Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Γυμνές φωτογραφίες από χιλιάδες νεαρές Κινέζες, που δόθηκαν σαν εγγύηση για να πάρουν χρηματικό δάνειο, διέρρευσαν στο διαδίκτυο

 Κίνα, Διέρρευσαν στο διαδίκτυο, εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες γυναικών, που προσπάθησαν να πάρουν δάνειο από  online τοκογλύφους.
Οι απελπισμένες γυναίκες εξαναγκάστηκαν να δώσουν τις γυμνές τους φωτογραφίες στους δανειστές, ως εγγύηση ότι θα πληρώσουν το χρέος τους, για το δάνειο.

Τα περισσότερα θύματα είναι φοιτήτριες ηλικίας μεταξύ 19 και 23 ετών των οποίων τα αναγνωριστικά τους κρατήθηκαν ως εγγυήσεις.
όπως ανέφερε το Huanqiu.com (an affiliation to People's Daily), αυτή την εβδομάδα, μοιράστηκε στους Κινέζους χρήστες του διαδικτύου, ένα (8G zip file named 'stupid girl') αρχείο, που πιστεύεται ότι περιέχει εικόνες από 1.000 και περισσότερες γυναίκες,
Οι γυμνές φωτογραφίες φαίνεται ότι ανήκουν στην κινέζικη πλατφόρμα δανεισμού και ανταλλαγής χρημάτων «Jiedaibao» αλλά παραμένει άγνωστο ποιος διέρρευσε τις φωτογραφίες.
μόλις το zip αρχείο  αποσυμπιεστεί, οι χρήστες του διαδικτύου θα είναι σε θέση να δούν τα ονόματα των γυναικών, στην ονομασία των αρχείων,σαν ένα screenshot για  Huanqiu shows.
Η αστυνομία έχει ειδοποιηθεί,  αφού ήδη μερικά αναγνωριστικά στοιχεία των γυναικών όπως το τηλέφωνο επικοινωνίας τους, δόθηκαν και είναι διαθέσιμα στην ονομασία των αρχείων.
ακόμα πιο σοκαριστικό, είναι ότι τα ονόματα των αρχείων αναφέρουν επίσης το κατά πόσο ή όχι, μια συγκεκριμένη γυναίκα, θα ήταν πρόθυμη να αποπληρώσει τα δάνεια με το σεξ.
όπως ανέφερε το Huanqiu.com. η πλειοψηφία των δανειοληπτών είναι νεαρές γυναίκες που γεννήθηκαν μεταξύ 1993-1997.
Αναφέρθηκε ακόμα ότι, ορισμένοι δανειστές ζήτησαν από τους δανειολήπτες, να βιντεοσκοπήσουν τον εαυτό τους, ενώ αυνανίζονται.
Σε αντάλλαγμα στις γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη φωτογράφηση, χορηγήθηκαν υψηλότερα δάνεια, που κυμαίνονται από δυο έως πέντε φορές υψηλότερα από το κανονικό χρηματικό ποσό.
το ποσοστό εβδομαδιαίου ενδιαφέροντος ήταν 30%
έγινε κατανοητό ότι οι καρχαρίες δανειστές "loan sharks" θα κυκλοφορήσουν αυτές τις φωτογραφίες και τα βίντεο
με τις οικογένειες των δανειοληπτών, εάν αποτύχουν να αποπληρώσουν τα δάνεια στην ώρα τους.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα χρηματοδότησης (internet finance company) εξέδωσε ανακοίνωση που λέει ότι οι γυμνές φωτογραφίες αποτελούν την εγγύηση σε μια ιδιωτική συμφωνία μεταξύ του δανειστή και του οφειλέτη.
η ανακοίνωση στη διεύθυνση   http://www.weibo.com/login.php

Δεν είναι η πρώτη φορά που γυμνές φωτογραφίες από γυναίκες δανειολήπτες έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο στην Κίνα.
όπως ανέφερε το  Beijing Youth Daily, Τον Ιούνιο του 2016, παρόμοιες γυμνές φωτογραφίες στάλθηκαν προς πώληση σε διάφορα κινέζικα φόρουμ στο διαδίκτυο.

Κάθε σύνολο φωτογραφιών πωλήθηκε για 20 γιουάν (£ 2.3) έως 30 γιουάν (£ 3,5). Μια σειρά από 20 φωτογραφίες τιμολογήθηκε 64 γιουάν (£ 7,4).
Ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, η διεύθυνση και ο αριθμός ταυτότητας των νέων γυναικών θα μπορούσαν να φανούν καθαρά στις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Η  Jiedaibao ανέφερε στην ανακοίνωση της, ότι η εταιρεία έχει αναφέρει την υπόθεση στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το κινεζικό Ποινικό Δίκαιο, το πρόσωπο που «αναπαράγει, δημοσιοποιεί, πωλεί ή διαδίδει πορνογραφικό υλικό» διαπράττει αδίκημα, για το οποίο προβλέπεται φυλάκιση ορισμένου χρόνου, που δεν υπερβαίνει τα τρία έτη.

σε μια σοβαρή περίπτωση, το πρόσωπο που διαπράττει το αδίκημα θα μπορούσε να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως 10 χρόνων.
αν οι συνθήκες διάπραξης του αδικήματος είναι "ιδιαίτερα σοβαρές" προβλέπεται ποινη φυλάκισης όχι μικρότερη των 10 χρόνων ή ισόβια κάθειρξη.
πηγή 1-12-16
http://www.dailymail.co.uk/news/peoplesdaily/article-3989842/Hundreds-nude-photos-sent-desperate-women-online-loan-sharks-guarantees-leaked.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: