Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Εγκληματικές συμμορίες χρησιμοποιούν τραπεζικούς λογαριασμούς των παιδιών, για το ξέπλυμα χρήματος.


Λονδίνο, η αστυνομία προειδοποιεί τους γονείς να προσέχουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των παιδιών τους, καθώς εγκληματικές συμμορίες χρησιμοποιούν χιλιάδες παιδιά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Οι εγκληματίες προσφέρουν στα παιδιά μια μικρή αμοιβή (μόλις 50 λίρες στερλίνες) ή ακόμα τα εκβιάζουν, για να διακινούν τα χρήματά τους μέσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς αυτών των παιδιών.
Oι απάτες "Misuse of facility" με άτομα κάτω των 21 ετών αυξήθηκαν σε ετήσια βάση.
Oι αξιωματικοί του Λονδίνου λένε στους γονείς να παρακολουθούν τους λογαριασμούς των παιδιών τους, λόγω της ανησυχίας ότι θα μπορούσαν να πέσουν θύματα τέτοιων εγκλημάτων είτε με τη βία είτε με την προσφορά πληρωμής.
Σε αυτό το είδος της απάτης, ο εγκληματίας χρησιμοποιεί τον τραπεζικό λογαριασμό ενός νεαρού ατόμου, για να μεταφέρει τα βρώμικα "μαύρα" χρήματα του και αυτό καθιστά πιο δύσκολη την παρακολούθηση των αρχών.

Η υπηρεσία καταπολέμησης αυτής της απάτης "fraud prevention service Cifas"
είπε ότι υπήρξαν 4.222 τέτοιες περιπτώσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2017, σε σύγκριση με 2.143 περιπτώσεις στο πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.
Αναφέρεται επίσης ότι 65% από τα 17.040 περιστατικά αυτού του είδους στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους διαπράχθηκαν από άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών.
Σύμφωνα με την Financial Fraud Action UK, οι μεγάλες τράπεζες χάνουν τη μάχη κατά της απάτης, αφού πλέον -καθώς ενισχύθηκαν οι τεχνολογίες πληροφορικής κατά των χάκερς-  οι απατεώνες βομβαρδίζουν μεμονωμένους πελάτες με απάτες.
Παρά τις επενδύσεις εκατομμυρίων για την καταπολέμηση της απάτης, οι απώλειες από την απάτη αυξήθηκαν πέρυσι, καθώς οι τράπεζες έγιναν λιγότερο αποτελεσματικές στην πρόληψη απάτης
Οι απώλειες από την απάτη σε κάρτες και πιστωτικές κάρτες σημείωσαν άνοδο κατά 9% φθάνοντας στα 618 εκατ. λίρες το περασμένο έτος - ενώ η συνολική απάτη, συμπεριλαμβανομένης της online απάτης, αυξήθηκε κατά  2% φθάνοντας στα £ 768,8 εκατομμύρια.
πηγή 29-7-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4741756/Police-warn-young-people-targeted-money-mules.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: