Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Ρατσιστές και ξενοφοβικοί οικολόγοι, δολοφονούν τους γκρι σκίουρους, με λεφτά της ΕΕ, στη Βρετανία.


Αγγλία,  Cumbria,  Ρατσιστές και ξενοφοβικοί "οικολόγοι" δολοφονούν τους γκρί σκίουρους για να προστατέψουν τους κόκκινους. Οι γκρι σκίουροι χαρακτηρίζονται ως παράσιτα στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελούν απειλή για τους κόκκινους σκίουρους που είναι αυτόχθονο είδος.
οι γκρι σκίουροι είναι μεγαλύτεροι από τους κόκκινους και μπορεί να μεταφέρουν τη θανατηφόρα για τους κόκκινους σκίουρους, ασθένεια squirrelpox (ψεδοευλογιά, ο ιός δεν επηρεάζει τον γκρι σκίουρο, είναι όμως θανατηφόρος για τον κόκκινο.
 στην Βικτωριανή Αγγλία, πλούσιοι εισήγαγαν τους Αμερικανούς γκρι σκίουρους το 1876,  στα κτήματα τους, για μόδα.
Τα ζώα αυτά (που εισήχθησαν με ανθρώπινη παρέμβαση) είναι μεγαλύτερα, ισχυρότερα και πιο ικανά να ανταπεξέλθουν σε αντίξοες συνθήκες, από τους γηγενείς κόκκινους συγγενείς τους.
Ο πληθυσμός του κόκκινου σκίουρου υπολογίζεται σε περίπου 140.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι γκρι σκίουροι αριθμούν αρκετά (περίπου 3,5) εκατομμύρια.
Ο πρίγκηπας Κάρολος δημιούργησε μια ομάδα φίλων του κόκκινου σκίουρου ( Red Squirrel Group) που εκτελούν δια πυροβολισμού τους γκρι, που θεωρούνται παράσιτα από το 1981.  έτσι,  η δολοφονία τους είναι νόμιμη πράξη -αφού ο ίδιος ο νόμος την ενθαρρύνει, με πυροβόλο όπλο, με αεροβόλο ή με κοφτερό χτύπημα στο κεφάλι. [practice of 'cranial dispatch' (bashing the poor squirrel over the head to kill it).]

Ωστόσο άλλες μέθοδοι δολοφονίας, όπως ο πνιγμός τους, θεωρούνται ποινικό αδίκημα.
Μετά τη δολοφονία των ζώων, κρατούν τις γούνες τους για γιλέκα, τα πίσω πόδια τους για το κρέας τους, ενώ δίνουν τις ουρές τους για δόλωμα, στους ψαράδες,

Η ομάδα Red Squirrel Group δολοφονεί γκρι σκίουρους και χρησιμοποιεί δασοφύλακες, με κόστος £ 100.000 το χρόνο.
Η ασθένεια της ευλογιάς των ζώων, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με εμβολιασμό αλλά δεν επιλέγεται αυτή η μέθοδος.
το 2014 η ομάδα δολοφόνησε 2.224 γκρι σκίουρους -για το κρέας τους- και πέρυσι 1.806.

πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4616528/Why-never-feed-grey-squirrel.html

Ο γκρι σκίουροι που εισήχθησαν στην Αγγλία, από τη Βόρεια Αμερική τον 19ο αιώνα, μολύνουν τους γηγενείς κόκκινους με squirrelpox ιό και προκαλούν ζημιές στα φυλλοβόλα δάση.
Ο  εξολοθρευτής γκρι σκίουρων Andrew Hodgkinson  “red squirrel ranger”, είναι μέλος της ομάδας "Penrith and District Red Squirrel Group" [του εθνικού προγράμματος Red Squirrels United, spearheaded by The Wildlife Trusts, an umbrella group for 47 local organisations, and is supported by more than 30 conservation groups seeking a "volunteer army" of 5,000 people who will be trained to kill trapped grey squirrels with a blow to the head.]
 Το πρόγραμμα εξολόθρευσης του γκρι σκίουρου, έχει χρηματοδοτηθεί με £ 3.000.000 από την ΕΕ (Heritage Lottery Fund and the EU Life programme, the European Union’s funding body for environmental  projects.)

Ωστόσο η εκστρατεία αποδείχθηκε αμφιλεγόμενη, περισσότεροι από 105.000 άνθρωποι υπέγραψαν αίτημα κατά της σφαγής των γκρι σκίουρων και υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος σφαγέας δεν έχει δικαίωμα να παριστάνει το Θεό και να επιλέγει ποια είδη θα ζήσουν και ποια θα πεθάνουν.
Φυσικά, υπάρχουν  εναλλακτικοί τρόποι για την προστασία του αυτόχθονου κόκκινου σκίουρου.
πηγές 10-7-17
http://www.telegraph.co.uk/news/2017/07/07/grey-squirrel-exterminator-branded-racist-wildlife-activists/

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4683922/Grey-squirrel-cullers-say-called-racist.html
 Δεν υπάρχουν σχόλια: