Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

η Ανγκορά γούνα από Κινεζικές φάρμες δεν θα πωλείται στη Βρετανία

Βρετανία, επώνυμες εταιρείες ρούχων και αξεσουάρ, αναστέλλουν τις παραγγελίες προϊόντων ανγκορά.
Μετά την προβολή του βίντεο που έδειχνε ανγκορά κουνέλια να γδέρνονται ζωντανά στα κινεζικά αγροκτήματα, ακολούθησε θύελλα διαμαρτυριών.
Βάναυσες μεθόδους στην παραγωγή ανγκορά γούνας, σε δέκα κινεζικά αγροκτήματα αποκάλυψε η έρευνα της PETA.

 Μετά την κατακραυγή των πελατών τους, περισσότερες από 35 εταιρείες (μεταξύ αυτών είναι η Topshop, ο σουηδικός κολοσσός μόδας H&M, η Primark, η Whistles and Next, το Marks & Spencer η εταιρεία μόδας Stella McCartney) έχουν δηλώσει ότι δεν θα κάνουν νέες παραγγελίες. 

Η Yvonne Taylor, διευθυντικό στέλεχος της PETA, είπε πως «χαιρετίζουμε την απόφαση των εμπόρων λιανικής πώλησης να σταματήσουν την προμήθεια προϊόντων ανγκορά, αλλά θα τους παροτρύνουμε να αποσύρουν και τα αποθέματα αυτών των προϊόντων που διαθέτουν στα καταστήματά τους»

Η  Κίνα παράγει το 90 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής γούνας ανγκορά. 
Είναι, εδώ και πολλά χρόνια, ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο, ακολουθούν η Αργεντινή, η Χιλή, η Τσεχική Δημοκρατία και η Ουγγαρία, που παράγουν το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου 10% της αλυσίδας εφοδιασμού.
 Οι ερευνητές πήγαν σε δέκα αγροκτήματα παραγωγής γούνας ανγκορά και ανακάλυψαν την ευρέως διαδεδομένη κακοποίηση των ζώων σε όλα.
 Τα κουνέλια γδέρνονται δεμένα ζωντανά, το σώμα τους γεμίζει πληγές, οι κραυγές πόνου ακούγονται στο βίντεο ενώ οι πατούσες τους είναι
σκισμένες από τα συρμάτινα βρώμικα κλουβιά –αυτό οδηγεί σε μόλυνση, ασθένεια και θάνατο- όπου δεν έχουν ποτέ την ευκαιρία να σκάψουν, να πηδήξουν ή να τρέξουν.

 Πιστεύεται ότι υπάρχουν πάνω από 50 εκατομμύρια κουνέλια στα κινεζικά αγροκτήματα που παράγουν πάνω από 4.000 τόνους γούνας ανγκορά κάθε χρόνο.

 Στην Κίνα, δεν υπάρχουν κυρώσεις για την κακοποίηση των ζώων στις εκμεταλλεύσεις και πρότυπα για την ορθή μεταχείριση των ζώων.

Ένας νόμος που συντάχθηκε το 2009, δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

15-12-13 British stores suspend orders for super fluffy angora wool products after horrifying video reveals cruel techniques used to skin the rabbits 


In 2009, campaigners exposed how down used in jackets and other items was being ripped from the bodies of live geese by Chinese suppliers.

Two years later it emerged that raccoon dogs were being skinned while still alive to produce imitation sheepskin boots.
 
πηγή
 
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2524028/British-stores-suspend-orders-super-fluffy-angora-wool-products-horrifying-video-reveals-cruel-techniques-used-skin-rabbits.html


12-10-11  Skinned alive to make fake Uggs: Horrific footage reveals slow, sickening deaths of raccoon dogs

Brutal: Workers in China skin a raccoon dog, but the animal is still alive and suffering
πηγή

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2045016/Raccoon-dogs-skinned-alive-make-cheap-copies-Ugg-boots.html

 Σχετική μας ανάρτηση
23-11-13 Η αλήθεια για το εμπόριο ανγκορά γούνας
πηγή
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2013/11/blog-post_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: