Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Η τρομακτική πραγματικότητα στα Πολωνικά αγροκτήματα βιζόν, αποκλειστικό ρεπορτάζ της DailyMail αποκαλύπτει τον απάνθρωπο βασανισμό των γουνοφόρων ζώων, η αυτοκρατορία της αιματηρής επιχείρησης γούνας πνίγει την παγκόσμια διαμαρτυρία εναντίον της


 έρευνα της Dailymail   (αποκλειστικό ρεπορτάζ της Mailonline)  σε Πολωνικά αγροκτήματα βιζόν.
Εργάτης (πληροφοριοδότης για τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης γουνοφόρων ζώων ) βιντεοσκόπησε τη δουλειά του, στη φάρμα γουνοφόρων ζώων στη Masanow, στην Πολωνία, που εκτρέφει 80.000 αμερικάνικα μινκ κάθε χρόνο.
Αποκαλύφθηκε η τρομακτική πραγματικότητα των πολωνικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων βιζόν
Το οδυνηρό βίντεο  δείχνει τα ζώα με ανοιχτές μολυσμένες πληγές γεμάτες  σκουλήκια, παράλυτα με τρομερές κακώσεις πριν να θανατωθούν και να γίνει η εκδορά τους για να μετατραπούν σε παλτά, καπέλα και γάντια για πώληση σε κεντρικούς δρόμους της Βρετανίας και αλλού.
Το 2015, γούνες αξίας £ 3.7 εκατομμυρίων εισήχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Πολωνία
Οι εργαζόμενοι στις φάρμες ποδοπατούν και συνθλίβουν τα άτυχα ζώα, όταν προσπαθούν να ξεφύγουν από την άθλια εκμετάλλευση.  Τα χτυπούν πάνω στους τοίχους και συχνά τα αρπάζουν από την ουρά και τα πετούν μέσα στα κλουβιά.  Τα μινκ  απομένουν με βαθιά, επώδυνα και σοβαρά τραύματα,  υποφέρουν με βγαλμένα οστά (που προεξέχουν) και σκουλήκια που  κατατρώνε τις πληγές τους.  Δεκάδες νεκρά minks απομακρύνονται από τα κλουβιά τους κάθε μέρα.
Τα ζώα που επιβιώνουν μέχρι τη σφαγή του φθινοπώρου, γδέρνονται ούτως ή άλλως.
Ο εργαζόμενος (πληροφοριοδότης) σηκώνει ένα φοβισμένο mink και δείχνει τα σημάδια και τις ανοιχτές πληγές στην πλάτη του...
«γίναμε μάρτυρες της δολοφονίας των ζώων και της παράλογης βίας», είπε ο εργαζόμενος στο αγρόκτημα που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Τα βιζόν διατηρούνται σε πολύ μικρά βρώμικα κλουβιά, όπου ουρλιάζουν και τσιρίζουν, για μερικούς είναι διασκέδαση να τα χτυπούν.
στο βίντεο αποτυπώνεται ένας εργαζόμενος να χτυπά ένα μινκ με μεταλλικό εργαλείο
σε μια άλλη σκηνή του  βίντεο, ένας εργαζόμενος αρπάζει ένα μινκ από την ουρά, το πετάει σε ένα κλουβί και μετά τραντάζει έντονα το κλουβί, πάνω και κάτω.
όταν τα βιζόν αρρωστήσουν μένουν χωρίς φροντίδα, θα μπορούσαν στην καλύτερη περίπτωση να μεταφερθούν σε ένα ξεχωριστό κλουβί ή να ψεκαστούν με απολυμαντικό.
"υπάρχει ένα ειδικό σπρέι που χρησιμοποιείται σε άρρωστα ζώα, αλλά στην πράξη κανείς δεν το χρησιμοποιεί, επειδή το σύστημα δεν έχει περιθώρια για θεραπείες" είπε ο εργαζόμενος.
"όλα αφορούν τη γούνα και όχι το ζώο"
Η φάρμα παραγωγής βιζόν λειτουργεί με εξοπλισμό "Farm Equipment International" που αποτελεί κομμάτι της Ολλανδικής αυτοκρατορίας  "Dutch fur empire"  Ανήκει στους αδελφούς Leeijen, και έχει αξία $ 90 εκατομμύρια.
Η εταιρεία, μία από τις πολλές ολλανδικές επιχειρήσεις που επενδύουν στην πολωνική βιομηχανία γούνας, κατέχει τα 14 αγροκτήματα σε όλη την Πολωνία.
Κορυφαίοι κατασκευαστές γουναρικών μετέφεραν τις δραστηριότητές τους στην Πολωνία και τη Λιθουανία και αυτό οφείλεται στην πλήρη απαγόρευση της εκτροφής γουνοφόρων ζώων στην Ολλανδία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται περίπτωση σκληρής κακομεταχείρσης ζώων που συμβαίνει στα αγροκτήματα της εν λόγω εταιρείας.
Στις 6 Νοεμβρίου του 2016, δύο υπάλληλοι της εγκατάστασης  "Farm Equipment International" στο Giżyn, χρεώθηκαν ποινή φυλάκισης με εξάμηνη αναστολή για δύο χρόνια.

στη φωτο, ένα μινκ παράλυτο στα πίσω πόδια, σέρνεται κατά μήκος του φρικτού κλουβιού του
οι πληγές τους ανοιχτές και μολυσμένες
σε άλλη φωτο, ένα μινκ προσπαθεί να διαφύγει για να σωθεί, αλλά σύντομα συλλαμβάνεται...
τα ζώα αιμορραγούν με ανοιχτές μολυσμένες πληγές γεμάτες σκουλήκια.

Η ώρα για την αποτρόπαια σφαγή τους, φθάνει όταν έρχεται το φθινόπωρο.

Ηχογραφήσεις από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι ρίχνουν βάναυσα τα μινκ σε θαλάμους αερίων και τα χτυπούν σοβαρά, ακόμα και όταν βρίσκονται μέσα στα κλουβιά τους.

Η MailOnline έχει έρθει σε επαφή με τη "Farm Equipment International" για σχολιασμό σχετικά με τις αποκαλύψεις.

Τον Νοέμβριο του 2016 η  ""Open the Cages Alliance (OTCA) - Until All Are Free ""  κατέθεσε αίτημα στα μέλη του Κοινοβουλίου που εκπροσωπούν την Πολωνία για την απαγόρευση της εκτροφής γουνοφόρων ζώων, που περιλαμβάνει επίσης τις αλεπούδες και τα ρακούν
την αίτηση υπογράφουν 120.000 άνθρωποι.

Η  Claire Bass, UK Director of Humane Society International δήλωσε: «Αυτό το μυστικά κατεγραμμένο υλικό, είναι ένα δριμύ κατηγορητήριο κατά της σκληρής βιομηχανίας γούνας.
Παρά το γεγονός ότι θα σοκάρει τους βρετανούς καταναλωτές που θα δουν την καθημερινή ταλαιπωρία των δύστυχων ζώων και την άσκηση επάνω τους απάνθρωπης βίας,  είναι μια  αναγκαία υπενθύμιση ότι η γούνα είναι μια αιματηρή επιχείρηση που δεν έχει καμία θέση στα καταστήματα μας και  στα εμπορικά μας κέντρα.
"Το Ηνωμένο Βασίλειο εισάγει μεγάλες ποσότητες γούνας από την Πολωνία, όπου ελήφθησαν τα μυστικά πλάνα, έτσι είμαστε το ίδιο ένοχοι, για αυτή τη σκληρότητα."
"Η Βρετανία είναι μια χώρα χωρίς αγροκτήματα γούνας, αλλά δυστυχώς όχι ένα έθνος ελεύθερο από τη σκληρότητα απέναντι στα γουνοφόρα ζώα και την απάνθρωπη μεταχείρισή τους, που συμβαίνει σε αγροκτήματα του εξωτερικού, όπως αυτό"
"Πρόσφατη δημοσκόπηση μας δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία στο μεγάλο βρετανικό κοινό "Great British public" απορρίπτει όλα τα προϊόντα γούνας από ζώα και  μόνο το 12% πιστεύει ότι είναι αποδεκτό να αγοράζονται και να πωλούνται γούνες βιζόν  στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα. "

«Αυτό το βίντεο από την Πολωνία υποστηρίζει θερμά την έκκληση μας στην κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορά μας σε αυτό το βάναυσο, αιματηρό και εντελώς περιττό  εμπόριο.»
πηγή 6-12-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4002730/Horrific-reality-Polish-mink-farms-maggot-infested-LIVE-animals-left-semi-paralysed-terrible-injuries-skinned-fur-sold-UK.html
πηγή  10-5-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3572756/Barbarity-Russian-mink-farms-thousands-slaughtered-make-1m-sable-coats-blankets-left-rot-stinking-corpse-mountain.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: