Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Ο άνθρωπος είναι υβρίδιο χοίρου και χιμπατζή?

Το ανθρώπινο είδος, ίσως ξεκίνησε ως υβριδικός απόγονος ενός αρσενικού χοίρου και ένα θηλυκού χιμπατζή.

 Ο κορυφαίος Αμερικανός γενετιστής του Πανεπιστημίου της Γεωργίας Δρ Eugene McCarthy, επισημαίνει ότι τα χαρακτηριστικά που μας διακρίνουν από τα πρωτεύοντα θηλαστικά –χιμπατζήδες- τα έχουν μόνο τα γουρούνια.

 Ο Δρ McCarthy κορυφαίος σε θέματα υβριδοποίησης ζώων, γενετιστής, λέει ότι αυτά τα αποκλίνοντα χαρακτηριστικά είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα μιας υβριδικής προέλευσης σε κάποιο μακρινό σημείο, πολύ πίσω, στην ανθρώπινη εξελικτική ιστορία.

Όπως ο ίδιος υποθέτει, υπάρχει ένα ζώο που έχει όλα τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τον άνθρωπο από τα πρωτεύοντα ξαδέρφια μας στο ζωικό βασίλειο.

«ποιο είναι αυτό το ζώο που έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά;  ρωτάει ρητορικά.  «Η απάντηση είναι Sus scrofa, το κοινό γουρούνι". 

Ο Δρ McCarthy αναπτύσσει την εκπληκτική υπόθεσή του σε  σχετικό άρθρο στο
Macroevolution.net , μια ιστοσελίδα που επιμελείται.  Σπεύδει να επισημάνει ότι πρόκειται για απλή υπόθεση, αλλά παρουσιάζει αδιάσειστα στοιχεία που το υποστηρίζουν.

 Οι επιστήμονες σήμερα υποθέτουν ότι οι χιμπατζήδες είναι οι πλέον κοντινοί εξελικτικά συγγενείς των ανθρώπων, μια θεωρία που υποστηρίζεται ευρέως από γενετικά στοιχεία.

  Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Δρ McCarthy, παρά την γενετική ομοιότητα, υπάρχουν ένας τεράστιος αριθμός διαφορετικών ανατομικών χαρακτηριστικών που διακρίνουν τα δύο είδη.
Σε αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται το άτριχο δέρμα, το παχύ στρώμα του υποδόριου λίπους, τα ανοιχτόχρωμα μάτια, η μύτη και τα προεξέχοντα βαριά βλέφαρα, που είναι μόνο μερικά, από τα κοινά χαρακτηριστικά μας με τους χοίρους, λέει ο Δρ McCarthy.

 Υπάρχουν επίσης μια σειρά από λιγότερο προφανείς, αλλά εξίσου ανεξήγητες ομοιότητες μεταξύ των ανθρώπων και των χοίρων στη δομή του δέρματος και των οργάνων.

Πράγματι, οι ιστοί δέρματος του χοίρου ιστούς και οι βαλβίδες της καρδιάς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ιατρική λόγω της ομοιότητας και τη συμβατότητά τους με το ανθρώπινο σώμα.

την  αρχική διασταύρωση χοίρων και χιμπατζήδων ακολούθησαν αρκετές γενιές επανειλημμένων διασταυρώσεων, όπου οι απόγονοι αυτού του ζευγαρώματος έζησαν περισσότερο ανάμεσα σε χιμπατζήδες και ζευγάρωσαν μαζί τους και λιγότερο ανάμεσα σε γουρούνια για κάθε νέα γενιά.

 Αυτό βοηθά στην εξήγηση του προβλήματος της σχετικής στειρότητας σε υβρίδια.

Ο Δρ McCarthy επισημαίνει ότι η πεποίθηση ότι όλα τα υβρίδια είναι στείρα είναι στην πραγματικότητα ψευδής, και σε πολλές περιπτώσεις τα υβριδικά ζώα είναι σε θέση να αναπαραχθούν με τους συντρόφους του ίδιου είδους είτε με γονέα.
Μετά από πολλές γενιές το υβριδικά άτομα γίνονται αρκετά γόνιμα ώστε να αναπαράγονται μεταξύ τους, λέει ο Δρ McCarthy. 
Όπως ήταν αναμενόμενο, η υπόθεση του Δρ McCarthy δέχθηκε έντονη κριτική από την ορθόδοξους εξελικτικούς βιολόγους αλλά και τους Creationist αντιπάλους τους.

  Μια σημαντική κριτική, που αποκαλεί τη θεωρία του 'Monkey-F******-A-Pig hypothesis' λέει πως υπάρχει μικρή πιθανότητα να διασταυρώθηκαν και να έφεραν απογόνους τα δύο αυτά είδη. Το σπέρμα του χοίρου δεν θα αναγνώριζε τα ωάρια του χιμπατζή για τη σύντηξη λόγω των διαφορών.

Επιπλέον, όπως εξηγεί ο blogger PZ Myers, ενώ οι χιμπατζήδες έχουν 48 χρωμοσώματα, οι χοίροι έχουν μόνο 38.

«Ο υβριδισμός ανάμεσα σε ένα γουρούνι και έναν χιμπατζή είναι σαν να παίρνεις τους μισούς χορευτές από μια παράσταση της Λίμνης των Κύκνων και το άλλους μισούς από μια παράσταση της Ζιζέλ και να τους ρίχνεις μαζί στη σκηνή για να δημιουργήσουν κάτι.  Το αποτέλεσμα θα είναι μια καταστροφή ».

Παρά την αξιολόγηση της εργασίας του από ομότιμους ο Δρ McCarthy γράφει στην ιστοσελίδα του  «Οφείλω να ομολογήσω ότι κι εγώ αρχικά αισθάνθηκα απέχθεια με την ιδέα του να είμαι ένα υβρίδιο.  Η εικόνα του ζευγαρώματος χοίρου με έναν πίθηκο δεν είναι όμορφη, ούτε ότι από αυτό το ζευγάρωμα προέκυψε ένα σύνολο ανθρώπινων τεράτων που αναπαράχθηκαν.

 Αλλά τα καλά πράγματα μπορούν να προκύψουν από άσχημες διαδικασίες, και νομίζω ότι η ανθρώπινη φυλή είναι ένα πολύ καλό πράγμα. 

«Η γνώμη μου για το γουρούνι έχει βελτιωθεί πολύ κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου.
Εκεί που κάποτε το συνέδεα με τη βρωμιά και την απληστία, τώρα πιστεύω ότι διαθέτει νοημοσύνη, και το συνδέω με την αγάπη, την πίστη, και την προσαρμοστικότητα. Σε αυτά προσθέτω μια πινελιά της χαρούμενου αισθησιασμού. Χαρακτηριστικά χωρίς τα οποία οι άνθρωποι δεν θα ήταν άνθρωποι »


30-11-13  'Humans evolved after a female chimpanzee mated with a pig': Extraordinary claim made by American geneticist
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2515969/Humans-evolved-female-chimpanzee-mated-pig-Extraordinary-claim-American-geneticist.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: