Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Σκύλος θεραπείας ανήκει σε επικίνδυνη φυλή και πρέπει να θανατωθεί

Η πιστή Tascha είναι μια εξάχρονη σκυλίτσα ράτσας Staffordshire Bull Terrier.
 Από τότε που γεννήθηκε, μέχρι σήμερα, βρίσκεται στο πλευρό ενός δεκάχρονου παιδιού που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.
Οι ιδιοκτήτες της, ο Dylan Eckhard και η Barbara είναι οι γονείς του δεκάχρονου Dylan Gerzmehle που γεννήθηκε και ζει σαν φυτό. Το παιδί δείχνει να αισθάνεται την στοργική παρουσία της σκυλίτσας και ανταποκρίνεται στην αφοσίωσή της. Τα μηχανήματα υποστήριξης που κρατούν το παιδί στη ζωή, δείχνουν ότι η κατάστασή του βελτιώνεται με την παρουσία του ζώου δίπλα του.
Η Tascha πηγαίνει καθημερινά στο δωμάτιο του Dylan τραβάει την κουβέρτα του με τα δόντια της, στη συνέχεια γλείφει τα πόδια του, κουλουριάζεται δίπλα στο πρόσωπό του και παραμένει στο πλευρό του όλη την ημέρα.
 Η οικογένεια μετακόμισε από το Βερολίνο, στη μικρή πόλη Schönwalde στο Βρανδεμβούργο για να δώσει στον Dylan ένα πιο ήρεμο περιβάλλον. 

 Αλλά σε αντίθεση με το Βερολίνο, το Βραδεμβούργο έχει θεσπίσει νόμο που απαγορεύει τη διατήρηση σκύλων επικίνδυνων φυλών όπως τα Staffordshire Bull Terrier.

  Μέχρι τώρα επέτρεπαν στην Tascha να ζήσει, γιατί είχε εκπαιδευτεί από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σκύλων, στειρώθηκε και πέρασε τις δοκιμές ιδιοσυγκρασίας.


Δυστυχώς πριν από ένα μήνα η Tascha μάλωσε με το σκυλί του γείτονα, το δάγκωσε και οι αρχές έκριναν ότι πρέπει να επιβληθεί ο νόμος και να θανατωθεί ή να μεταφερθεί σε άλλη πόλη.
Αλλά ακολούθησε τεράστια δημόσια κατακραυγή και μια κοινωνική εκστρατεία στο Facebook που υποστηρίχθηκε από 100.000 ανθρώπους που υπέγραψαν για να ζήσει η Tascha.
Οι ιδιοκτήτες της ζήτησαν να διαγράψουν το σκυλί από τα μητρώα του Βραδεμβούργου και να το εγγράψουν εκ νέου στο Βερολίνο όπου τα Staffordshire Bull Terrier επιτρέπονται.
Αναφέρουν ότι η σχέση του παιδιού τους με την Tascha είναι «ένας δεσμός που δεν πρέπει ποτέ να σπάσει» και ο γιατρός του παιδιού επίσης επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα να μένει η σκυλίτσα στο προσκέφαλο του μικρού.
Ωστόσο η τύχη του ζώου είναι αβέβαιη, αφού ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί αδιάκριτα.

4-12-13 Comatose boy's best friend Tascha the Staffy wins 11th hour reprieve as German authorities rule it can keep up bedside vigil
Staffordshire Bull Terrier stays by Dylan Gerzmehle's side every day
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2518183/Coma-boys-dog-Tascha-Staffy-wins-reprieve-bedside-vigil.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: