Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

έρευνα για την πρόληψη του πρόωρου τοκετού και της πρόωρης γήρανσης των πρόωρων νεογνών στον Καναδά
Καναδάς,  Πανεπιστήμιο McMaster, ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν τις αιτίες της πρόωρης γέννησης βρέφους και να βρουν τρόπο για την πρόληψή της.
Μια δεύτερη έρευνα θα καθορίσει αν το εξαιρετικά χαμηλό βάρος κατά την πρόωρη γέννηση, οδηγεί και στην επίσης πρόωρη γήρανση του ατόμου όταν ενηλικιωθεί.
Οι δυο έρευνες εντάσσονται ανάμεσα στις 25 έρευνες, που θα λάβουν μια συνολική χορήγηση $1.85 εκατομμυρίου από τα Canadian Institutes of Health Research (CIHR) για να βρεθούν τρόποι βελτίωσης της υγείας για τα μωρά και τις μαμάδες.
η Δρ Sarah McDonald,(high-risk obstetrician at Hamilton Health Sciences and professor of obstetrics and gynecology at McMaster) δήλωσε οτι θα γίνουν μεγάλες αλλαγές που θα βοηθήσουν να μειωθεί το ποσοστό των πρόωρων τοκετών.
Η έρευνα θα εξετάσει χιλιάδες γεννήσεις στο Οντάριο - όπου περίπου έξι τοις εκατό των γεννήσεων είναι πρόωρα, ενώ αποκλείονται τα δίδυμα ή άλλες πολλαπλές κυήσεις- και θα αναζητηθούν οι παράγοντες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ιατρικό ιστορικό της μητέρας ή παράγοντες κατά τη διάρκεια άλλων γεννήσεων της, που θα μπορούσαν να είναι σημάδια, ότι αυτές κινδυνεύουν περισσότερο.
Οι γυναίκες αυτές θα έχουν από την αρχή, τον καλύτερο φροντιστή και θα γεννήσουν σε νοσοκομείο καλύτερα εξοπλισμένο για την φροντίδα των πρόωρων νεογνών. Θα λαμβάνουν προληπτικές θεραπείες και θα γίνεται ενίσχυση των πνευμόνων του μωρού, για να προετοιμάζεται καλύτερα ο χειρισμός ενός τέτοιου τραυματικού γεγονότος.
Η έρευνα της  Δρ Sarah McDonald και των άλλων 20 διεθνών συνεργατών της, δημοσιεύτηκε στις 17-4-17, στο διεθνές περιοδικό μαιευτικής και γυναικολογίας BGOG 
Effectiveness of progesterone, cerclage and pessary for preventing preterm birth in singleton pregnancies: a systematic review and network meta-analysis
πηγή
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0528.14624/full

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο πρόωρος τοκετός (ΡΤΒ), δηλαδή η γέννηση πριν από τις 37 εβδομάδες κύησης, επηρεάζει 15 εκατομμύρια εγκυμοσύνες ετησίως  και είναι μια κύρια αιτία θνησιμότητας και νοσηρότητας σε παιδιά.

ο Dr. Ryan Van Lieshout, assistant professor of psychiatry and behavioural neurosciences at McMaster, δήλωσε ότι η επιχορήγηση θα δώσει ευκαιρία για να απαντηθεί το ερώτημα της πρόωρης γήρανσης στα άτομα που γεννήθηκαν πρόωρα.

Η μελέτη θα εξετάσει 100 πρόωρα βρέφη με βάρος λιγότερο από 1.000 γραμμάρια, που γεννήθηκαν στο Χάμιλτον μεταξύ 1977 και 1982 και θα γίνει η σύγκρισή τους με 89 από τους συνομηλίκους τους που γεννήθηκαν σε αυτό το διάστημα.
οι ερευνητές θα εξετάσουν όχι μόνο εάν η γήρανση τους επιταχύνεται, αλλά θα καθοριστούν τρόποι για να επιβραδύνουν τη γήρανση ή να την αποτρέψουν.
Σήμερα -περισσότερο από ποτέ- γεννιούνται πολλά πρόωρα μωρά και λόγω της προόδου στην τεχνολογία, επιβιώνουν περισσότερα. Η έρευνα θα τα βοηθήσει να έχουν μια πιο υγιή ζωή.
πηγή 5-7-17
https://www.thespec.com/news-story/7408680-mcmaster-researchers-trying-to-predict-premature-birth-and-prevent-it/

Δεν υπάρχουν σχόλια: