Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Οι δυο πρώτοι άνδρες που γέννησαν μωρά στη Βρετανία. Μετά την τεκνοποίηση συνεχίζουν τη θεραπεία αλλαγής του φύλου τους, με χρηματοδότηση του NHS

Βρετανία, o 21χρονος Hayden Cross είναι ο πρώτος τρανσέξουαλ άνδρας που γέννησε
στη Βρετανία, γέννησε ένα κοριτσάκι  (που ονομάστηκε Trinity-Leigh Louise Cross)  με τη βοήθεια ενός δότη σπέρματος που γνώρισε στο facebook.
Ο Hayden γεννήθηκε κορίτσι και νόμιμα θεωρείται άντρας, αλλά σταμάτησε την ορμονική θεραπεία του, για να συλλάβει το μωρό.
Η μικρή Trinity-Leigh γεννήθηκε στο Women's Centre, στο μαιευτήριο (maternity wing) του νοσοκομείου Gloucestershire Royal Hospital.
Ο Hayden στο πιστοποιητικό γέννησης αναφέρεται ως μητέρα, αλλά δεν έχει καταχωρηθεί όνομα πατρός, στο έγγραφο.
Ο Mr Cross,  άλλαξε το όνομά του από Paige σε Hayden (by deed poll) τον Ιανουάριο, ενώ η σύλληψή του μωρού έγινε τον Σεπτέμβριο.
Η ταυτότητα του δότη σπέρματος δεν αποκαλύφθηκε, γνωρίζουμε μόνο ότι, παρέδωσε το σπέρμα του μέσα σε μια κατσαρόλα, στην είσοδο του διαμερίσματος όπου ζει ο κ.Cross, στο Gloucester.
 ο κ.Cross γέννησε την κόρη του, μόλις μετά από 48 ώρες, αφότου η μητέρα του Christine Edgeworth, γέννησε το πέμπτο παιδί της.
η γιαγιά του δήλωσε: "είμαι ευχαριστημένη, απέκτησα εγγόνι και δισέγγονο μέσα σε 48 ώρες. Οι μητέρες και τα μωρά είναι καλά."
ο κ.Cross είπε τον Ιανουάριο ότι ζούσε σαν άνδρας και άρχισε ορμονική θεραπεία πριν από τρία χρόνια, αλλά το Σεπτέμβριο τη σταμάτησε για να μπορεί να μείνει έγκυος.
Αρχικά σκέφτηκε να παγώσει τα ωάριά του για το NHS, έτσι ώστε να μπορεί να αποκτήσει ένα μωρό στο μέλλον, αλλά οι επόπτες ιατροί αρνήθηκαν να εγκρίνουν τη διαδικασία που κόστιζε £ 4.000. Επειδή δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το κάνει ιδιωτικά, αποφάσισε να αποκτήσει ένα παιδί, αμέσως μετά την εύρεση ενός δότη σπέρματος.
Η μετάβασή του στο ανδρικό φύλο θα συνεχιστεί και το επόμενο στάδιο, θα περιλαμβάνει την αφαίρεση των ωοθηκών του.
ο κ.Cross αναγκάστηκε να αφήσει με δραματικό τρόπο την οικογένειά του.
Ο θείος του Sean Hodson, από το Gloucester, είπε στη Daily Mail: «φοβάμαι ότι αυτό το παιδί βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια γι αυτό βρίσκεται τώρα σε αυτή την κατάσταση"
Η γιαγιά του κ. Edgeworth, δήλωσε: «μου ζήτησε να την φωνάζω Hayden  και της είπα “δεν μπορώ, αγάπη μου”. Στα μάτια μου θα είσαι πάντα η Paige. Δεν γεννήθηκες ένα αγόρι.»
Η εγκυμοσύνη του πυροδότησε μια ηθική συζήτηση και η οικογένειά του επιβεβαίωσε ότι, τον περασμένο μήνα γέννησε ένα κοριτσάκι.

η "Human Fertilisation and Embryology Authority" δήλωσε ότι η χρήση ενός ανώνυμου δότη σπέρματος, δημιουργεί κινδύνους για την υγεία. Τόνισε επίσης ότι, η ανωνυμία του δότη δημιουργεί την πιθανότητα, η Trinity-Leigh, να συναντήσει εν αγνοία της αργότερα,  έναν ετεροθαλή αδελφό της.

Η αλλαγή φύλου στοιχίζει στο εθνικό σύστημα υγείας NHS,  περίπου £ 29.000 ανά ασθενή και αντιμετωπίζονται περίπου 3.000 ασθενείς το χρόνο .
ο πρώτος άνδρας στον κόσμο που έμεινε έγκυος, ήταν ο Αμερικανός Thomas Beatie το 2007. Ο κ Beatie, από την Αριζόνα, γεννήθηκε επίσης γυναίκα. Απέκτησε τρία παιδιά χρησιμοποιώντας το σπέρμα δότη.

πηγή 8-7-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4676182/Britain-s-pregnant-man-gives-birth-baby-girl.html#ixzz4mKCJiwAE
Επίσης στη Βρετανία, στις 29-4-17 -περίπου 7 βδομάδες πριν να γεννήσει  ο Hayden Cross το κοριτσάκι του- ο 23χρονος γραφίστας Scott Parker έγινε ο πρώτος άνδρας στη Βρετανία που γέννησε ένα μωρό (ένα κοριτσάκι που ονομάστηκε Sara)  στο Royal Sussex County Hospital. Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου τον υποδέχθηκε θαυμάσια και τον αποδέχθηκε απόλυτα ως τρανσέξουαλ άτομο.

ο Scott έζησε σαν άνδρας για δύο χρόνια και είναι ένας ασθενής στην κλινική για αλλαγή φύλου (gender identity clinic)  στο Νοσοκομείο Charing Cross, στο Δυτικό Λονδίνο, αλλά ανέβαλε την ορμονική του θεραπεία για να γεννήσει τη Sara. Μετά τη γέννησή της άρχισε πάλι να ζει σαν άνδρας και συνεχίζει τη θεραπεία του. Το επόμενο έτος σχεδιάζει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του στήθους του, ενώ περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις θα χρειαστούν για τη μετατροπή και άλλων οργάνων (το κόστος της διαδικασίας για το εθνικό σύστημα υγείας, NHS -χρηματοδότηση από φορολογούμενους- κοστίζει κατά μέσο όρο £ 29.000.)
Ο Scott δεν σκόπευε να μείνει έγκυος, αλλά ανακάλυψε ότι περίμενε παιδί, μετά από ένα μεθυσμένο one-night stand με έναν αρσενικό φίλο του, τον Αύγουστο του περασμένου έτους.
έχει έναν σύντροφο που γεννήθηκε επίσης γυναίκα και κάνει αλλαγή φύλου για να γίνει άνδρας. Σκοπεύει να υιοθετήσει τη Sara και να γίνει νόμιμος γονέας της. Το ζευγάρι είπε ότι ο βιολογικός πατέρας δεν θέλει να εμπλακεί στη ζωή του μωρού.
Ο Scott είπε ότι η απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη του, ήταν η τέλεια ευκαιρία για αυτόν να αποκτήσει ένα παιδί, πριν από την ολοκλήρωση της αλλαγής του φύλου του.
είπε επίσης ότι, δεν ήθελε να παίρνει ορμόνες και να μείνει έγκυος, επειδή δεν υπάρχουν πραγματικές μελέτες, για το πώς αυτό επηρεάζει τα ωάρια που διαθέτει κάποιος και την υγεία που μπορεί να έχουν στο μέλλον τα παιδιά του.
ο Scott ζει σαν άνδρας από τον Μάϊο του 2015, έκοψε τα μαλλιά του, άρχισε να φοράει ανδρικά ρούχα και χώρισε με τον ‘straight’ φίλο του, έπειτα από 3 χρόνια σχέσης.
Μετά ξεκίνησε μια σχέση με την τρέχουσα τρανσέξουαλ σύντροφό του.
τον Ιούνιο του 2016 μπήκε στο πρόγραμμα αλλαγής φύλου του NHS, του έγινε ψυχολογική αξιολόγηση για να επιβεβαιωθεί ότι ήταν τρανσέξουαλ και ότι ήταν ψυχικά προετοιμασμένος να υποστεί τη διαδικασία. Τον Οκτώβριο θα του δοθεί μια ένεση τεστοστερόνης, που θα θέσει σε κίνηση, ανεπανόρθωτες σωματικές αλλαγές.
κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του, ο Scott αγωνίστηκε και αισθάνθηκε άβολα, με τις αλλαγές που συνέβαιναν στο σώμα του, αλλά τον παρηγορούσε το γεγονός ότι θα ήταν προσωρινές.έπρεπε να αγαπάει το σώμα του, γιατί το μωρό μεγάλωνε μέσα του.
ήξερε ότι το στήθος του θα γίνει μεγαλύτερο, αλλά  επίσης γνώριζε ότι, μια μέρα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, για την αφαίρεσή του.
Σταμάτησε γρήγορα το θηλασμό του μωρού, γιατί ντρεπόταν να εκθέτει το στήθος του, δημόσια.
Οι γονείς και οι τρεις αδελφές του, του συμπεριφέρονται υποστηρικτικά.
Τώρα πλέον, με τη σύντροφό του και την κόρη τους,  ζουν στο διαμέρισμά τους στο Brighton.
πηγή 8-7-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4678300/First-man-birth-Britain-says-Scott-Parker.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: