Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Μαϊμού Βραζιλίας στην Αγγλία, κατασχέσεις μαϊμούδων από την RSPCA

Αγγλία, Basingstoke, Hampshire.  Η RSPCA διέσωσε ;άλλη  μια τρίχρονη marmoset μαϊμού –συνέλεξε 25 μαϊμούδες μέσα σε 18 μήνες-και τη μετέφερε στο καταφύγιο Monkey World animal sanctuary που βρίσκεται στο Wareham, Dorset, για να αναρρώσει.

Ο 32χρονος ιδιοκτήτης του ζώου Richard Walton, φυλάκισε τη marmoset μαϊμού σε ένα βρώμικο –γεμάτο κόπρανα-κλουβί, όπου ζούσε απομονωμένη, υποσιτισμένη, χωρίς να βλέπει το φως της ημέρας.

Ο Walton έβαλε το αποστεωμένο και ραχιτικό εξωτικό ζώο, στον ώμο του και πήγε σε πάμπ (στο Portsmouth Arms του Basingstoke) για να το επιδείξει.

Ένας θαμώνας της πάμπ, είδε την τρομακτική κατάσταση της μαϊμούς και ενημέρωσε την RSPCA.
Η  Dr Alison Cronin, διευθύντρια στο καταφύγιο Monkey World, επέκρινε τους εμπόρους εξωτικών ζώων που πουλούν τις μαϊμούδες για πάνω από £ 1.200 με ελάχιστες ή χωρίς καθόλου κατάλληλες οδηγίες φροντίδας.

Ο Walton αντί να ταΐζει τη μαϊμού με μια ποικίλη διατροφή από φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, λαχανικά, σπόρους και τρόφιμα εμπλουτισμένα με βιταμίνες τάιζε τη μαϊμού μόνο με κεράσια και σταφύλια.

Την κρατούσε απομονωμένη, ενώ αυτό το ζώο είναι ιδιαίτερα κοινωνικό, ζει στα τροπικά δάση της Βραζιλίας σε ομάδες και έχει μεγάλη ανάγκη συντροφικότητας και αλληλεπίδρασης με τα ζώα του είδους του
Όταν διασώθηκε ζύγιζε μόλις 280 g, αλλά τώρα έχει το κανονικό βάρος των 350 g.

Ο Walton, έχει ήδη κατηγορηθεί για την παραμέληση του σκύλου του και του απαγορεύτηκε η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων για δύο χρόνια. Θα δικαστεί για πρόκληση άσκοπης ταλαιπωρίας σε ζώο στις 16-1-14, ενώ αναμένεται η ψυχιατρική έκθεση.

Η μέγιστη ποινή για πρόκληση άσκοπης ταλαιπωρίας σε ζώο είναι έξι μήνες φυλάκισης.


9-12-13 Tiny monkey kept in filthy birdcage is rescued from abusive owner after he took it to pub and posed with it on his shoulderRichard Walton, from Basingstoke, Hants, kept Milo the marmoset in cage which saw little daylight

πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2520679/Tiny-monkey-kept-filthy-birdcage-rescued-abusive-owner-took-pub.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: