Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Φοράδα κούρσας μισεί τους άνδρες και δεν επιτρέπει στους αρσενικούς αναβάτες να την ιππεύσουν

Η 5χρονη φοράδα Actinpieces έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα με ένα ασυνήθιστο γνώρισμα.
είναι ένα άλογο κούρσας, που έχει εκπαιδευτεί στην Thorney, στο Cambridgeshire, έχει κερδίσει σε ιπποδρομία Novice Chase, αλλά δεν επιτρέπει σε κανέναν αρσενικό αναβάτη να την ιππεύσει.
Μισεί τους άνδρες, τους δαγκώνει μόλις την πλησιάσουν και τους ρίχνει κάτω, δέχεται να την ιππεύουν μόνο γυναίκες.
όπως λέει η εκπαιδεύτρια της Pamela Sly (από το Peterborough) " δεν είχα ποτέ τέτοιο άλογο, είναι αστείο... εάν ένας άνδρας  εισέλθει στον ατομικό χώρο σταβλισμού της, τραβάει τα αυτιά της προς τα πίσω "
Αν και απεχθάνεται τους αρσενικούς αναβάτες, τα "πάει μια χαρά" με τις γυναίκες αναβάτριες.
Μάλιστα κέρδισε στην κούρσα Novice Chase στο Wetherby στο Yorkshire, με την αναβάτρια Gina Andrews στην πλάτη της.
Η νεότερη αδελφή της Bridget είναι το μόνο άλλο άτομο που ιππεύει τη "θανατηφόρα" -όπως την αποκαλούν- φοράδα, σήμερα.
όταν ο 18χρονος αδελφός τους Jack, προσπάθησε να την ιππεύσει, αντιμετώπισε το τρίξιμο των δοντιών της, πριν να τον ρίξει σχεδόν, κάτω.

****στις φωτο, ο Chris Scudder προσπαθεί να κερδίσει τον έλεγχο της Actinpieces, στο στάβλο της (στο Thorney, στο Cambridgeshire) αλλά αποτυγχάνει, καθώς η φοράδα αποστρέφεται τόσο τους αρσενικούς αναβάτες, όσο και τους εργάτες για την καθαριότητα του στάβλου.

Η εκπαιδεύτρια της Pamela Sly πρόσθεσε ότι  "αρσενικοί αναβάτες κλήθηκαν να δοκιμάσουν την Actinpieces, όταν έκανε το ντεμπούτο της στα εμπόδια,  την περασμένη σεζόν - αλλά απέκτησε γρήγορα μια κακή φήμη. ΄Ελεγαν ότι ήταν "θανατηφόρα" και κανείς δεν ήθελε να την ιππεύσει"

****στη φωτο, η Natasha Cook ποζάρει ευτυχισμένη με την Actinpieces, που φαίνεται ήρεμη και γαλήνια μαζί της

Τα άλογα κούρσας πρέπει να προσαρμόζονται και να αλληλεπιδρούν θετικά με διαφορετικούς αναβάτες -την ιππεύουν έως και δέκα φορές την ημέρα για την κούρσα-
Η διάκριση που κάνει η Actinpieces στους αναβάτες της -με βάση το φύλο τους- δεν φαίνεται να επηρεάζει την πετυχημένη πορεία της, όπως κέρδισε τρεις φορές στα εμπόδια την περασμένη σεζόν, έτσι στις αρχές αυτής της βδομάδας, ακολούθησε  η επιτυχία  της  στην Novice Chase, με απόδοση 3-1.
Λόγω της ιδιορρυθμίας της, έχει αναπτύξει μια ασυνήθιστα στενή σχέση με την 24χρονη αναβάτρια Gina Andrews.
 όπως είπε η jockey "τη γνωρίζω και αυτό λειτουργεί θετικά" "είναι ευέξαπτη και σας δίνει μόνο μια ευκαιρία"
"θα πρέπει να το κάνετε σωστά την πρώτη φορά, αυτό που πρέπει να κάνετε. Είναι σαν γνώρισμα της γυναικείας προσωπικότητας,  απλά θέλει να γίνονται όλα, όπως της αρέσουν"

πηγή 25-11-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3972796/The-horse-hates-men-Lethal-mare-bucks-bites-male-riders-behaves-women-jockeys.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: