Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Το σπίτι των Simpsons στο Λας Βέγκας


 Η διάσημη οικογένεια Σίμσον (The Simpsons) της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων για ενήλικες,  γιόρτασε την 24η επέτειο της.
Με αφορμή την επέτειο, εικόνες από ένα αντίγραφο του σπιτιού τους, που κατασκευάστηκε τον Αύγουστο του 1997, επανεμφανίστηκαν.
Το φανταστικό σπίτι των Simpsons δημιουργήθηκε στο Henderson,στη Nevada το 1997 (located at 742 Evergreen Terrace) και κληρώθηκε ως δώρο.


Το σπίτι κόστισε στην κατασκευάστρια εταιρεία Kaufman and Broad Home Construction $120.000 και 49 ημέρες εργασίας.   Μετά την κατασκευή του, κληρώθηκε για την προώθηση (διαφήμιση) από την Fox and Pepsi.
Η νικήτρια της κλήρωσης Barbara Howard από Richmond, Kentucky επέλεξε αντί για το σπίτι, να λάβει ένα χρηματικό έπαθλο $ 75.000.
Το 2001, ξηλώθηκαν από το σπίτι όλα τα στοιχεία που το χαρακτήριζαν σαν replica του Simpsons' fictional house (cartoon characters' house) και πουλήθηκε σε άλλον ιδιοκτήτη.

Η κατασκευάστρια εταιρεία παρακολούθησε τουλάχιστον 100 επεισόδια της σειράς των κινουμένων σχεδίων, για να δημιουργήσει με ακρίβεια μια τόσο ακριβή ρεπλίκα.
Ακόμη και οι θάμνοι έξω από το σπίτι, είναι ίδιοι με αυτούς που βλέπουμε στην οθόνη.
Το σπίτι είναι 205 μ2 και στο εσωτερικό του υπάρχουν τέσσερα υπνοδωμάτια.

Στις εικόνες φαίνονται τα πολύχρωμα διακοσμημένα δωμάτια, και ένα σαλόνι με τον γνωστό κόκκινο καναπέ των πρωταγωνιστών της οικογένειας που εμφανίζονται στο τρέιλερ του κάθε επεισοδίου.

Τα πλακάκια της κουζίνας σε μπλε και κίτρινο χρώμα, κατσαρόλες και τηγάνια στα βασικά χρώματα ακόμα και το καρεκλάκι του μωρού Maggie, βρίσκεται σε μια γωνία

Οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε ένα τολμηρό ροζ και ο πίνακας με το καραβάκι κρέμεται στον τοίχο με κλίση.

Η πολύχρωμη διακόσμηση και η τολμηρή σχεδίαση έκαναν το σπίτι των Simpsons να μοιάζει αληθινό, ένα μικρό θαύμα στο Λας Βέγκας.
Η σκάλα με φωτεινό κόκκινο χρώμα και μπλε σκαλοπάτια οδηγεί στο δεύτερο όροφο, ενώ, διαγώνια στον τοίχο κρέμονται τα πορτρέτα των μελών της οικογένειας.

Η εικόνα του Simpsons' fictional house ζωντάνεψε σύμφωνα με το Through An Architect's Eye. Ο αρχιτέκτονας συμπεριέλαβε ακόμα και το δενδρόσπιτο (Bart's treehouse) και το Homer's barbeque στην παραμυθένια ιδιοκτησία.

Δυστυχώς δεν απέμεινε τίποτα από την εξαιρετική αυτή δημιουργία, αφού η νικήτρια της κλήρωσης προτίμησε τα λεφτά από το παραμυθένιο έπαθλο.

20-12-13 Duff beers, colorful walls and THAT saggy couch: Inside the real-life Simpsons house that was built as a competition prize in the 1990s ... but the winner decided to take the money instead!
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2527254/Duff-beers-saggy-couch-VERY-colorful-walls-Inside-real-life-Simpsons-house-built-promotional-replica-cartoon-celebrates-24th-anniversary.html


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: