Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Αλβανία: Άρχισαν οι νέες διαπραγματεύσεις για τα χωρικά ύδατα

Οι ελληνο αλβανικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας για τον καθορισμό των χωρικών υδάτων μεταξύ των δύο χωρών, άρχισαν χθες με συζητήσεις στην Αθήνα.

Οι συνομιλίες έγιναν σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των δύο υπουργείων Εξωτερικών και διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών, στο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών. Από την αλβανική πλευρά έλαβε μέρος το Γκαζμέντ Τουρντίου και από ελληνικής ο Γιάννης-Αλέξιος Ζέπος.

Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο, που παρακολουθεί βήμα προς βήμα το ζήτημα αυτό, δημοσιεύει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, στο οποίο αναφέρεται ότι συζητήσεις διήρκησαν αρκετές ώρες και στις οποίες αναπτύχθηκε μεγάλος αριθμός διμερών θεμάτων.

Σε αντίθεση με τον ελληνικό υπουργείο, ο αλβανός υπουργό Εξωτερικών, Χατζηνάστο, απέφυγε να αναφερθεί για το ζήτημα των χωρικών υδάτων.

«Το υπουργείο επέλεξε να μην εκδώσει ανακοίνωση για το περιεχόμενο των συνομιλιών Τούρντιου- Ζέπου, λόγω της μυστικότητας που ακολουθείται. Άλλωστε τα πολιτικά κόμματα έχουν συμφωνήσει στην διενέργεια μυστικών διαπραγματεύσεων που θα καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία, αφού η παλαιά απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Γιῶργος Ἐχέδωρος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πως εκπαιδευουν παιδια δημοτικου στη νεα ταξη πραγματων!προπαγανδα αποδομησης της ελλαδας στα παντα,ακομη και σε ανηλικους,για να ετοιμασουν αυριανους ραγιαδες που θα θεωρουν την σκλαβια την ανελευθερια,την χαμενη πατριδα και την φτωχεια φυσιολογικα ως ενηλικες!

τυχαια το διαβασα
http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/%CF%83%CF%84%CE%BF-tvxsgr-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C


Το παρακατω κειμενο ειναι εργασια απο παιδια δημοτικου!
Στην ουσια προτρεπουν τα παιδια το κρατος να νομιμοποιησει λαθρομεταναστες

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Πολλοί αλλοδαποί μετανάστες δεν έχουν δουλειά και αναγκάζονται να δουλεύουν στο δρόμο.

Κάθε φορά που βρισκόμαστε στον Λευκό Πύργο ή στην Πλατεία Αριστοτέλους παρατηρούμε ότι υπάρχουν πολλοί μαύροι μετανάστες που πουλάνε διάφορα πράγματα όπως ρολόγια, τσάντες , πορτοφόλια, CD και άλλα. Πολλές φορές οι άνθρωποι τους κοροϊδεύουν, τους βρίζουν και γενικά εκδηλώνουν μια ρατσιστική συμπεριφορά απέναντί τους. Η αστυνομία τους κυνηγάει και αυτοί νιώθουν λύπη, θυμό, στενοχώρια και αδικία. Όμως πολλοί άλλοι άνθρωποι έχουν αντίθετη γνώμη γι' αυτούς. Έτσι, βρίσκουν την ευκαιρία να τους εκμεταλλευτούν και να τους κακομεταχειρίζονται

Το κράτος όμως δεν κάνει τίποτα για να διευκολύνει την κατάσταση. Δυστυχώς το φαινόμενο του ρατσισμού αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Προτείνουμε να δώσουν μια ευκαιρία στους μετανάστες να ζήσουν μια φυσιολογική και νόμιμη ζωή.