Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ...ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ. Βάζει συλλόγους να αμφισβητούν την ελληνικότητα της Θράκης

Τρανταχτό παράδειγμα η κινητικότητα που επιδεικνύει το «Κέντρο Ερευνών Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BATTAM) και πρόεδρός του Οζκάν Χουσεΐν

Νέο φασούλι που θα δούμε να έρχεται στην επικαιρότητα

Προβληματίζει και η νέα επίσκεψη της Μέρκελ στην Κύπρο

Νέα επίσκεψη στην Κύπρο αποφάσισε να πραγματοποιήσει, στις 11 Ιανουαρίου 2011, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αφού συμφωνία της Λευκωσίας με το Ισραήλ για την ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου της περιοχής, έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίσκεψη της καγκελαρίου στην Μεγαλόνησο δείχνει αυτές τις μέρες σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος. Μάλιστα η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» αναφέρει λεπτομερώς το πρόγραμμα της κ. Μέρκελ στην Μεγαλόνησο, τις συναντήσεις της με τον πρόεδρο Χριστόφια και τη δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου και την επίσκεψή της στο Ινστιτούτο Γκαίτε κλπ.

Η Τουρκία, βέβαια, έχει ...δικό της διεθνές δίκαιο. Έτσι, βάπτισε την κατοχή της μισής Κύπρου ως «ειρηνευτική επιχείρηση», διαστρέβλωσε την ιστορική πραγματικότητα και ισχυρίστηκε ότι οι Αρμένιοι έσφαξαν τους Τούρκους και δεν συνέβη καμία Γενοκτονία, κατήργησε μονομερώς την αυτοδιοίκηση της Ίμβρου και της Τενέδου που προβλεπόταν στη Συνθήκη της Λωζάννης και γενικά κάνει ό,τι θέλει προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα.

Πρόσφατα ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ για την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Τέτοιου είδους συμφωνίες, είπε, που γίνονται χωρίς την επίλυση του Κυπριακού είναι άκυρες κατά το διεθνές δίκαιο.

ΝΕΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Υπάρχει, όμως και κάτι πολύ ανησυχητικό, το οποίο ακόμα δεν το επικαλέστηκε επίσημα η Άγκυρα, αλλά μας το γνωστοποίησε μέσω του Κέντρου Ερευνών Τούρκων της Δ. Θράκης. Ειδικότερα, στο δελτίο Τύπου της 8ης Μαρτίου 2010 του «Κέντρου Ερευνών Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BATTAM) ο πρόεδρος Οζκάν Χουσεΐν αναφέρει:

«Ως BATTAM στο Συνέδριο Ερευνών Τούρκων Δυτικής Θράκης που έγινε στο Μόναχο το 2009, αποδείξαμε ότι η Δυτική Θράκη νομικά δεν έχει περάσει στην Ελλάδα, λόγω του ότι η Ελλάδα μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν αποδέχτηκε την υποχρέωση απόδοσης των δικαιωμάτων «Θρησκείας, γλώσσας και φυλής» των μειονοτήτων των Συνθηκών Ειρήνης και εγκαταστάθηκε τότε στην Δυτική Θράκη ως στρατιωτική δύναμη κατοχής. Λόγω αυτού, η Ελλάδα που βρίσκεται στην Δυτική Θράκη με το στάτους της στρατιωτικής δύναμης κατοχής, νομικά δεν κατέχει την Δυτική Θράκη, δεν μπορεί να αφαιρεί την υπηκοότητα από κανέναν πολίτη που δεν είναι υπήκοός της, και δεν μπορεί να του αφαιρεί το δικαίωμα εγκατάστασης και διαβίωσης στην Δυτική Θράκη». Ας το έχουμε υπόψη μας, γιατί όσο τρελό και αν ακούγετε θα το βρούμε σύντομα μπροστά μας… Οι γνωστοί κονδυλοφόροι θα το υποστηρίξουν ενώ κάποιοι θα ψελλίζουν τα νέα «δεδομένα» μπας και καταφέρουν απλά να εγείρουν θέμα εκ του μη όντως, ενώ εμείς θα σπεύδουμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: