Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Bush meat Αφρικής στη Γαλλική κουζίνα

Παρίσι, αστυνομική επιδρομή σε κατάστημα πώλησης εξωτικών τροφίμων αποκάλυψε την πώληση κρέατος από 40 άγρια ζώα.

Το κατάστημα που η επωνυμία του, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, διατηρούσε στους τρεις καταψύκτες του, 91 κιλά (200lb) Bush meat (κρέας αγρίων ζώων). Ανάμεσά τους υπήρχαν 5 σκαντζόχοιροι, 15 γαζέλες, 20 νυχτερίδες, ακόμα και εξωτικές κάμπιες.

 Το κρέας –που κατασχέθηκε- προερχόταν από την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία και προοριζόταν για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ο Mark Powell, που εργάζεται για την εφαρμογή της σύμβασης CITES (Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών) στο Ηνωμένο Βασίλειο,   δήλωσε:  «χωρίς να γνωρίζουμε τα συγκεκριμένα είδη, όπου ανήκουν αυτά τα εξωτικά ζώα (σκαντζόχοιροι, γαζέλες και νυχτερίδες) είναι δύσκολο να πούμε εάν έπρεπε ή όχι να δοθεί άδεια για την εισαγωγή τους. Αλλά είναι πολύ πιθανό, το κρέας τους να προέρχεται από ζώα που είναι καταχωρημένα στη λίστα απειλούμενων ειδών και ως εκ τούτου, θα ήταν παράνομο να τα εισάγουν ή να τα πουλήσουν»


Δεν έγινε γνωστό εάν οι αρχές τροφίμων θα επιτρέψουν να πουληθεί το Bush meat εάν η εισαγωγή του έγινε δια της νομίμου οδού.
Πηγή πληροφοριών για τη σχετική έρευνα, είπε στη Le Parisien: «Το κρέας αυτό ήρθε χωρίς

καμία απολύτως εγγύηση υγιεινής, και συνεπώς είναι ακατάλληλο για κατανάλωση»


 Το περιστατικό ενισχύει τις θέσεις του κινήματος για τα δικαιώματα των ζώων στη Γαλλία, όπου τα εξωτικά ζώα χρησιμοποιούνται νόμιμα ως εδέσματα στη Γαλλική κουζίνα.

Στη Γαλλία χρειάζεται νέο νομικό καθεστώς για τη μεταχείριση και τα δικαιώματα των ζώων. Πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ζωντανά ευαίσθητα όντα και όχι σαν περιουσιακά στοιχεία (τα ζώα δεν είναι έπιπλα)

Τον Οκτώβριο, μια ομάδα Γάλλων διανοούμενων εξέδωσε μανιφέστο με ζητούμενο την αλλαγή στη σχετική νομοθεσία.

In October, a group of leading French intellectuals published a manifesto demanding legislation that would
change  the legal status of animals from property to “living, sensitive beings.”
  Στη Γαλλία το ανώτατο όριο για κατοχή παράνομων ζώων είναι τριετής ποινή φυλάκισης και στον ιδιοκτήτη μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο το διπλάσιο της αξίας του κρέατος.

Τα Απειλούμενα είδη - μαζί με την αλλαγή του κλίματος - αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης των 500 κορυφαίων επιχειρηματιών από Αφρική και Γαλλία που συναντήθηκαν την

περασμένη Παρασκευή στο Παρίσι για εμπορικές συνομιλίες


 Στις 2-12-13   βρέθηκε ένα παράνομο σφαγείο στο La Courneuve - έξω από το Παρίσι- όπου 200 ζώα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο έμεναν χωρίς τροφή και νερό, περιμένοντας τη σφαγή τους. Οι τοίχοι,τα δάπεδα, ακόμη και η οροφή του σφαγείου ήταν καλυμμένα με αίμα.
Τα ζώα επρόκειτο να πωληθούν σε κινέζικα εστιατόρια. 


Το Ίδρυμα Brigitte Bardot πήρε όλα τα ζώα υπό την προστασία του, ενώ η αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του σφαγείου και απήγγειλε κατηγορίες για δύο υπαλλήλους του.

Η Christophe Marie από το Brigitte Bardot Foundation είπε ότι «οι συνθήκες στο παράνομο σφαγείο ήταν άθλιες, Χήνες, πάπιες και κοτόπουλα βρέθηκαν υποσιτισμένα, διψασμένα και στοιβαγμένα το ένα επάνω στο άλλο»
Η γαλλική ζωοφιλική οργάνωση που ιδρύθηκε από την Brigitte Bardot έχει υποβάλλει μήνυση για την κακοποίηση των ζώων που βρέθηκαν στο παράνομο σφαγείο.

 9-12-13 Police seize bush meat in raid: Haul including porcupines, gazelles and bats discovered in Paris food shop
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2520525/Police-seize-bush-meat-raid-Haul-including-porcupines-gazelles-bats-discovered-Paris-food-shop.html


Σχόλιο αναγνώστη της dailymail The EU and unlimited migration has literally destroyed France. I hope they can survive the influx of migrants...but I think it will break them.

2-12-13 Police smash squalid illegal abattoir near Paris
 πηγή
 
http://www.thelocal.fr/20131202/courneuve-paris-animal-cruelty-rights-abattoir-france

Δεν υπάρχουν σχόλια: