίσημος σύμβουλος του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Συνεργάζεται με διεθνείς οργανώσεις όπως την UNICEF, την UNESCO, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Κέντρο Καταπολέμησης Ειδικών Λοιμώξεων των Η.Π.Α. και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις.
πηγή
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AD%CF%82_%CE%A1%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%85

για την εκδήλωση "duck race" χρειάζεται,  η διοργανώτρια φιλανθρωπική οργάνωση, να πάρει άδεια και να ακολουθήσει τις τοπικές κατευθυντήριες γραμμές.
στην Αγγλία πέρυσι, στις 22-6-16 η αστυνομία σταμάτησε την εκδήλωση  στο γραφικό χωριό Cotswold (Bourton-on-the-Water, Gloucestershire),  όταν η φιλανθρωπική οργάνωση  Blood Bikes, (a charity which run a free blood and medical equipment delivery service) έριξε στον ποταμό Windrush, περίπου 100 λαστιχένιες πάπιες για συγκέντρωση χρημάτων. 
Στο "πράσινο χωριό" δεν επιτρέπεται να διοργανώνονται εκδηλώσεις άλλες, πλην μιας μπάντας χάλκινων πνευστών.
Η 61χρονη Carol Teece, πρώην πρόεδρος στο εμπορικό επιμελητήριο, που διατηρεί κατάστημα με είδη δώρων στην περιοχή, δήλωσε ότι υπάρχει σε ισχύ ένα καταστατικό που πρέπει να τηρείται.
πηγή 22-6-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3654135/Absolutely-quackers-Police-descend-rural-countryside-village-like-Hot-Fuzz-resident-complains-charity-DUCK-RACE.html

φέτος στο χωριό Grundisburgh,  στην αγγλική κομητεία του Suffolk, στην ετήσια  εκδήλωση "duck race" (στον παραπόταμο του ποταμού Lark)  συγκεντρώθηκαν £ 2.654 για τους πρόσκοπες (για αγορά νέας "καλύβας")
πηγή
http://www.eadt.co.uk/news/grundisburgh-duck-race-raises-2-654-for-new-scout-hut-1-5086729

επίσης φέτος, στο Τορόντο του Καναδά στην εκδήλωση duck race που έγινε στο Kimberley (on the small city’s big Canada Day event) οι εθελοντές πούλησαν εισιτήρια ($5 για κάθε πάπια) και συγκέντρωσαν $17,500 (for the food bank).
ρίχτηκαν 3.500 κίτρινες πλαστικές  πάπιες (at footbridge over Mark Creek),   οι διοργανωτές τερμάτισαν την εκδήλωση στο Rotary Park.
πηγή 1-7-17

https://www.theglobeandmail.com/news/national/canada-150-a-small-town-a-big-celebration-and-a-cancelled-duckie-race/article35530804/


Δεν υπάρχουν σχόλια: