Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

82χρονη Κολομβιανή είχε στη κοιλιά της έμβρυο 40 χρόνων

Κολομβία, Bogota,     82χρονη Κολομβιανή που υπέφερε από στομαχόπονο βρέθηκε να έχει ένα έμβρυο 40 χρόνων μέσα της. Είναι μια σπάνια κατάσταση , γνωστή ως lithopedion,
Ονομάζεται επίσης stone baby   (το αγέννητο παιδί αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα)


Συμβαίνει όταν το έμβρυο πεθαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και επειδή είναι μεγάλο για να απορροφηθεί από το σώμα, απολιθώνεται, ασβεστοποιείται.

Πρόκειται για μηχανισμό άμυνας του οργανισμού της μητέρας για να θωρακιστεί το σώμα της από τη λοίμωξη που  προκαλεί  η αποσύνθεση των νεκρών ιστών του εμβρύου.
 Εάν δεν υπάρξουν επιπλοκές, η γυναίκα συνεχίζει κανονικά τη ζωή της.
Σύμφωνα με το Journal of the Royal Society of Medicine, μόνο 290 περιπτώσεις lithopedions έχουν αναφερθεί στην ιατρική βιβλιογραφία.

Σύμφωνα με το NTD TV, ο Dr Kemer Ramirez του νοσοκομείου Bogota's Tunjuelito Hospital είπε ότι ο γιατρός που εξέταζε τη γυναίκα παρατήρησε κάτι "ανώμαλο στην κοιλιά της" και πιθανούς χολόλιθους. Ο υπέρηχος δεν έδειξε κάτι αλλά η ακτινογραφία έδειξε έναν όγκο στην κοιλιακή χώρα.

Στις 2-5-2009, η 92χρονη Huang Yijun, στην Κίνα, βρέθηκε να έχει ένα 60χρονο πέτρινο μωρό μέσα της (ήξερε από το 1948 ότι απέβαλλε, αλλά δεν είχε χρήματα για να της αφαιρέσουν το νεκρό έμβρυο)

Η 82χρονη θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσουν το έμβρυο που αποτελείται ως επί το πλείστο από νεκρούς ιστούς.
Το πρώτο lithopedion περιστατικό που καταγράφτηκε, ήταν η 68χρονη Γαλλίδα Madame Colombe Chatri.    Μια αυτοψία μετά το θάνατό της το 1582, αποκάλυψε ότι είχε μέσα κοιλιά της, ένα πλήρως ανεπτυγμένο πέτρινο μωρό για 28 χρόνια

 12-12-13 Woman with stomach pain is found to have a 40-year-old FETUS inside her
The 82-year-old, from Bogota, had what is known as 'lithopedion'

Also called a 'stone baby', it's when the fetus develops outside the womb
πηγή

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2522681/Woman-stomach-pain-lithopedion-40-year-old-FOETUS-inside.html

 2-5-2009    Woman Delivers ‘Stone Baby’ After 60 Year Pregnancy
πηγή

http://www.weirdasianews.com/2009/05/02/weirder-weird-chinese-stone-pregnancy/

Δεν υπάρχουν σχόλια: