Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Κόλαση φωτιάς στην Αποθήκη Τέχνης "Oakland Ghost Ship" όπου έχασαν τραγικά τη ζωή τους τουλάχιστον 36 νέοι καλλιτέχνες

Καλιφόρνια, Όκλαντ, Alameda County,  μια από τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της πολιτείας συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο.
οι κανονισμοί πυροπροστασίας δεν μπορούν  να προστατέψουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων που ζουν παράνομα σε ένα ερειπωμένο κτίριο, όπως η αποθήκη τέχνης "Oakland Ghost Ship"
Τα ερειπωμένα κτίρια που στεγάζουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες νέων ανθρώπων λειτουργούν με λίγα έξοδα, ελάχιστο φωτισμό και περιορισμό πρόσβασης στις σκάλες διάσωσης.

Τρομακτικές αεροφωτογραφίες από την αποθήκη τέχνης που κάηκε σε μια θανάσιμη κόλαση και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 36 νέων ανθρώπων.
Οι χρεώσεις κυμαίνονται από φόνο έως την ακούσια ανθρωποκτονία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Alameda County σερίφη Sgt Ray Kelly,  τα συνεργεία διάσωσης βρήκαν τα πτώματα των ανθρώπων που κάηκαν αγκαλιασμένα, ό ένας προστάτευε τον άλλο.
Στην αποθήκη που είναι γνωστή ως "Oakland Ghost Ship" τα θύματα της φωτιάς, άφησαν καθώς πέθαιναν αποχαιρετιστήρια μηνύματα στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τα μηνύματα έλεγαν "πάω να πεθάνω" και "σ΄αγαπώ"
Μόνη διέξοδος από την αποθήκη που καίγονταν ήταν μια στενή σκάλα όπου οι άνθρωποι παγιδεύτηκαν πάνω από τις φλόγες και τον καπνό.
Ο 46χρονος Derick Ion Almena,κατηγορείται για τις επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης ανθρώπων, μέσα σε αυτή την  αποθήκη και την έλλειψη άδειας για την ασφαλή κατοίκησή της.
Ωστόσο ο  Almena και η 40χρονη σύζυγός του, Micah Allison λένε ότι έκαναν ότι μπορούσαν και ότι άντεχαν οικονομικά να κάνουν.

η εισαγγελέας Nancy O'Malley,της Alameda County δήλωσε ότι η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς  είναι σε εξέλιξη αλλά δεν καθορίστηκε αν πρόκειται για έγκληματική ενέργεια, ούτε πως προκλήθηκε.
οι νεκροί έφτασαν του 36, αλλά οι αρχές προειδοποιούν ότι ο αριθμός τους, μπορεί να αυξηθεί.
ένας γερανός σηκώνει τα συντρίμμια στην προσπάθεια αναζήτησης των νεκρών.
νέοι άνθρωποι που έχασαν τραγικά  τη ζωή τους στις 9-12-16 σε ένα πάρτι καλλιτεχνών.
Μέσα στην αποθήκη "Ghost Ship" στεγάζονταν μια συλλογή έργων τέχνης και οι δημιουργοί της -μια ομάδα νέων καλλιτεχνών που ονομάζεται Satya Yuga- πλήρωναν συμμετοχικά $ 5.000 το μήνα ενοίκιο.
το πάρτι διοργανώθηκε από τον Derick Ion Almena και τη σύζυγό του Micah Allison
στη συνέντευξή που έδωσε το ζευγάρι  στο NBC Nightly News, δηλώθηκε ότι είχαν γίνει ηλεκτρολογικές επισκευές στις εγκαταστάσεις της αποθήκης με έξοδα των καλλιτεχνών, αφού ο ιδιοκτήτης της  Chor Ng αρνήθηκε να δώσει λεφτά για επισκευαστικές εργασίες.
Ωστόσο, αν και ο χώρος δεν είχε άδεια για κατοίκηση, μέσα εκεί, ζούσαν περίπου 20 νέοι άνθρωποι, που δημιουργούσαν έργα τέχνης μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης.
Η οικογένεια του ιδιοκτήτη της αποθήκης έγραψε σε δήλωση που έκανε για την NBC Bay Area : «Είμαστε συγκλονισμένοι από την τραγωδία."
«τα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που τραυματίστηκαν και εκείνων που έχασαν τη ζωή τους"

Εκατοντάδες άνθρωποι κρατώντας κεριά τίμησαν αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά, σε μια αγρυπνία το βράδυ της Δευτέρας στη λίμνη Merritt, στο Όουκλαντ.
πηγή 6-12-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4004160/Horrifying-aerial-photos-burned-interior-artist-enclave-36-died-prosecutors-consider-MURDER-charges.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: