Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Αστυνομικοί ανάγκασαν γυναίκα να κάνει στριπτίζ, μέσα στο αστυνομικό τμήμα, μπροστά σε άνδρες κρατούμενους και ενώ ήταν αλυσοδεμένη στο παράθυρο. Οι αστυνομικοί τη βιντεοσκόπησαν και ανέβασαν online το βίντεο

 Κολομβία, 27χρονο μοντέλο εξαναγκάστηκε να ξεγυμνωθεί μέσα σε αστυνομικό τμήμα, για να της αφαιρέσουν τις χειροπέδες και να της δώσουν καρέκλα να καθίσει γιατί ήταν τραυματισμένη -είχε σπασμένο αστράγαλο-
η Katherine Martinez, μητέρα ενός παιδιού, πρώην φυσιοθεραπεύτρια σε νοσοκομείο, άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο και DJ.
η αστυνομία την συνέλαβε για λογομαχία σε ένα παραδοσιακό στην Κολομβία, παιχνίδι (άθλημα) Tejo (παρόμοιο με το δημοφιλές γαλλικό παιχνίδι Petanque)
ο αξιωματικός περιπολίας που οδήγησε τη γυναίκα στο σταθμό, μαζί με άλλον έναν υπάλληλο του αστυνομικού τμήματος, την αλυσόδεσαν  σε ένα παράθυρο και της είπαν να βγάλει το φόρεμά της και να τους δείξει το σώμα της, για να της δώσουν καρέκλα να καθίσει.
τότε οι άνδρες κρατούμενοι άρχισαν να της φωνάζουν "ναι, ναι, σηκώστε το φόρεμά σας"
Η Martinez λέει ότι αναγκάστηκε να δώσει τη συγκατάθεσή της για να εκθέσει τον εαυτό της, επειδή ήταν μεθυσμένη και χρειαζόταν να καθίσει γιατί είχε σπασμένο τον αστράγαλό της.
ενώ ήταν αλυσοδεμένη στο παράθυρο  και άρχισε να σηκώνει το φόρεμά της, να αποκαλύπτει τα ιδιωτικά της μέρη και να κάνει άσεμνες πράξεις μέσα στο αστυνομικό τμήμα, οι αξιωματικοί τη βιντεοσκόπησαν με τα κινητά τους και ανέβασαν online το ιογενές βίντεο.Στη συνέχεια, το βίντεο μεταδόθηκε μέσω του WhatsApp.
Ο διοικητής της αστυνομίας του Cali, Hugo Casas, ομολόγησε ότι οι δικοί του αξιωματικοί ήταν υπεύθυνοι για την ανάρτηση του βίντεο σε απευθείας σύνδεση, αλλά δεν παραδέχθηκε ότι εξανάγκασαν το μοντέλο να εκθέσει τον εαυτό του.
για το περιστατικό διεξάγονται πειθαρχικές και δικαστικές έρευνες. Ωστόσο οι εμπειρογνώμονες δηλώνουν πως είναι απόλυτα σαφές, ότι εάν ο αστυνομικός βιντεοσκόπησε τη γυναίκα, είναι ένοχος εγκληματικής συμπεριφοράς και οι αξιωματικοί πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη,επειδή ήταν υπεύθυνοι για τη «σωματική και ηθική ακεραιότητα» του μοντέλου μετά τη σύλληψή του.
πηγή 29-7-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4741786/Model-27-forced-strip-naked-Colombian-jail.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: