Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Εκδήλωση υπέρ της ένωσης Αλβανίας και Κοσσόβου στην Αλβανική πλευρά των συνόρων

Αν και οι ηγέτες της Αλβανίας και του Κοσσόβου αρνούνται τις φήμες και ισχυρισμούς των επικριτών τους περί ένωση των δύο οντοτήτων, τόσο η Αλβανία όσο και το Κόσσοβο κάθε μέρα με κινήσεις χαμηλού προφίλ έρχονται πιο κοντά στην υλοποίηση αυτού του στόχου, ένα όνειρο που η πλειονότητα των Αλβανών δεν αρνείται.

Έτσι με την ευκαιρία της επετείου της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, στις 28 Νοεμβρίου, και τον εορτασμό της “Ημέρας των Σημαιών” (βλέπετε στην Αλβανία ο πατριωτισμός δεν βρίσκεται σε διωγμό όπως στην Ελλάδα), η νεολαία του κινήματος εθνικής ενότητας, οργάνωσε μια εκδήλωση με το σύνθημα «Δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου».

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στα σύνορα της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο και συμμετείχαν σε αυτήν πάνω από εκατό νέοι που τοποθέτησαν πανό με το σύνθημα “Pa kufi-Kosova është Shqipëri”, δηλαδή, “το Κοσσυφοπέδιο είναι η συνέχεια της Αλβανίας”. Επιπλέον οι Αλβανοί νεαροί ξεδίπλωσαν, μάλιστα, ένα τεράστιο κόκκινο πανί όπου στο κέντρο του υπήρχε το έμβλημα της αλβανικής σημαίας.

Όπως ανέφεραν στα αλβανικά ΜΜΕ οι διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης ήθελαν να δείξουν ότι δεν έχει νόημα η ύπαρξη των συνόρων μεταξύ των δύο πλευρών, αφού εκατέρωθεν ζουν Αλβανοί. Επισημαίνεται ότι η κίνηση αυτή χαιρετίστηκε από τους αλβανούς πολίτες και των δύο πλευρών των συνόρων.

Δυστυχώς όπως φαίνεται για άλλη μία φορά ο διεθνής παράγοντας θα βρεθεί προ τετελεσμένου γεγονότος το οποίο μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: