Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Νίκος Κουρής προς Πάγκαλο: "Ανακάλεσε".

Ο επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην υφυπουργός Άμυνας,μία εμβληματική μορφή των ελληνικών ΕΔ, ο Νίκος Κουρής ανέλαβε να απαντήσει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για το "δικχαστικό" διαχωρισμό των αξιωματικών της ΠΑ σε παραγωγικούς και μη.Ο κ.Κουρής κάνει λόγο για επικίνδυνες παρενέργειες τέτοιων δηλώσεων.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ- Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, πρώην ΥΦΕΘΑ:

Πρόσφατα ο κ.αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε δηλώσεις με τις οποίες χαρακτηρίζει τους Έλληνες αξιωματικούς σαν το πλέον «αντιπαραγωγικό» τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια για να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις άστοχες δηλώσεις του, προέβη σε μια «διόρθωση» που ήταν χειρότερη από την αρχική δήλωση. Με τη νέα δήλωση διαχωρίζει τους αξιωματικούς σε παραγωγικούς (μηχανικοί αεροσκαφών) και σε μη παραγωγικούς όπου κατατάσσει τους μάχιμους αξιωματικούς των Ε.Δ (τους πιλότους εν προκειμένω).

Ο διαχωρισμός αυτός είναι ατυχής και είναι δυνατόν να δημιουργήσει παρενέργειες επικίνδυνες για τη συνοχή του στρατεύματος, που αποτελεί μια συμπαγή ομάδα στην οποία κάθε ειδικότητα έχει το ρόλο της στην εκτέλεση της αποστολής που είναι η αποτροπή και η προάσπιση των νομίμων εθνικών συμφερόντων. Οι Ε.Δ θεωρείται ότι αποτελούν βασικό στοιχείο της εθνικής ισχύος.

Κρίνουμε σκόπιμο να σημειώσουμε εδώ ότι στο σημερινό κόσμο η εμφάνιση νέων μορφών απειλών δημιουργεί την ανάγκη εμπλοκής των ΕΔ σε επιχειρήσεις νέας μορφής που αγγίζουν τα όρια της έννομης τάξης και της ελευθερίας των λαών όπως είναι οι επιχειρήσεις κατά της πειρατείας, ο αγώνας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και η ανάσχεση του κύματος της λαθρομετανάστευσης.

Το έργο αυτό προστίθεται σε πολλούς άλλους ρόλους όπως είναι η επιτελική μάχη που δίνουν στα πολυεθνικά στρατηγεία και στις συμμαχικές διοικήσεις για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων που υπονομεύονται από «φίλους και συμμάχους».

Τα έργα αυτά είναι φανερό ότι είναι εκτός εκείνων που αναφέρει ο κος αντιπρόεδρος τα οποία είναι περιορισμένης εμβελείας. Θα αποτελούσε πράξη πολιτικής ευθύνης αν ο κος αντιπρόεδρος αναγνώριζε το σφάλμα του και ανακαλούσε.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: