Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Εμφύτευση μήτρας δότη, σε τρανσέξουαλ γυναίκα, στη Βρετανία. Συζήτηση για το εάν πρέπει να χρηματοδοτείται από το δημόσιο


Μήτρες για τους άνδρες, ώστε οι τρανσέξουαλ γυναίκες που γεννήθηκαν ως αγόρια, να μπορούν να γεννήσουν μωρά.
Γυναικολόγοι λένε ότι είναι δυνατή η εμφύτευση η μήτρα ενός δότη, σε ένα άτομο που γεννήθηκε άνδρας
προγραμματίστηκαν συνομιλίες για το εάν οι μεταμοσχεύσεις μήτρας για τις " trans-women" θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο
μέσα σε δέκα χρόνια, τα μοσχεύματα θα μπορούσαν να δοθούν σε γκέι και στρέϊτ άνδρες
οι ειδικοί στη γονιμότητα λένε ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να χρηματοδοτούν τέτοιες μεταμοσχεύσεις για εκείνους που εντοπίζονται ως γυναίκες, στη βάση της "κατοχυρωμένης από το νόμο, ισότητας"
Η Δρ Amel Alghrani,(medical ethics lawyer)  του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, προβλέπει ότι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα θα οδηγούσε και σε άλλους "απαιτητές μήτρας", σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι γκέι και στρέιτ άντρες που θα ήθελαν να βιώσουν «τις χαρές» της τεκνοποίησης.
Αλλά οι επικριτές λένε ότι η NHS δεν πρέπει να σπαταλάει πολύτιμους πόρους,  απλώς για να επιτρέψει στις trans-γυναίκες να ακολουθήσουν μια «αυθεντική γυναικεία εμπειρία».
Η Laura Perrins (Women's campaigner) είπε ότι θα αυξηθούν δεοντολογικά και ηθικά ζητήματα, που θα έχουν αντίκτυπο στα δικαιώματα των γυναικών. Θα προσκρούσουν στην έννοια της μητρότητας και της γυναικείας φύσης.
Από το 2014, έχουν γεννηθεί τουλάχιστον πέντε μωρά  σε γυναίκες χωρίς μήτρα, μετά τη μεταμόσχευση σε αυτές, της μήτρας κάποιου δότη σε μια σειρά από πρωτοποριακές επεμβάσεις στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία.
Τα δικαιώματα για ίση μεταχείριση των διαφυλικών ατόμων κατοχυρώνονται στη νομοθεσία.
Η προοπτική να μεταμοσχεύονται μήτρες σε τρανσέξουαλ γυναίκες, ώστε να μπορούν να έχουν τα μωρά τους, μπορεί να φαίνεται απολύτως λογικό σε εκείνους που βλέπουν την τεκνοποίηση ως δικαίωμα για όλες τις γυναίκες.
Θα μπορούσαν ακόμη τα μοσχεύματα,  να εμφυτευθούν και σε ετεροφυλόφιλους άνδρες, για να μοιράζονται από κοινού τις χαρές της εγκυμοσύνης με τη σύντροφό τους.πηγή 1-7-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4657830/transgender-women-born-boys-babies-NHS-doctors.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια: