Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Μυστήριο με φωτογραφικό φιλμ από γάμο, που δεν εμφανίστηκε για 42 χρόνια, αποκάλυψε ο φωτογράφος μόδας Alex Galmeanu


Ηνωμένο Βασίλειο, Μπέρμιγχαμ,     ο 38χρονος φωτογράφος μόδας Alex Galmeanu (από το Βουκουρέστι, Ρουμανίας)  αγόρασε στο eBay,  μια σπάνια μεταχειρισμένη φωτογραφική μηχανή Balda Baldix, 50 χρόνων (από έναν πωλητή κοντά στο Μπέρμιγχαμ) πριν από 10 μέρες για περίπου € 50 (£ 40).   Με έκπληξη ανακάλυψε μέσα, ένα φωτογραφικό φιλμ που δεν είχε εμφανιστεί.
Αν και είχε εκτεθεί στον ήλιο,  ο Galmeanu κατάφερε να σώσει και να εμφανίσει 10 εικόνες ενός γάμου που πίστεψε  ότι πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία -γιατί εντόπισε την πινακίδα κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου από το Εδιμβούργο-
Οι παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες που είχαν αποτυπωθεί στο παλιό ρολό του φιλμ πριν από δεκαετίες, απεικόνιζαν μια νύφη και το γαμπρό, ντυμένους με τα καλά τους, μαζί με μέλη της οικογένειάς τους, την ημέρα του γάμου τους.
Ο φωτογράφος αναζήτησε το ευτυχισμένο ζευγάρι για να τους δώσει τις εικόνες που ποτέ δεν είδαν.
Πόσταρε τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της οικογένειας που εμφανίζεται σε αυτές, στο blog του και γρήγορα φωτίστηκε το μυστήριο.
Αρχικά αναγνωρίστηκε η τοποθεσία όπου έγινε ο γάμος, στο Burleigh Court Hotel στο Stroud (Gloucestershire, England)
Στη συνέχεια ο Alastair Bremner εμφανίστηκε και αποκάλυψε ότι, οι φωτογραφίες ήταν της αδελφής του Kathleen που παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, Pete Maloney στις 6 Απριλίου 1974.

Ο Alex Galmeanu είναι χαρούμενος που το παζλ λύθηκε, ακόμη και αν ο γάμος αυτός δεν κράτησε πολύ καιρό.
Το ζευγάρι χώρισε, ο Pete μετακόμισε στην Αυστραλία, ενώ η Kathleen ζει τώρα στο Cheltenham

Ο Alex είπε: "Είναι εκπληκτικό. Είναι αρκετά σουρεαλιστικό. Είναι μια ιστορία που θα χρειαστεί ίσως πολλά χρόνια για να ξεκαθαρίσει"
"φανταστείτε, ένα φιλμ 40 χρόνων, οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί σε αυτό το διάστημα, κάποιος έβγαλε φωτογραφίες και μετά άφησε την κάμερα να πάρει φως, την έχασε ή την ξέχασε.
Μετά από αυτό η κάμερα έμεινε στην υπαίθρια αγορά και κανείς δεν την ξαναχρησιμοποίησε.
Πως είναι δυνατόν να συμβεί αυτό?"  "υπάρχει ένα μυστήριο που απομένει σε μένα προσωπικά"
Παρά τον εντοπισμό της οικογένειας, ο Alex προσπαθεί ακόμα να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από το φακό, ποιος τράβηξε τις φωτογραφίες, γιατί ποτέ δεν θα αποκαλυφτεί αυτό πραγματικά.
Η οικογένεια δεν μιλάει για το άτομο που έβγαλε τις φωτογραφίες.
ο Alastair αποκάλυψε ότι οι γονείς του, Betty και Alex, ζούσαν αρχικά στη Σκωτία, αλλά αργότερα μετακινήθηκαν προς το νότο.
Προσδιόρισε τους άλλους ανθρώπους στις φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένης της αδελφής του Morag,τους γονείς του Pete Maloney's καθώς και μια θεία με τον θείο, την Grace και τον Bob Thomas.

η Christine Read, general manager του Burleigh Court Hotel, όπου ελήφθησαν οι φωτογραφίες, έχει εργαστεί εκεί για 30 χρόνια και αναγνώρισε χαρούμενη την τοποθεσία 
πηγή 2-12-16
http://www.gloucestershirelive.co.uk/mystery-of-1970s-wedding-photos-found-on-camera-sold-on-ebay-is-finally-solved/story-29952845-detail/story.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: