Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Εισαγγελέας «δείχνει» Σημίτη για τα Swaps της Goldman Sachs

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να φέρει το πόρισμα της εισαγγελίας Πρωτοδικών το οποίο μιλά για αξιόποινες πράξεις του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και μελών της κυβέρνησής του στο θέμα των περιβόητων swaps της Goldman Sachs, την περίοδο 2000 -2001.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, η έρευνα της υπόθεσης άρχισε στις 30 Απριλίου του 2010 μετά την καταγγελία Αυστριακού δικαστικού, ο οποίος έκανε λόγο για εξαπάτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έκθεση της ευρωζώνης σε κίνδυνο.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στην έρευνά του, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, «σκόνταψε» στα ονόματα του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και μελών της κυβέρνησής του και στις 20 Δεκεμβρίου έστειλε τον φάκελο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να διερευνηθεί αν θα αποσταλεί στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν πάντως ότι την περίοδο εκείνη η ανταλλαγή χρεογράφων ήταν νόμιμη και ότι έγινε εν γνώση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η εξέλιξη αναμένεται να βάλει φωτιές στο κυβερνών κόμμα, καθώς έρχεται σε μία περίοδο έντονης αμφισβήτησης της οικονομικής πολιτικής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: