Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Λάρνακα: Νέες συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών το βράδυ της Κυριακής στη Λάρνακα

Συνέχεια των συμπλοκών μεταξύ αλλοδαπών αραβικής καταγωγής που σημειώθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Λάρνακα, δόθηκε τη νύχτα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορία που λήφθηκε στην Αστυνομία, χθες γύρω στις 19.30 το βράδυ υπήρχαν συμπλοκές στην οδό Αλκιβιάδους στη περιοχή Δροσιάς στη Λάρνακα. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν δύο Παλαιστίνιοι αιτητές πολιτικού ασύλου, 4 άτομα αραβικής καταγωγής ανάμεσα στους οποίους φέρεται να περιλαμβάνεται και ένας Κύπριος, ορισμένοι φορώντας κουκούλα, με τη χρήση ροπάλων, θρυμμάτισαν τα δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν έξω από το σπίτι τους.

Οπως ισχυρίστηκαν οι δύο παραπονούμενοι, τους καταδίωξαν, ωστόσο, δεν κατάφεραν να τους σταματήσουν. Η Αστυνομία δέχθηκε στη συνέχεια άλλη πληροφορία ότι στην οδό Αϊνστάιν στην περιοχή Φανερωμένης, ομάδα αλλοδαπών προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός από τους φερόμενους δράστες της υπόθεσης του περασμένου Σαββάτου. Και στις δύο περιπτώσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι ρίφθηκαν στον αέρα πυροβολισμοί, κάτι που η Αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αλλά και στη σκηνή δεν εντόπισε οτιδήποτε.

Τόσο από τις συμπλοκές όσο και από τους πυροβολισμούς, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Η Αστυνομία Λάρνακας, η οποία εξετάζει την υπόθεση προχώρησε μέχρι στιγμής στη σύλληψη ενός 20χρονου Παλαιστίνιου, ο οποίος προφυλακίστηκε για 8 ημέρες από το δικαστήριο Λάρνακας, ενώ προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα.

Τα ακριβή αίτια της βεντέτας που έχει ξεσπάσει εδώ και δύο μέρες μεταξύ αλλοδαπών αραβικής καταγωγής δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο, αστυνομικές πληροφορίες κάνουν λόγο για παροχή προστασίας σε ομοεθνείς τους.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: