Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Εξωγήινοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τη Γη? έξι νέες μυστηριώδεις ραδιοφωνο εκρήξεις ανιχνεύονται από το βαθύ διάστημα


 Ανιχνεύτηκαν έξι νέες μυστηριώδεις ραδιοφωνο -εκρήξεις   FRB's (fast radio bursts) από το βαθύ διάστημα. Εντοπίστηκαν 3 δισεκατομμύρια χρόνια φωτός μακριά, από την ίδια θέση (FRB 121.102.) από την οποία προηγουμένως, τα τηλεσκόπια έχουν καταγράψει άλλες 11 όμοιες εκρήξεις.
Τα ραδιοτηλεσκόπια λαμβάνουν FRB's από το 2007.
[Το 2014,  το Parkes Telescope στην Αυστραλία κατέγραψε μια τέτοια έκρηξη για πρώτη φορά, ενώ στις επόμενες 10 περιπτώσεις τα FRBs έγιναν αντιληπτά μέσα από την ανάλυση δεδομένων, μετά την άφιξη τους στη Γη]

Παρά τον εντοπισμό των FRBs από τη ίδια θέση (FRB 121.102.), η προέλευση των εκρήξεων είναι ένα συνεχές παζλ για τους ερευνητές. Πιστεύουν ότι η πηγή τους μπορεί να είναι από ένα νεαρό άστρο νετρονίων.
Μπορεί να είναι τρία δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη, αλλά αυτός ο μακρινός αστερισμός ίσως προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Δεν αποκλείεται να προέρχονται από εξωγήινο πολιτισμό.

Τα μυστηριώδη ραδιοκύματα από το διάστημα, φαίνεται να ακολουθούν μια μαθηματική ακολουθία
O Majkl Hipke, από το Institute for Data Analysis in Neukirchen-Vluyn, στη Γερμανία   και ο John Learned, από το University of Hawaii στην Manoa, διαπίστωσαν ότι, τα μέτρα διασποράς  των 11 συνολικά  FRBs που καταγράφηκαν παλαιότερα, είναι πολλαπλάσια του ίδιου αριθμού: 187,5.
έτσι, είτε συμβαίνει κάποιο αλλόκοτο κοσμικό φαινόμενο που βασίζεται στο μυστηριώδες μαθηματικό μοτίβο, είτε πρόκειται για τεχνητές εκπομπές, που έχουν παραχθεί από γήινη ή εξωγήινη τεχνολογία.

Space radio waves align in mysterious mathematical pattern, could be produced by alien technology1-4-15  πηγή
http://www.independent.co.uk/news/science/space-radio-waves-align-in-mysterious-mathematical-pattern-could-be-produced-by-alien-technology-10148383.html

 Οι έξι νέες εκρήξεις FRBs, έχουν εντοπιστεί από τον αρχαίο αστερισμό Ηνίοχο***
(Λατινικά Auriga)

*** ο Ηνίοχος είναι αστερισμός που σημειώθηκε πρώτη φορά στην αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο και  είναι ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.
Ηνίοχος σημαίνει αυτός που κρατά τα ηνία.  Στην αρχαιότητα ο Ηνίοχος προσωποποιήθηκε ως ο Εριχθόνιος, γιος του Ηφαίστου και της Αθηνάς. Ο φωτεινότερος αστέρας του Ηνίοχου είναι η Αίγα.

Οι έξι νέες εκρήξεις FRBs εντοπίστηκαν από  ερευνητές του Πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ, που χρησιμοποίησαν το Green Bank Telescope στη Δυτική Βιρτζίνια, και στο Αστεροσκοπείο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο.
Στην εργασία τους, που δημοσιεύεται στο "The Astrophysical Journal" , οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Paul Scholz, έγραψαν: «Έχουμε εντοπίσει έξι επιπλέον ραδιόφωνο εκρήξεις από αυτή την πηγή: πέντε με το Green Bank Telescope στα 2 GHz, και μία στο 1.4 GHz με το Arecibo Παρατηρητήριο, δηλαδή έχουμε πλέον ένα σύνολο 17 εκρήξεων FRBs από αυτή την πηγή. »

«Εάν το μυστηριώδες μαθηματικό μοτίβο (ακολουθία, αντιστοίχιση με πολλαπλάσια του ίδιου αριθμού: 187,5) είναι πραγματικό, είναι δύσκολο να εξηγηθεί.
Οι πιθανότητες να πρόκειται για σύμπτωση είναι 5 στις 10.000.» αναφέρει ο Michael Hipke.
Κοσμικά αντικείμενα θα μπορούσαν, μέσω μιας φυσικής, αλλά άγνωστης διαδικασίας, να «παράγουν» διασπορές τέτοιου είδους και τακτικότητας. Επίσης, είναι πιθανό τα τηλεσκόπια να ανιχνεύουν τα ίχνη ανθρώπινης τεχνολογίας (όπως για παράδειγμα κατασκοπευτικούς δορυφόρους) που εμφανίζονται ως σήματα από το διάστημα.

 Ωστόσο, ενδέχεται οι  FRBs να αποτελούν τεχνητές εκπομπές  από εξωγήινη τεχνολογία.
Το ενδεχόμενο ενός τέτοιου εξωγήινου σήματος, που θα βασίζεται στα μαθηματικά, αποτελεί αντικείμενο μελέτης, βρίσκεται στη βάση της ιδέας του προγράμματος SETI και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κινηματογραφική ταινία «Contact» με τη Jodie Foster και το φιλμ Arrival του 2016.

Οι ερευνητές λένε ότι, οι επαναλαμβανόμενες ραδιοφωνο -εκρήξεις FRBs σημαίνουν  ότι, αυτό που τις προκαλεί  δεν είναι ένα one-time γεγονός, όπως μια έκρηξη ή σύγκρουση.
(Instead, they say that flares from a young neutron star – the dense core left behind where a star explodes – are a promising candidate.)

Οι ερευνητές προσθέτουν ότι είτε τα FRB 121102 είναι μοναδικά αντικείμενα στα πρόσφατα γνωστά δείγματα των FRBs, είτε τα FRBs είναι δυνατόν να επαναληφθούν, ο χαρακτηρισμός τους είναι εξαιρετικά σημαντικός για την κατανόηση  των  "fast extragalactic radio transients"

όταν προηγουμένως εντοπίστηκαν τα ραδιοκύματα, οι αστρονόμοι ζήτησαν από το Κέντρο ερευνών Seti (Search for Extraterrestrial Intelligence) να ρίξει μια προσεκτική ματιά για το εάν θα μπορούσαν να είναι μηνύματα από την Ε.Τ.
Αλλά δεν είναι σαφές αν οι ερευνητές του McGill θα ζητήσουν από το Seti  να βοηθήσει αυτή τη φορά.

Η Jill Cornell Tarter  Αμερικανίδα αστρονόμος και πρώην διευθύντρια του Κέντρου ερευνών SETI, πιστεύει -αντίθετα με την άποψη του Stephen Hawking - ότι οι εξωγήινοι που έχουν καταφέρει να ταξιδέψουν στο σύμπαν και να επιβιώσουν θα είναι φιλικοί και ειρηνικοί, αφού η πραγματική έννοια ανάπτυξης ευφυούς τεχνολογίας δεν περιλαμβάνει πρακτικές της κατάληψης, κατάκτησης και πλάνα για την αποίκιση στον πλανήτη μας.

πηγή 23-12-16
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4061990/Are-aliens-trying-contact-Earth-Six-new-mysterious-blasts-radio-energy-detected-deep-space.html#reader-comments

 ****The first FRB was spotted, or rather 'heard' by radio telescopes, back in 2007
But it was so temporary and seemingly random that it took years for astronomers to agree it wasn't a glitch in one of the telescope's instruments.

φωτο

A painting by Peter Paul Rubens entitled  Erichthonius and Auriga are often associated.
 Auriga carrying the goat and kids as depicted in Urania's Mirror, a set of constellation cards illustrated by Sidney Hall, London circa 1825.

Δεν υπάρχουν σχόλια: