Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ VIP - ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΚΕΤΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Επεισόδια σημειώνονται από το πρωί μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αιτούντων πολιτικό άσυλο, έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στο Π. Ψυχικό. Η δυσλειτουργία, που καταγράφεται στη διαχείριση χορήγησης πολιτικού ασύλου, είχε ως αποτέλεσμα τις συμπλοκές μεταξύ διαμαρτυρόμενων αλλοδαπών με αστυνομικούς, εξαιτίας των οποίων εξετράπη από το συγκεκριμένο σημείο της Κηφισίας η κυκλοφορία των οχημάτων.

Για περισσότερους από τρεις μήνες, περίπου 100 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έχουν στήσει αντίσκηνα έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη λειτουργία των Επιτροπών Πολιτικού Ασύλου. Στόχος των επιτροπών είναι να αποσαφηνισθεί ποιοι δικαιούνται διεθνή προστασία και ποιοι όχι.

Περίπου 47.000 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο είναι υπό τακτοποίηση σε β? βαθμό για περισσότερα από οκτώ χρόνια και περίπου 7.000 αιτήσεις σε α? βαθμό. Το σχετικό προεδρικό διάταγμα, που εκκρεμούσε από τις αρχές του 2010 αποτέλεσε νόμο του κράτους στις 22 Νοεμβρίου 2010. Η σύνθεση των Επιτροπών εκκρεμεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε είχε ετοιμασθεί το προεδρικό διάταγμα.

Περίπου στις επτά το πρωί δυνάμεις ΜΑΤ και γερανός του δήμου Παλαιού Ψυχικού έφθασαν στην περιοχή, προκειμένου να ξηλώσουν τις σκηνές και να απομακρύνουν τους αλλοδαπούς. Στην επιχείρηση βρέθηκε και εισαγγελέας, η οποία διέταξε τη ακούσια μεταφορά όσων προσφύγων έχουν ράψει τα στόματά τους στο νοσοκομείο, προκειμένου να ξηλωθούν τα ράμματα.

Περί τις 10.00 έφθασε στην περιοχή ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, Π. Κωνσταντίνου (ο γνωστός λαθρομεταναστολάγνος και παντός επεισοδίου και δολοφονίας παρόν...βλέπε μαρφίν), οποίος κατήγγειλε ότι υπέστη τη φραστική επίθεση τού επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ.

Πηγή ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: