Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΟΣ ΡΑΓΙΑΔΟΠΑΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ:" Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΧΤΙΣΤΕ ΤΖΑΜΙΑ" ΞΟΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ!

Την διαβεβαίωση της πολιτείας είχε η Εκκλησία της Ελλάδος ότι θα ληφθεί υπόψιν η άποψη της για την κάρτα του πολίτη πριν την υλοποίηση του προγράμματος που προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ από την 11 Ιανουαρίου του 2011.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, σε δηλώσεις του
μετέφερε τις ανησυχίες της Εκκλησίας για την καταπάτηση των προσωπικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, όπως ανέφερε ο ίδιος που θα προκύψει από την πραγμάτωση του προγράμματος.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου σχετικά με το θέμα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Μητρόπολη δεν μπορεί να έχει άλλη θέση απ' αύτη της Ιεράς Συνόδου. Η κάρτα του πολίτη δεν έχει σχέση με θρησκευτικά θέματα, όσο με διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Είναι γνωστό ότι κάποιοι Πατέρες μιλούν για τον Αντίχριστο, που σύμφωνα με τα λεγόμενα μεγάλων θρησκευόμενων ανθρώπων, θα έχει σαν έμβλημα του το 666. Πολλοί, επειδή, σκοπίμως ή όχι δεν ξέρω, χρησιμοποιείται αυτός ο αριθμός, ταυτίζουν τα προσωπικά δεδομένα με τον Αντίχριστο. Ο Χριστός ήρθε για να έχουμε ελευθερία σκέψης, κίνησης και ζωής. Όποιοι μας δεσμεύουν τις ελευθερίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί.»

Και ερωτώ: «Αφού θα ερχόταν η κάρτα του πολίτη , γιατί πριν από χρόνια έγινε χαμός με τη νέα ταυτότητα; (σ.σ. ήταν ο προάγγελος...ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ..ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ...ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ; ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΤΕ, Η ΜΗΠΩΣ ΤΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ;) Η εκκλησία ανησυχεί, αλλά όχι με οξύτητα, αλλά με σύνεση και σωφροσύνη κι έτσι πράττει, χωρίς να βιάζεται να παρασύρει τον κόσμο στους δρόμους για να αντιδράσουν. Είπαν ότι θα ληφθεί υπόψη και η θέση της Εκκλησίας (σ.σ. ποια θέση ποιας εκκλησίας; του ραγιά παπά Ιερώνυμου που τον εξέλεξε το Τέταρτο Ράιχ για να βγάλει τον σκασμό και να θρέφει κ.λους;). Αν το τηρήσουν αυτό, εν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Ερωτήματα προς την Πολιτεία

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την κατασκευή ναών άλλων θρησκειών στην χώρα μας, με αφορμή το πρόσφατο προσκύνημα που πραγματοποίησαν μουσουλμάνοι σε ανοικτό δημόσιο χώρο στην Κόρινθο την προηγουμένη εβδομάδα.

Ο ίδιος τόνισε ότι η εκκλησία δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίθετη στο δικαίωμα των αλλόθρησκων να λατρεύουν τον Θεό τους με οποιονδήποτε τρόπο τους επιβάλλεται, ωστόσο τίθενται θέματα αμοιβαιότητας σε σχέση με την δυνατότητα κατασκευής ναών στη χωρα μας. (σ.σ. γιατί δεν λες ραγιαδόπαπα για ΠΟΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΙΛΑΣ; ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΙ ΕΠΟΙΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ; ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΙΛΙΕΣ...ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΓΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΦΕΣΙ ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΜΠΟΤΑ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ ΤΡΑΓΟΠΑΠΕΣ)

Το θέμα αυτό το ορίζει η Πολιτεία
, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κορίνθου και δεν θα πρέπει να εμπλέκεται η Εκκλησία σε αυτό.

Διερωτήθηκε πάντως, αν θα μπορούσε να χτιστεί ένας ορθόδοξος ναός στη Σαουδική Αραβία για παράδειγμα, σχολιάζοντας παράλληλα, ότι τους ορθόδοξους ναούς τους κατασκευάζουν με τον οβολό τους οι πιστοί και όχι όπως γίνεται τώρα, που χρειάζεται να χρηματοδοτήσει το κράτος με 40 εκ. ευρώ για τέμενος και Σχολή Μουσουλμανικών Σπουδών.

Στα ερωτήματα αυτά, πρέπει να απαντήσει η Πολιτεία, τόνισε ο Σεβασμιώτατος...

ΠΗΓΗ: http://www.romfea.gr/Σχόλιο: ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΥΝΑΙΔΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΚΑΛΕΣ Π.ΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΑΧΘΕΙ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:(ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ - ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΑΣ)


Η ΣΗΨΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ!

Διαβάστε ακόμα:Δεν υπάρχουν σχόλια: