Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Η μαύρη μέρα της Ελληνικής δημοσιογραφίας.

Η κτηνωδία, ο φασισμός, η οργουελική πραγματικότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Απόψε πέθανε η δημοσιογραφία στην Ελλάδα.


Απόψε κανείς δεν θυμήθηκε τις δηλώσεις συλλήβδην των κυβερνητικών αξιωματούχων και του πρωθυπουργού που μέχρι πριν λίγες ημέρες ορκιζόντουσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση για επέκταση του χρόνου διάρκειας του μνημονίου.
Απόψε όλοι παρουσίαζαν την ολοκληρωτική εκποίηση της χώρας ως “ευκολίες πληρωμής”. Όλο χαρά.

Απλές μαριονέτες όσοι απέμειναν (από τις απολύσεις και τους διωγμούς δηλαδή), πειθήνια όργανα και θεατρίνοι με μοναδικό σκοπό να ρίξουν την κοινωνία στη λήθη και την καταστολή.

Δεν σέβονται τίποτα, ούτε τους ίδιους τους τους εαυτούς. Αναπαράγουν την ενορχηστρωμένη από εταιρεία δημοσίων σχέσεων προπαγάνδα, συντεταγμένα με μηδενικές παρεκκλίσεις.

Δεν υπάρχει περιθώριο σοβαρού σχολιασμού των τεκταινόμενων απόψε. Δεν υπάρχει καν η διάθεση για ερωτήσεις τύπου “Ρε φυντάνια, πως είναι νίκη και διευκόλυνση όταν τα Spreads είναι στις 900 μονάδες μετά την ανακοίνωση;” (σσΟ: όταν χρωστάς στον τοκογλύφο με προσημειώσεις προσωπικής περιουσίας, ΠΟΙΟΣ θα σου δανείσει την επιχείρηση με “ομολογία οφειλής” ενώ ήδη είσαι στο άρθρο 99;)

Ναι, είναι δεδομένο ότι η νέα διακυβέρνηση έκανε την δουλειά της ακριβώς όπως είχαμε διαβλέψει. Ναι, είναι γεγονός ότι ο κύριος Σταϊκούρας και το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ έπρεπε να τους είχαν τσακίσει με οικονομικούς όρους ενώ ο τομέας επικοινωνίας έπρεπε να παίζει από το πρωΐ αυτά που έλεγαν πριν από λίγο καιρό όταν απέρριπταν μετά βδελυγμίας την όποια χρονική επέκταση ως “καταστροφολογία” και “ομολογία αποτυχίας”. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ 28 ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.
Ίσως βρήκαν και αυτοί τον τρόπο να κυβερνήσουν για μια τετραετία στην μακαριότητα, χωρίς να φύγουν με το ελικόπτερο.

Οι δημοσιογράφοι όμως; Τι θα λένε ότι έκαναν αυτούς τους μαύρους 12 μήνες; Ότι ξεπούλησαν την πατρίδα επειδή τα άρπαζε το αφεντικό τους και πήραν και αυτοί κάποια ψίχουλα;

Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι, συνένοχοι και η τιμωρία τους θα είναι παραδειγματική.
ολυμπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: