Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

"Μακεδονικά" προϊόντα από τους γείτονες

Διαβάζοντας το πολύ καλό άρθρο της Voria “Η οικονομική διάσταση της ονομασίας των Σκοπίων” και το θέμα που πρόεκυψε με τα Σκοπιανά κρασιά στη Γερμανία αποφάσισα να διερευνήσω τι αποτελέσματα δίνει το Google για κάποιον ξένο που ψάχνει για Μακεδονικά προϊόντα. Όπως το φοβούμουνα η έρευνα για Macedonian products δεν βγάζει τίποτα Ελληνικό. Το πρώτο μάλιστα αποτέλεσμα είναι μια καλοφτιαγμένη σελίδα του “Macedonian Cultural Information Centre” που διαφημίζει αλλά και πουλάει Online ότι μπορείτε να φανταστείτε. Όλα τα προϊόντα είναι από την ΠΓΔΜ και όλα έχουν τον τίτλο «Μακεδονικά».

Άλλα αποτελέσματα προβάλουν κρασιά από την ΠΓΔΜ ως “Μακεδονικά”, υπηρεσίες προς επιχειρήσεις και ευκαιρίες επένδυσης. Πουθενά κάτι Ελληνικό. Αφήνουμε να χαθεί (για να μην πω χάσαμε)ένα όνομα με τεράστια αναγνωσιμότητα και το βάρος αιώνων ιστορίας απλά γιατί δεν κατοχυρώσαμε 10-20 web domains και δεν φτιάξαμε μερικά sites που να προβάλουν την πραγματική Μακεδονία. Τώρα συνεχίζουμε να ακούμε τις βαρύγδουπες δηλώσεις για ανάπτυξη ενώ οι γείτονες αναπτύσσονται χρησιμοποιώντας το όνομα της Μακεδονίας μας.

Δεν χρειαζόταν πολλά λεφτά, μυστικά κονδύλια και πολύμηνες αναλύσεις. Μερικές κατοχυρώσεις ήταν όλη η υπόθεση και λίγη καλή διάθεση από τους ιθύνοντες. Στην εποχή που ζούμε δεν υπάρχει “αυτονόητο”. Οι ιστορικοί όλων των πανεπιστημίων μπορεί να ξέρουν ότι οι αρχαίοι Μακεδονες δεν έχουν καμία σχέση με τους Σλάβους που μετοίκισαν στην περιοχή αλλά ο μέσος Ευρωπαίος και Αμερικανός έχει μπερδευτεί με την τεράστια προπαγάνδα που γίνεται. Αν περάσουν μερικά χρόνια όπου στο διαδίκτυο θα προβάλλονται τα προϊόντα της ΠΓΔΜ ως “Μακεδονικά” το παιχνίδι χάθηκε.

Δεν συζητώ καν για τις οικονομικές απώλειες που δημιουργεί για την Βόρεια Ελλάδα η χρήση του όρου από την ΠΓΔΜ για την προβολή προϊόντων. Ευτυχώς το Macedonia.com το έχουν κατοχυρώσει από το Pan-Macedonian Network και δεν είναι στα χέρια των γειτόνων.

viosimimakedonia

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

part 1

Η Αιγυπτιακή ασφάλεια χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά ενάντια σε χριστιανούς Κόπτες σκότωσε 4 διαδηλωτές σε χριστιανική εκκλησία .
Τα kor-animal αποβράσματα χρησιμοποιούν τα παλιά τους κόλπα .

Εδώ όμως τους κτίζουμε τζαμιά και τεμένη με τα 16 εκατομμύρια του υπουργείου πρώην εθνικής άμυνας ενώ δεν έχουμε τάχα λεφτά για τις εκπαιδευτικές πτήσεις των ίκαρων μας .

From HEIL GAP


Φωτογραφία από διαδίκτυο
http://lh3.ggpht.com/_Awk0siSUbfQ/TPUfE4GWeCI/AAAAAAAAAsU/VqzGRQ8rUcE/talbiya5.jpg

(Aina) – Οι Χριστιανοί Κόπτες παγκοσμίως είναι συγκλονισμένοι και οργισμένοι με τη χρήση αληθινών πυρομαχικών από τις αιγυπτιακές κρατικές δυνάμεις ασφαλείας εναντίον άοπλων χριστιανών Κοπτών διαδηλωτών , προκαλώντας το θάνατο τριών χριστιανών νέων ανδρών . Ένα παιδί τεσσάρων χρονών ασφυκτιά από τα δακρυγόνα που ρίχνονταν μέσα στο παρεκκλήσι. Ομάδες Ανθρωπίνων Δικαιώματα εντός και εκτός της Αιγύπτου έχουν καταδικάσει τη χρήση υπερβολικής βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας και τη χρήση πυρών κατά των διαδηλωτών στην Κοπτική εκκλησιά .
«Δεν μιλάμε μόνο για την κοινωνική βία που προκύπτει από την κατασκευή μιας εκκλησίας, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ σε διαδηλωτές που ζητούσαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να λατρεύουν τον Θεό χωρίς αυθαίρετες παρεμβάσεις ή διακρίσεις"
Οι προσπάθειες από την Ασφάλεια του Κράτους για να κρύψει τη χρήση πυροβόλων όπλων σε άοπλους διαδηλωτές απέβησαν άκαρπες, καθώς ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών, οι εκθέσεις των νοσοκομείων για εκείνους που έγιναν δεκτοί, καθώς και βίντεο και μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων έχουν αποκαλύψει τις λεπτομέρειες του συμβάντος. Κόπτες ακτιβιστές Ramzy και Ramy Kamel πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με τους μάρτυρες της σφαγής .
Η αιγυπτιακή πρωτοβουλία των ατομικών δικαιωμάτων (EIPR) είπε ότι τα γεγονότα είναι μια σοβαρή κλιμάκωση της πρακτικής του κράτους εναντίον των χριστιανών πολιτών του.
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής EIPR. Hossam Bahgat, δήλωσε "Ακόμη και αν υποτεθεί ΟΤΙ ΟΙ Χριστιανοί Κόπτες στην περιοχή ήθελαν να μετατρέψουν μια οικοδομή σε μια εκκλησία για λατρεία, δεν δικαιολογεί αυτόν τον βαθμό της αστυνομικής βίας. Διαδηλωτές δεν θα πρέπει να πυροβολούνται για την παραβίαση των κανόνων δόμησης». EIPR ζήτησε από τον εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη στο προσωπικό ασφαλείας το οποίο ευθύνεται για τους θανάτους και τη ζημία κατά των χριστιανών ....
Μάλιστα , λοιπόν , η Αιγυπτιακή ασφάλεια χρησιμοποιεί αληθινά πυρά ενάντια σε άοπλους χριστιανούς διαδηλωτές, σκοτώνοντας τελικά τέσσερις .
Και εδώ διενεργούμε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για να κτίσουμε το τζαμί τους .
Φαίνεται ότι σε πολλούς καλάρεσαν τα 400 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς και θέλουν να τα ξαναδοκιμάσει ποπός τους .
Εκεί λοιπόν οι Αιγύπτιοι καράφλες εκπρόσωποι των μουσουλμάνων ξεπαστρεύουν τους χριστιανούς που πάνε να κτίσουν μια εκκλησιά εδώ όμως

Ανώνυμος είπε...

part 2

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΚΦΟΒΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΓΙΟΥΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ώστε να τους κτίσουμε τζαμιά και τεμένη με τα 16 εκατομμύρια του υπουργείου πρώην εθνικής άμυνας ενώ δεν υπάρχουν τάχα λεφτά για τις εκπαιδευτικές πτήσεις των ίκαρων μας .
Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια χωρά όπου παρεμβαίνει ( προς τιμήν του βεβαίως ) ο εβραίος κυριος Σάββας (Άμπης ) Κοέν και νουθετεί τον φρεσκοεκλεγεντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι δεν πρέπει και δεν αρμόζει να κτίσει μνημείο του σφαγέα των ελλήνων και εβραίων Κεμάλ Ατατουρκ στην Θεσσαλονίκη . ( τώρα που το γράφω , τον φαντάζομαι ως γέροντα με μακριά λευκή γενειάδα να κοντεύει να πάθει παράκρουση βλέποντας τις καθημερινές αθλιότητες στην πατρίδα μας και να βλαστημά την ώρα και την στιγμή που έμενε στην χώρα των αχρείων και δεν μπάρκαρε τότε παλιά για το Ashdod ) .
Κάποια άλλη δε δημοσιογράφος ΒΟΛΕΥΤΙΝΑ βγήκε προχθές στο διαδίκτυο να μας πει πόσο λυπήθηκε για τους έλληνες που πωλούν τα σπίτια τους στους μαυραγορίτες , όταν δεν αναφέρει ποιοι είναι αυτοί οι μαυραγορίτες και ούτε φυσικά αναφέρει και την αλήθεια ότι δηλαδή ο κόσμος πωλεί τα σπίτια του γιατί κινδυνεύει από τους εγκληματίες λαθρομετανάστες που υποθάλπει το απόκομμα της .
Και εάν έχει αντίρρηση για το τελευταίο καλά θα κάνει να θυμηθεί εκείνο το πρωινό της πέμπτης Μαΐου που είχε βγάλει για παρέλαση το ΠΑκιστανοαλβανικο Μέτωπο να μας το μοστράρει , Εκεί στο σύνταγμα στην ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .
Και μετά το μεγάλο το Γιουχαρισμα που έφαγαν ΚΑΙ από τα ιδία τα κομματικα της μελή , ΤΟΤΕ , τόσο αυτή όσο και η γηραιά κύρια η διευθύντρια βγήκαν νωρίς το βράδυ στο γυαλί μιλώντας περί ελλοχευόντων χρυσαυγητων και μελών του ΛΑΟΣ , και αναρωτιέμαι ( παρόλο που δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό οργανισμό ) .άραγε τι έπρεπε να έπαιρναν την άδεια τους για να διαδηλώσουν εναντίον στην "ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΩΣ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ".
« Ε λοιπόν τίποτα δεν τελείωσε , ούτε η τουρκοκρατία τελείωσε , ούτε η ναυμαχία της Σαλαμίνας τελείωσε , ούτε ο εμφύλιος δεν τελείωσε ούτε η μάχη του Γρανικού ποταμού δεν εχει τελειώσει ακόμα . ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ , ΤΙΠΟΤΑ.»

HEIL GAP (or mind the GAP) If You Can Do It