Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

ο Γερμανός φωτογράφος Michael Poliza συνέλαβε εικόνες της άγριας ζωής στην Αφρική, με πανοραμική άποψη (Πανόπτη, bird's eye photo)

Μια πανοραμική θέα της φύσης σε μια σειρά αεροφωτογραφίες που τράβηξε ο 58χρονος  , Γερμανός φωτογράφος Michael Poliza.
Ο Poliza (travel designer)  μετακόμισε από το Αμβούργο, στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής,  περίπου πριν από 13 χρόνια.
Μερικές βόλτες με ελικόπτερο και μικρά αεροπλάνα σε ολόκληρη την Αφρική του έδωσαν την ευκαιρία, να συλλάβει εικόνες της άγριας φύσης από ψηλά σε όλη την Αφρική, με μια εναλλακτική άποψη φωτογράφησης (alternative point of view with bird's eye photo)
Στις αεροφωτογραφίες απεικονίζονται ελέφαντες, αντιλόπες, ζέβρες, φλαμίνγκο, βουβάλια, καμήλες, και πολλά άλλα άγρια ζώα.

Το Νοέμβριο του 2002, φωτογράφισε κοπάδια από ερωδιούς, να πετούν πάνω από τα βουβάλια στο στο Δέλτα του Οκαβάνγκο στη Μποτσουάνα.
Στο Δέλτα του Οκαβάνγκο επίσης,  φωτογράφησε ελέφαντες να περιπλανιώνται στα πολύχρωμα χόρτα, σε διαδρομές που αποτυπώνονται στην ιδιαίτερη χλωρίδα αυτής της περιοχής.

ένα καραβάνι με καμήλες στο Salt Pans, Danakil Depression, στην Αιθιοπία, δείχνει το μεγάλο κομβόι που εκτείνεται για μίλια κατά μήκος της απέραντης και άδειας γης.

Ο κ Poliza ταξίδεψε στη λίμνη Bogoria, στην Κένυα, τον Απρίλιο του 2001, όπου απεικονίζονται χιλιάδες  φλαμίνγκο  να δημιουργούν ένα ροζ χαλί στο τοπίο
τα Φλαμίνγκο αποφεύγουν τις ιαματικές πηγές που βρίσκονται κυρίως στη δυτική πλευρά της λίμνης γιατί το νερό είναι πολύ ζεστό για αυτά.
(το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα στο φτέρωμά τους οφείλεται στη διατροφή τους με μικροσκοπικές γαρίδες από την ακτή που περιέχουν καροτίνη. Χωρίς αυτή τη διατροφή τα φλαμίνγκο παραμένουν λευκά)
σε άλλη φωτο, επίσης φλαμίνγκο  πετούν πάνω από την Flamingo Lake (μια λίμνη μέσα σε μια λίμνη) στο  Central Island (που είναι ένα ενεργό ηφαίστειο) στη λίμνη Τουρκάνα της Κένυας που φιλοξενεί εκατοντάδες είδη πουλιών που συγκεντρώνονται στην ακτή για να βρουν τροφή.

στη Ναμίμπια, φωτογράφισε ένα κοπάδι Gemsbok. Τα ζώα αυτά είναι σε θέση να επιβιώσουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες χάρη σε ένα περίπλοκο δίκτυο αιμοφόρων αγγείων στη μύτη τους, που διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία στο αίμα, που παρέχεται στον εγκέφαλο.

Ελέφαντες βαδίζουν στην έρημο στην περιοχή Damaraland, στη Ναμίμπια, το αφρικανικό τοπίο φαίνεται τόσο άψυχο και θαμπό που μοιάζει με χαρτόνι.

φωτο με πανοραμική θέα μιας ομάδας ιπποπόταμων που βυθίζονται στη λάσπη και ζέβρες στο Εθνικό Πάρκο Amboseli, στην Κένυα

πηγή 18-8-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3747999/A-bird-s-eye-view-nature-Beautiful-aerial-photographs-reveal-wildlife-looks-above.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια: