Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Τι θα γίνει με τους S 300;«Πολικό ψύχος» θα επικρατήσει στις σχέσεις μας με τη Μόσχα,μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο της συμφωνίας

«Πολικό ψύχος» θα επικρατήσει στις σχέσεις μας με τη Μόσχα,μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο της συμφωνίας για την αγορά 450 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης.

Οι Ρώσοι όμως «έχουν νεύρα» με την Αθήνα εδώ και πάρα πολύ καιρό και όχι μόνο για τα ΤΟΜΑ. Το θέμα της απαξίωσης των συστημάτων S-300 έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στη Μόσχα.

Κοντά δυο χρόνια τώρα η Αθήνα «παίζει τις καθυστερήσεις» στο θέμα της ενεργοποίησης των συστημάτων και της εκτέλεσης εκπαιδευτικής βολής. Τη μία δεν έχουμε ανταλλακτικά κι όταν οι Ρώσοι τα φέρνουν ,ανακαλύπτουμε ότι οι πύραυλοι έχουν ...λήξει. Κι όταν κι αυτό το θέμα λύνεται προκύπτει ζήτημα με το χρόνο αυτοκαταστροφής του βλήματος ο οποίος είναι ελάχιστα μεγλύτερος απ΄ αυτόν που προβλεπεται στο Πεδίο Βολής Κρήτης.

Το γιατί δεν τολμάμε να κάνουμε ούτε καν μία εκπαιδευτική βολή δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε ιδιαίτερα. Το πάτημα του κουμπιού των S-300 στη γειτονιά μας είναι μία κίνηση περισσότερο πολιτική. Όμως επειδή οι σχέσεις με τη Μόσχα και σε στρατιωτικό επίπεδο πρέπει να ισσοροπήσουν κι όχι να παγώσουν,μήπως θα έπρεπε να εξεταστεί ξανά το ζήτημα των «καταραμένων» S 300;
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: