Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

ΑΛΛΕΡΓΙΑ από γνωστές ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ

Χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε καλλυντικές κρέμες ενυδάτωσης του δέρματος, προκαλεί σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και έκζεμα.
 Η χημική ουσία Preservative Methylisothiazolinone (MI) προστίθεται ως χημικό συντηρητικό σε ενυδατικές και αντηλιακές κρέμες, στα σαμπουάν και τα υγρά μωρομάντηλα.
Τα
συμπτώματα εμφανίζονται σαν αλλεργικό εξάνθημα με μικρά κόκκινα σπυράκια ή κόκκινα έλκη που μετατρέπονται σε φλύκταινες, παρουσιάζεται φαγούρα στα μάτια ακόμη και ένα σοβαρά πρησμένο πρόσωπο. 
Η Cosmetics Europe (the trade body for 4,000 cosmetics firms) συμβούλεψε τα μέλη της, να μη χρησιμοποιούν αυτή την ουσία στα καλλυντικά τους.
 Η Ευρωπαϊκή επιτροπή θα ζητήσει (με ρυθμιστική παρέμβαση στον κανονισμό) την απαγόρευση αυτής της ουσίας στα καλλυντικά, αλλά η Cosmetics Europe ζητά από τα μέλη της να εφαρμόσουν άμεσα την παρούσα σύστασή της και να αποσύρουν αμέσως την επικίνδυνη χημική ουσία από τα προϊόντα τους.

 Έρευνα της Daily Mail που έγινε τον Σεπτέμβριο, έδειξε την παρουσία του χημικού στις κρέμες L’Oreal Paris Triple Active Day Multi-Protection Moisturiser; Sanctuary Mini Mande Lular Body Soufflé; Clarins Paris Exfoliating Body Scrub for Smooth Skin; Olay Professional Exfoliating Cream Cleanser (150ml); Nivea Body Lotion Express Hydration; και  Piz Buin 1 Day Long Lotion.

 Η έρευνα έδειξε πως τον Ιούλιο ένας στους δέκα ασθενείς που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με δερματολογικά προβλήματα εμφάνιζε αλλεργική αντίδραση στο χημικό MI. 
Διάφορες εταιρείες, ανακοίνωσαν ήδη,   ότι θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν το χημικό MI, στα καλλυντικά τους. Σ΄αυτές περιλαμβάνονται η Vaseline, Brylcreem, Huggies, Molton Brown, Nivea και Johnson & Johnson’s Piz Buin. Εντούτοις, τα προϊόντα που περιέχουν την επικίνδυνη χημική ουσία,  μπορεί να είναι ακόμα στα ράφια. 

Λέγεται ότι η (MI) προκαλεί διπλάσια κρούσματα σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων από μια άλλη χημική ουσία που ονομάζεται MDBGN (methydibromo γλουταρονιτριλίου), που η χρήση της στα καλλυντικά απαγορεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2008.
 Ο δερματολόγος Dr Ian White από το St Thomas 'Hospital του Λονδίνου, δήλωσε: «Η συχνότητα των αλλεργικών αντιδράσεων στο MI είναι πρωτοφανής, δεν έχουμε συναντήσει κάτι παρόμοιο. Η εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων σε αυτό το συντηρητικό πήρε πλέον διαστάσεις επιδημίας.

16-12-13 Ban on chemical irritant used in skin creams after explosion in cases of allergic reactions and eczemaPreservative Methylisothiazolinone (MI) routinely added to moisturisers
Survey found chemical in products including Nivea and L'Oreal creams

πηγή
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2524361/Ban-chemical-irritant-used-skin-creams-explosion-cases-allergic-reactions-eczema.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: