Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Διοικητής UCK: κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου. ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΤΟΥ UCK

«Για δολοφονίες, βασανιστήρια, κακομεταχείριση κατά των Σέρβων, των Ρομά ακόμη και των Αλβανών της περιοχής Ντέτσανι κατηγορείται ο πρώην διοικητής του UCK, Ραμούς Χαραντινάϊ, για την χρονική περίοδο του 1998, με νέο κατηγορητήριο από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Για έξι επίσης κακουργηματικές πράξεις, μαζί με τον Χαραντινάϊ κατηγορούνται οι Ίντριζ Μπαλιάι και Λίαχ Βραχιμάι.

Όλες οι κατηγορίες σχετίζονται με εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το Μάρτιο έως το Σεπτέμβριο του 1998 σε στρατόπεδο κρατουμένων του UCK στο χωριό Γιαβλάνιτσα στην επαρχία Ντέτσανι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ‘Α1’ αλλά και από αλβανόφωνα ΜΜΕ των Σκοπίων, η δίκη των κατηγορουμένων θα αρχίσει το 2011.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που εκδόθηκε στη Χάγη, και οι τρεις συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που είχε σκοπό την εξουδετέρωση (τα κείμενο γράφει ‘злоставување’- την κατάχρηση) των Σέρβων πολιτών, των Αλβανών και των Ρομά που είχαν συνεργαστεί με τις σερβικές δυνάμεις κατά του ‘ОВК’ (UCK).

Στην πρώτη ετυμηγορία του δικαστηρίου, που εκδόθηκε το Απρίλιο του 2008, οι κατηγορούμενοι προσέφυγαν σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου εξεδόθη απόφαση τον περασμένο Ιούλιο, για επανάληψη της δίκης με έξι κακουργηματικές πράξεις, από το σύνολο των 37 που είχαν αναγγελθεί παλαιότερα.

Στην πρώτη ετυμηγορία, για παράδειγμα,- αναφέρει το αλβανόφωνο ‘alsat’ οι συνεργάτες του Χαραντινάϊ αθωώθηκαν για ποινικές ευθύνες που κατηγορήθηκαν σε εγκλήματα κατά των Σέρβων, Ρομά και Αλβανών, το Δεκέμβριο του 1998.

Ο ένας τότε εκ των τριών, ο Βαχιμάι, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών για σκληρή μεταχείριση κρατουμένων σε στρατόπεδο του UCK στο χωριό Γιαβλάνιτσα.

Ωστόσο, αποφασίστηκε μερική επανάληψη της δίκης, από το εφετείο λόγω ότι δεν είχε ακούσει τις μαρτυρίες δύο βασικών μαρτύρων, οι οποίοι είχαν απειληθεί να μην καταθέσουν τις μαρτυρίες τους.

Γιῶργος Ἐχέδωρος


Ας διαβάσουμε περισσότερα για τον Χαραντινάι που αρχικά τον είχαν αθωώσει
μιας και απειλούσε ζωές μαρτύρων για να μην πάνε να καταθέσουν. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Χαραντινάι ήταν το πρωτοπαλίκαρο στον UCK του σημερινού πρωθυπουργού του Κοσόβου και ειδικού σφαγέα του UCK Χασίμ Θάτσι.(φωτο επάνω)

Βιβλίο-σοκ για Θάτσι - UCK (αναλυτικά όλοι οι αλβανοκατσαπλιάδες που τους έκαναν πρωθυπουργούς στο Κόσοβο και τα τσιράκια τους που ζουν και βασιλεύουν και συνεχίζουν την δράση)

Επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια: