Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Η αλήθεια για το εμπόριο ανγκορά γούνας

Κίνα, έρευνα της PETA σε δέκα φάρμες παραγωγής angora γούνας.
Βίντεο σοκ,αποκαλύπτει την απερίγραπτη κακομεταχείριση στα λευκά angora κουνέλια.
 Οι εργαζόμενοι δένουν τα κουνέλια από τα πόδια, τα τεντώνουν σε ξύλινες σανίδες και τα γδέρνουν ζωντανά. Το δέρμα τους αιμορραγεί και ουρλιάζουν από πόνο.
Μετά τα ρίχνουν πίσω στα άθλια μικρά βρώμικα συρμάτινα κλουβιά.
Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε δύο μήνες για 2-5 έτη.
Όταν τα ζώα αρρωστήσουν ή τραυματιστούν σοβαρά, τους σπάζουν το λαιμό και τα κρεμούν ανάποδα με κομμένο λαιμό για να πουλήσουν το κρέας τους.
Η ζωή ενός angora κουνελιού  διαρκεί 10 έτη, αλλά μέσα στις φάρμες της φρίκης ζουν δύο χρόνια.


Φωτο, The rabbit is bent across the woman's knee before being trimmed of its fur using scissors
 Η Mimi Bekhechi για την PETA UK, εξηγεί ότι την εορταστική περίοδο τα πλεκτά ανγκορά είναι περιζήτητα.
Είναι φθηνότερα από πλεκτά με κασμίρι ή μοχέρ και πιο μαλακά.
 Πουλόβερ και κασκόλ ανγκορά,υπάρχουν στην πρώτη σειρά στα ράφια μεγάλων καταστημάτων όπως Topshop και John Lewis.
Ωστόσο αυτά τα πλεκτά ευκαιρίας προέρχονται από τη φρικτή εκμετάλλευση των ζώων στις φάρμες της Κίνας. Το 90% της παγκόσμιας αγοράς γούνας ανγκορά προέρχεται από την Κίνα. Είναι εδώ και πολλά χρόνια ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο και ακολουθούν η Αργεντινή, η Χιλή, η Τσεχική Δημοκρατία και η Ουγγαρία, που παράγουν το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου 10 % .

Στα αγροκτήματα παραγωγής γούνας ανγκορά στην Κίνα, ζουν πάνω από 50 εκατομμύρια κουνέλια ανγκορά, που παράγουν πάνω από 4.000 τόνους γούνα κάθε χρόνο.

 Ο πόνος, η ταλαιπωρία και ο τρόμος στα μάτια των ζώων αποτυπώθηκαν σε βίντεο, από την PETA της Ασίας και βάζουν σε σκέψεις κάθε υποψήφιο αγοραστή των προϊόντων ανγκορά.
 Ο εκπρόσωπος της PETA Ben Williamson αποκαλύπτει τον τρομακτικό τρόπο που μεταχειρίζονται τα ανυπεράσπιστα κουνελάκια. Δένουν με σχοινί, τα μπροστινά και τα πίσω πόδια τους, τα τεντώνουν και τα ψαλιδίζουν. Τα ζώα, στην προσπάθειά τους να ελευθερωθούν τραυματίζονται από τα αιχμηρά εργαλεία (ηλεκτρικό ψαλίδι)
Μετά το γδάρσιμο, τα πετούν στα βρώμικα συρμάτινα κλουβιά, όπου μένουν ακίνητα σε κατάσταση σοκ. Εάν επανέλθουν, παραμένουν άλλους δύο μήνες, για να υποστούν πάλι το ίδιο μαρτύριο.
Οι ανθυγιεινές συνθήκες στα κλουβιά προκαλούν λοιμώξεις και ασθένειες στα ευαίσθητα αυτά πλάσματα που τα πόδια τους είναι μόνιμα τραυματισμένα από τα σύρματα στο δάπεδο του κλουβιού.

Η Mail ρώτησε στα μεγάλα καταστήματα πώλησης ανγκορά προϊόντων, αλλά μόνο το Marks & Spencer αποκάλυψε ότι η πηγή προέλευσης των ανγκορά προϊόντων του είναι η Κίνα.

(Of the retailers approached by the Mail — which included John Lewis, Topshop and H&M — only Marks & Spencer told us where they sourced their angora: China. )

  22-11-13 Thinking of buying an angora sweater for Christmas? Read this chilling investigation... Agony of the rabbits plucked alive for your fluffy jumpers

πηγή
 http://www.dailymail.co.uk/news/article-2512072/Agony-rabbits-plucked-alive-fluffy-jumpers.html


 20-11-13 Cruel truths of the angora fur trade revealed in shocking footage which shows rabbits having hair PULLED out... because the traders make more money
πηγή

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2510641/Cruel-truths-angora-fur-trade-revealed-shocking-video.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: