Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Η αμερικανική κυβέρνηση προχωρά σε εμφύτευση chip στον ανθρώπινο εγκέφαλο, που θα επιτρέπει την τηλεπαθητική επικοινωνία


Η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να εμφυτεύσει μικροσκοπικούς υπολογιστές, μεγέθους ενός ασημένιου δολαρίου στους εγκεφάλους των ανθρώπων, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν τηλεπαθητικά.
Αυτά τα (chips) εμφυτεύματα θα επιτρέπουν επίσης το χειρισμό μηχανημάτων με τη σκέψη και τη θεραπεία εγκεφαλικών τραυματισμών.
θα γίνεται ακόμη αποστολή μηνυμάτων  WhatsApp μέσα στο κοινωνικό δίκτυο, μόνο με τη δύναμη της σκέψης.
Η (DARPA) Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων για την Άμυνα [Defense Advanced Research Projects Agency ] χρηματοδοτεί με 65 εκατομμύρια δολάρια τις έξι ερευνητικές ομάδες, που εδώ και τέσσερα χρόνια αναπτύσσουν την τρομακτική νέα τεχνολογία [DARPA's Neural Engineering System Design (NESD) program].
Οι επιστήμονες αναμένεται να δημιουργήσουν ένα τεράστιο συλλογικό δίκτυο (σύστημα)“neurograins” [networking 10,000 or 100,000 neurograins (submillimeter-size sensors) together to make one coherent telecommunications system that provides meaningful data.] που θα τοποθετούνται ως εμφυτεύματα πάνω στον εγκεφαλικό φλοιό ή ακόμα και θα ενσωματώνονται σε αυτόν.
πηγή
http://spectrum.ieee.org/the-human-os/biomedical/devices/darpa-wants-brain-implants-that-record-from-1-million-neurons
σχετικό βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=SKW14eADCkY
Τα εμφυτεύματα αυτά, εφοδιασμένα με αισθητήρες (submillimeter-size sensors) θα ανιχνεύουν τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος επεξεργάζεται και αποκωδικοποιεί την ομιλούμενη γλώσσα, ώστε να μπορεί να ερμηνεύεται και να κατανοείται από τους υπολογιστές.
Ορισμένες ομάδες θα επικεντρωθούν στη βελτίωση της όρασης ενώ άλλες θα επικεντρωθούν στην ακοή και την ομιλία.
είναι μεγάλο έργο να σχεδιαστούν αυτές οι συσκευές ανάγνωσης εγκεφάλου.
Η DARPA είπε ότι αυτά τα "υψηλής ανάλυσης" εμφυτεύματα πρέπει να καταγράφουν σήματα από 1 εκατομμύριο νευρώνες ανά πάσα στιγμή.
Το ακουστικό - ή το εμφύτευμα - πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνει σήματα καθώς και να τα μεταδίδει και να συμπιέζει τα πάντα μέσα σε μια συσκευή όχι μεγαλύτερη από ένα ασημένιο δολάριο.
Ο μηχανισμός σχεδιασμού συστήματος νευρικής μηχανικής [Neural Engineering System Design (NESD) της DARPA] χρηματοδοτεί πέντε ακαδημαϊκές ομάδες έρευνας και μία
μικρή εταιρεία με έδρα το San Jose για να το πετύχει αυτό
Ο διευθυντής (Founding NESD manager) Phillip Alvelda, ιδρυτής της NESD, δήλωσε: "Με την αύξηση της ικανότητας των προηγμένων νευρωνικών διεπαφών, ώστε να συμμετάσχουν
παράλληλα πάνω από 1 εκατομμύριο νευρώνες, το πρόγραμμα NESD στοχεύει να επιτρέψει την πλούσια αμφίδρομη επικοινωνία με τον εγκέφαλο σε κλίμακα που θα συμβάλει στην εμβάθυνση της κατανόησης της υποκείμενης βιολογίας αυτού του οργάνου, της πολυπλοκότητας και της λειτουργίας του. "
Δεν είναι σαφές πώς θα ελέγχονται τα εμφυτεύματα του εγκεφάλου. 

Αλλά η DARPA ίσως να μην είναι η πρώτη που κάνει την τηλεπάθεια πραγματικότητα.
Ο Elon Musk και ο Mark Zuckerberg ισχυρίζονται ότι εργάζονται σε παρόμοια τεχνολογία.
Ο Zuckerberg παραδέχτηκε ότι το Facebook αναπτύσσει κρυφά μια  " mind-reading brain “interface”"  που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν τηλεπαθητικά.
Αργότερα αρνήθηκε να πει εάν αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο τα εμπορικά σήματα θα μπορούν να πουλούν τα προϊόντα τους στο κοινωνικό
δίκτυο, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από μαζικές διαφημιστικές εκστρατείες.
Ο συνάδελφος του δισεκατομμυριούχος Musk, ίδρυσε πρόσφατα τη Neuralink, μια εταιρεία που θα αναπτύξει “neural lace” ικανή να κατεβάζει τις σκέψεις και να συνδέει το μυαλό μας με το Διαδίκτυο.
Ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να "κατεβάζουν τις σκέψεις" και ίσως ακόμη και να αντιμετωπίσουν διαταραχές όπως η επιληψία και η κατάθλιψη χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία.
Αν οι επιστήμονες κατορθώσουν να επιτύχουν την ψηφιακή τηλεπάθεια, οι σκέψεις μας μπορεί να γίνονται γνωστές δημοσίως.
πηγή
https://www.thesun.co.uk/tech/3999810/us-government-wants-to-plug-implants-into-human-brains-which-let-us-communicate-telepathically/


****
21-4-17 Ο Elon Musk, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας Tesla Inc δήλωσε ότι η εταιρία που ίδρυσε τελευταία ( Neuralink Corp) εργάζεται προκειμένου να διασυνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με μία μηχανική διαδραστική επιφάνεια μέσω της δημιουργίας κατάλληλων μικροσυσκευών.
Η Neuralink έχει ως στόχο την διάθεση στην αγορά ενός προϊόντος, το οποίο θα βοηθά τους ανθρώπους που έχουν υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες εξαιτίας εγκεφαλικών, καρκίνου, αλλά κι άλλων σοβαρών παθήσεων και ασθενειών,
"οι άνθρωποι θα χρειάζεται να εμφυτεύουν “επιφάνειες νεύρων” στον εγκέφαλό τους, προκειμένου να συμβαδίσουν με την τεχνολογία. Αρχικά θα μιλούσα για συναινετική τηλεπάθεια" δήλωσε ο Musk, σε τεχνολογική διάσκεψη το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: