Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

ΓΡΥΛΟΣ ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ με τεράστιο ΧΑΜΟΓΕΛΟ μαγεύει ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΟ
Ένας ασυνήθιστος γρύλος μάγεψε με το τεράστιο χαμόγελό του, τον 41χρονο εντομολόγο Kenji Kishida, που επισκέφθηκε το Εθνικό Πάρκο Barbilla , 20 χλμ από την πόλη Siquirres στην Κόστα Ρίκα.
Ο Kishida, από την Οσάκα της Ιαπωνίας, έκανε διερευνητική έρευνα στην περιοχή, όταν είδε με έκπληξη, να τον κοιτάζει κατάματα, ένας παράξενος γρύλος.
Το χαριτωμένο έντομο έβγαλε ντροπαλά το κεφάλι του πίσω από ένα φύλλο, πριν αποκαλύψει ολόκληρο το σώμα του με το εντυπωσιακό καμουφλάζ και τις ασυνήθιστες κόκκινες κηλίδες αίματος στο κεφάλι του. (ίσως για προσέλκυση συντρόφου)
Είναι ένας πίτ μπουλ, σαρκοφάγος γρύλος του είδους Pitbull Katydid (Lirometopum coronatum) γηγενές είδος στην Κόστα Ρίκα, μεγέθους περίπου 45 χιλιοστών.
έχει την ικανότητα να δαγκάνει δυνατά, είναι νυχτόβιος, άγριος κυνηγός που επιτίθεται και σκοτώνει κάθε έντομο που θα βρεθεί στο δρόμο του.
Ο Kishida εντυπωσιάστηκε όταν συνάντησε το βλέμμα του , θαύμασε το μεγάλο κεφάλι του με την επίπεδη επιφάνεια και τον αποθανάτισε με τη φωτογραφική του μηχανή.20-12-13 Costa Rican 'ugly bug’ shocks photographer as he glares right back at camera with evil grin

πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2527113/Costa-Rican-ugly-bug-shocks-photographer-glares-right-camera-evil-grin.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: